CO JSTE DNESKA DĚLALI III
Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III
Ty prostě fakt potřebuješ Vari. Nejen na zahrádku, ale s DZE-017 a průmyslovým vysavačem se do velmi hodí při údržbě rozvoden VN (i NN samozřejmě)
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Dost dobrý,ale já ještě pracuji a po O.budu pracovat dál.Možná dám i fotky.
Je neděle, ty neznabohu.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Co to je neděle?To ještě neznám.
Prduch a nezná neděli. Zeptej se feťáků, ty jí mají 8 dní v týdnu.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Neděle to je od slova nedělati
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Moštovadlo koupil tchán někdy v roce 1980 ve firmě v okolí Ústí nad Orlicí. Původně bylo na ruční pohon ale mladému se nechtělo točit tak sehnal el.motor s převodovkou a udělal stoleček. Kyblíček jablek na dávku se sype postupně do násypky které trny nadrtí. Po nadrcení se slisují a podle druhu jablek vyteče tak 2 L šťávy. Zkoušel jsem i hrozno ale to strašně zasviní síta. Letos jsem udělal tak 40 litrů které jsem převážně rozdal.
Dakujem Vašik za foto. Otazocka ohladom sita. Predna strana a zadna strana su potiahnute tkaninou a za tym je dajaky rošt na odvod muštu? Ja momentalne mystujem v podobnom mlynceku a v malom presi na hrozno.
vcera nahazel hnuj a dneska celej den oral terou jeste mne cekaj dve zahrady
Dovoluji si upozornit, že po šrotování jablek je potřeba to nechat "pár" hodin uležet - pustí šťávu - pak teprve lisovat.
Odpoledne výjezd na moto - "zavírání šoupátek". Krásné počasí.
Odpoledne výjezd na moto - "zavírání šoupátek". Krásné počasí.
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
Máš nějaký konkrétní poznatek o kolik je víc moštu z odležené drtě, než z ihned lisované? Já jsem vždy viděl jen lisování ihned po drcení, tak by mě to docela zajímalo.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.