šarkáň a ostatné ocove hračky

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
oco13

Re: šarkáň a ostatné ocove hračky

#4291 Nový příspěvek od oco13 »

No Junior prežil čas u mňa bez zranenia :D , zase som si na neho spomenul :'( . Bol som susedovi zobrať hore v džungli trocha dreva do pseudoteravlečky.
Ako som sa pustil dolu tým mojim smiešnym kopčekom Obrázektak som nejako zabudol zapnúť predok :pohlavek: A milá Shiba sa rozbehla dolu ako na sánkach . Hovorím susedovi - keď to bolo prvý krát tak som sa aj vážne nalakal. :typek:
A už mi po ňom ostala len tá zubatá lopata :-/ Obrázek

ota

#4292 Nový příspěvek od ota »

Fajná lopata! Ta by se mi štymovala do lesa na klest! Už jsem doma okukoval ten drapák na minibagr, že sundám ty dvě půlky lopaty a udělám nástavec drapák jako je třeba na 500 nakladači na hnůj. Jel bych minibagrem po lese a bral klest a nakládal na vlečku. Abych nemusel rukama. Však doktor povídal po operaci: ,,to co jste dělal dřív ručně snažte se dělat mechanizací a nebo když už tak co jste dělal najednou, rozdělte si na 3x".

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#4293 Nový příspěvek od Ondras83 »

Nějak nechápu, jak jsi mohl zapomenout. Kopec jako krava, sjíždím dolů, automaticky tam soupnu 4x4 bez přemýšlení...ale ono by pak nebylo o čem psát no.

oco13

#4294 Nový příspěvek od oco13 »

A to som ju volakedy vymyslel obojpohlavne - išla rovnako pripojiť k čeláku aj do zadného trojbodu. Len na Shibe som ju ešte neskúšal. :-/
Obrázek
Ondro ja tú štvorkolku zapínam len ak už zadok hrabe - pred časom sa to tu preberalo a vraj u japoncov tie predné gumy pri 4x4 derie viac ako zadné. No a ja som lakomý starý somár tak "šetrím" :pohlavek: :pohlavek:

oco13

#4295 Nový příspěvek od oco13 »

Tak a je to potvrdené Klbak odchádza aj s mulčovačom :'( Len dúfam, že nebude za ním až taký plač ako za Juniorom. :pohlavek:

ota

#4296 Nový příspěvek od ota »

Oco ráno vstal ten správnej? A Ty Jsi ho trefil!
Terazky si můžeš koupit ,,jaštěricu terénicu"! :nakladacek: :nakladacek: :nakladacek: :kat:
I s uzávěrkou difíka. Někde mám fotku takové krásné ještěrky 4x4 když jsme byli na montáži. Asi v mynulím mobilu bude. Ale ta by vyšla na móc Euráků! Ale nějaká jak říká můj soused ,,s kazem třeba"! Ta by vyšla cenově dobře. 8)

oco13

#4297 Nový příspěvek od oco13 »

Mám vyhliadnuté dve 1622 v nafte, len u nás je prúser velmi drahá doprava :pistol: Takže dovoz ma vyjde skoro tolko čo zdvižka. Tak neviem a zatial budem chystať Klbaka na cestu.Terenna už vobec nie - musím sa vojsť do paletového radu = 120cm vonkajšok , teda len malé 1,5tonky.

ota

#4298 Nový příspěvek od ota »

Dopravu musíš nejlíp přez kámoše, známé. Nejlíp ,,za naftu". Věci do 2 tun převážím na vypůjčeném plaťáku a dodávce od bráchy. Za naftu. Nad 2 tuny kámoš s Liazkou ,,za naftu". A hona nám přivezl pán s platem, má sídlo na půlce cesty kudy hon jel. Takže ujel o třetinu míň kiláků. Cena 1500 Kč. 8) Nosnost plata 15 t. 8) No a kdyby fakt byla nouze veliká, kámoš s přepravou nadměrných nákladů. Tam by to byla asi pecka na km. Myslím že bývalo 55Kč/km. :( Ale zase převeze někde kolem 45 tun.
No ale ta ještěrka něco váží. To by Pongratz nedal! 8)

oco13

#4299 Nový příspěvek od oco13 »

Momentalne to tu chodí euro za km a kamoša s naklaďakom bohužial nemám. :-/

krajan

#4300 Nový příspěvek od krajan »

ked das dole zavazie tak na dva razy to mas doma pripadne este vezu tak na 3 .... :vysmech: :vysmech: :vysmech:
Vždy je na vine len malé kladivo
Zabi bobra zachrániš strom
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 13&t=65774
nieco z youtube https://www.youtube.com/watch?v=fooaNIi ... wl&index=2

oco13

#4301 Nový příspěvek od oco13 »

Fuha tak takto som nad tým neuvažoval :shock:

krajan

#4302 Nový příspěvek od krajan »

no vidis .... 8) 8) 8) 8)
Vždy je na vine len malé kladivo
Zabi bobra zachrániš strom
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 13&t=65774
nieco z youtube https://www.youtube.com/watch?v=fooaNIi ... wl&index=2

ota

#4303 Nový příspěvek od ota »

Myslím, že bude mít tak lehce přez 3 tuny. Sundat závaží to by mohlo mít kolem 800 kg? A pak už by to Pongratz vzal! Napůl na dvě cesty. Nebo chvilku vydrž a vyplave ještěrka u Tebe v okolí. Nebo vyplave prodejce, který by ji v pohodě převezl. Já když jsem jel pro tu mojí Steinbock 4500 kg, vzal jsem traktor, půjčil vlečku, sehnal jeřáb na místo a už jsem jel. V3Ska jeřáb toho měl plný brejle. Jen ji zvedl a mi pod ní natlačili ručně vlečku. Měl jsem sebou trámky, jeřábník lehce postavil kolama na podlahu, já stloukl z trámků zarážky před a za kola. Položil do zarážek a složil jeřáb a bylo. A tradá dom. Za Z 4011 2,2t vlečka, 4,5t ještěrka, 1000 kg náprava s převodovkou a kolama a 500 kg rezervní motor k ještěrce. Na půlce cesty sněhovej poprašek. V Močovicich klesání kopcem dolů a kostky na silnici. Strčil jsem tam za 3 a sjel dolů. V Malešově do kopce na 2 a už jsem myslel, že budu muset dát za 1. Ale vyšláp to 2. :D Něco jako Oco s Pongratzem. Akorát ta vlečka má nosnost 8t. Jinak skoro stejný. :smich:

Pago

#4304 Nový příspěvek od Pago »

oco13

#4305 Nový příspěvek od oco13 »

Tá už je preč :'(

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“