Nastavení pluhu na orání
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: Nastavení pluhu na orání
Díky , pochopil som
Ahoj Danku,
udělej foto z boku,u Tebe bude trochu problém ,ta zadní malá kola,měly tam být 20" a bylo by to jednoduchší.
udělej foto z boku,u Tebe bude trochu problém ,ta zadní malá kola,měly tam být 20" a bylo by to jednoduchší.
Ono mi to stačí,,,,
Ja chcem malý traktor
Ja chcem malý traktor
Oco - obrázky - vyztužil bych rám pluhu. Měl jsem také takový a "natáhl" se jak nic (pak jsem to palicí rovnal )... Dal jsem nahoru ještě jeden plocháč "na kant" a teď je to pohoda .
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
Musím ten pluh odfotiť a vyznačiť čo všetko som tam už dováral a vystužoval ho . Lebo fakt som za posledné dva týždne jeho hmotnosť zdvojnásobil.
Všade kde je šipka som daval výstuhu - na bokoch je to pasovina 15x50mm tak to hádam už vydrží.
Ešte takto, aby som nekecal - ja s tým pluhom vobec nechcem orať - nemám čo. Len Klbak je na bazoši a každý čo zavolá sa pýta na pluh tak potrebujem niečo poskladať, čo by som mohol k nemu pribaliť.
A zase podla tohto návodu budem dopasovávať troják za Shibu (aj keď orať asi nebudem.)
Všade kde je šipka som daval výstuhu - na bokoch je to pasovina 15x50mm tak to hádam už vydrží.
Ešte takto, aby som nekecal - ja s tým pluhom vobec nechcem orať - nemám čo. Len Klbak je na bazoši a každý čo zavolá sa pýta na pluh tak potrebujem niečo poskladať, čo by som mohol k nemu pribaliť.
A zase podla tohto návodu budem dopasovávať troják za Shibu (aj keď orať asi nebudem.)
Volanící zájemce na traktor: ,,Čiže Jano á sů něni k traktórku pluh?" Prodávající Oco: ,,hej fajny pluh tu je! Dvojáčik ako vyšitý!" Kupující: ,,tak to je fajné, ako to orá"? Prodávající Oco: ,,pane henty one baznekač orá jisto uplně sám! Traktor 1,3 tuny a pluh samotný 530 kg, povyztužený, fajnym matrošom"! Kupující :,,dobre keď hovoríte že pluh fajně ide sám berem henten celý bazmek!"
Prodávající Oco: ,,no, ale, dočkajte, no, no já som iba zkůšal, či by toho traktorka bazkdo kůpil, to kvůli gazdině, já ho ani tak jako predat nechcem!" Kupující:,, leziem do auta zaprahujem vozík a idem het"! Prodávající Oco položí telefon a Já som ale Jano, čím terazky budem robit v džungly!!.
Prodávající Oco: ,,no, ale, dočkajte, no, no já som iba zkůšal, či by toho traktorka bazkdo kůpil, to kvůli gazdině, já ho ani tak jako predat nechcem!" Kupující:,, leziem do auta zaprahujem vozík a idem het"! Prodávající Oco položí telefon a Já som ale Jano, čím terazky budem robit v džungly!!.
Oto - ono to sice vyzerá ako sranda , ale nie je Keby si vedel ako si trieskam hlavu o múr, keď vidím videá Juniora s nakladačom A teraz zakaždým zapínať vežu a s vykrúteným krkom sa triafať do vozíka alebo do auta. Už vážne listujem internetom, že ten nakladač rovno kúpim aj keby som mal predať ladvinu.
Sorry za
Sorry za
No tak dávej do prasátka a kup Shibě čelák! Stejně Tě to nemine.
Ještěrka je dobrá věc, ale u Tebe do džungle to nikdy nebude. Tedy s ještěrkou bys tam moc nevyjel. Až střelíš kloubáka, kup si čelák a budeš mít vystaráno. Sice asi ty begy s ním nedáš. Ale s věží by to šlo pak manipulovat na místo. V čeláku by Jsi mohl ve lžíci převážet, manipulovat v džungly menší náklady směrem na pevný dvůr a tam pak už s věží těžší věci.
Taky jezdím po lese malým traktůrkem abych tam velkým neudělal paseku, koleje. Vyvážím ven po trochách. Než abych velkým traktorem naložil fůru a projel tam tankodrom.
Ještěrka je dobrá věc, ale u Tebe do džungle to nikdy nebude. Tedy s ještěrkou bys tam moc nevyjel. Až střelíš kloubáka, kup si čelák a budeš mít vystaráno. Sice asi ty begy s ním nedáš. Ale s věží by to šlo pak manipulovat na místo. V čeláku by Jsi mohl ve lžíci převážet, manipulovat v džungly menší náklady směrem na pevný dvůr a tam pak už s věží těžší věci.
Taky jezdím po lese malým traktůrkem abych tam velkým neudělal paseku, koleje. Vyvážím ven po trochách. Než abych velkým traktorem naložil fůru a projel tam tankodrom.
Klbak ide tamto het?
A apropo,
Kua, začalo tiecť čerpadlo jak stará kúr... Keď jej prstom pobehaš
- pavolmakys
LUkasill:
Este sa vratim k tebe, pises ze mas nove lemese, teda ostrie, ako vellmi su pod urovnou plazov? Ak dostatocne, tak to bude uz iba otazka sucha.
Inak dlho som nebol v tomto vlakne a musim priznat ze som prekvapeny posunom. Normalne je to uz debata o posobiacich silach, vyslednice tahovej sily pluhu atd. chvalim. Taky napr. JiriSBS musi mat radost, kde sa to posunulo, voci tomu ked sa s tym zacalo.
Este sa vratim k tebe, pises ze mas nove lemese, teda ostrie, ako vellmi su pod urovnou plazov? Ak dostatocne, tak to bude uz iba otazka sucha.
Inak dlho som nebol v tomto vlakne a musim priznat ze som prekvapeny posunom. Normalne je to uz debata o posobiacich silach, vyslednice tahovej sily pluhu atd. chvalim. Taky napr. JiriSBS musi mat radost, kde sa to posunulo, voci tomu ked sa s tym zacalo.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
No nevim co je dostatecne ale ostri lezi na travniku a plas ve vzduchu. Trava klame ale pres 5cm tam je urcite
Stydím se za tuto zem
Páni, totálny offtopic v súvislosti s oraním, ale ked vidím tú fotku trojbodu DanculikSk traktora - dajú sa také hrubé pásoviny (napr. 15x70) nejak ohnúť bez ohrevu? Mna napadlo len narezať to, ohnúť a medzeru vyvariť, ale to mi príde také, ehm...
Naposledy upravil(a) jean dne úte říj 26, 2021 7:21 pm, celkem upraveno 1 x.
dajú, ohranovací lis ....
ja som narezal ohol, a vyváral
ja som narezal ohol, a vyváral
Aha, dík, tak si spravil to, čo viem spraviť aj ja, len to som robiť nechcel Asi mi nič iné neostane. Končím OT, venujme sa dalej pluhom.