CO JSTE DNESKA DĚLALI III
Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III
A tos nás neviděl? Já jsem si povídal, že jedeme Jardovo. Nojo ale já seděl jen jako doprovod. Dědko u gum že tady to klucí máte tak si pokoulejte ven gumky. No a já že se můžu jen koukat kvůli operaci. Tak nakládal syn s prodejcem. On že tak to abych si došel pro rukavice co? Hm to asi jo, to kolo s diskem mastilo. Já jen koukal jak to koulí na vozík.
Takovej pitomej čudl do rozvaděče kovošroťáckých nůžek. Hodina práce.
https://www.rajce.net/f1510272591-329b3fba
https://www.rajce.net/f1510272591-329b3fba
joooo, kamaráde to je úděl lidí co dokážou všechno opravit. 1hodina práce (hledání závady?) to je ještě OK.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Nn, ten ulomenej čudl jsem dostal a udělal podle něj na soustruhu nový. Kulička na konci 9mm se nějak ulomila :-). Ještě tam chybí jeden závit M10 - jak je ta ofrézovaná ploška - v čele už je. Je to podle umístění ovládací páky. Mám radiusový nože z radeka. Ta kulička je zasunutá v šoupěti rozvaděče. Doma jsem zkoušel vyndat ze dvou rozvaděčů a každej jinej :-) - ten vpravo vzadu.
aha šroťáci šrotujou jak o život, nedávno jsem měl nabídku 9,50 Kč/kg - za upravené tlusté železo. Už to padá, už je zas jen cca 7,- Kč.
Ale prý se zastavil prodej nového železa, karisítě, roxory atd. Zasraný obchodníci zvedli cenu o 50 - 80% a stavbaři přestali kupovat.
Ale prý se zastavil prodej nového železa, karisítě, roxory atd. Zasraný obchodníci zvedli cenu o 50 - 80% a stavbaři přestali kupovat.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Není odbyt. Něco odvezou a dvakrát tolik přivezou. Navíc v tom železe se točí teď moc peněz. Je to takový boj s větrnými mlýny. Když budou dávat málo, konkurence jim vezme zákazníky. Dneska jsem odvezl 300 kg. Vyházel jsem nějaký krámy.
Jo bude to poptávka a nabídka Nebude se prodávat pujde cena dolů a výkupu taky pak zas nahoru je jen otázka o kolik to vždy klesne a o kolik pak zas vyleze
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Staníku dovedeš si představit, mít doma Masturna CNC a umět napsat program. Kolega ve firmě to sypal z rukávu. Napsal si program a za chvíli držel podobnej potvorec v ruce. Tam si zadáš radius koule, kužílek co třeba a on to tam sypal. To samotné obrobení bylo zlomek času napsání programu. Kolikrát jsem čuměl, jak rychle mašina zvládla pazgřivec, kterej já bych na SV látal hodiny. On dělal jen kusovku. Maximálně 20 kusů. Když měl 50 ks to už bylo. Ale většinou 2, max těch 20. A na tom se to právě dobře učí.
Bourači to jsem měl vědět, že to půjde dolů! Mohli jsme se synem počkat na toho Hona. Byl za šrot. Počkat ještě chvíli, byl by levnější třeba. Přitom ve šrotě jsem teď kupoval za 10 Kč. A to třeba velký stranový klíče byly v kontejneru se 16? Už co bylo připravený na odvoz.
Bourači to jsem měl vědět, že to půjde dolů! Mohli jsme se synem počkat na toho Hona. Byl za šrot. Počkat ještě chvíli, byl by levnější třeba. Přitom ve šrotě jsem teď kupoval za 10 Kč. A to třeba velký stranový klíče byly v kontejneru se 16? Už co bylo připravený na odvoz.
-
Oto: teď ještě tak půl roku nebude kam dát, ale už s ním počítám. Ne teda s Masturnem, ale chci něco s podavačem cca do 40 mm. Protože pokaždé, když vlezu do hydrauliky, tak jsem naštvanej. Naštěstí mám asi půl tuny nových DIN šroubení. Asi dva kilometry hadic. Několik beden starých šroubení - co byly v RVHP - takový ty M27x2 atd. Starý čerpadla tahám domů průběžně, protože do budoucna chci dělat GO - brusky mám částečně taky kvůli tomu. Nových taky "pár" mám. Ani nevím, kdo by v okolí 50 km brousil - samo mimo velkých podniků, co si jedou svoje.
Ještě jdu zapnout frézku, mám tu ještě asi 70 jeklů, půjdou do nich do každýho díry 14x50 - 4x
Ještě jdu zapnout frézku, mám tu ještě asi 70 jeklů, půjdou do nich do každýho díry 14x50 - 4x
S podavačem tyčí byl dobrej Gildemaistr. Dobré byly poháněné nástroje u něho a funkce chatání upíchnutejch kusů. Nasadil tam 6m tyč a mašina si jela sama. Občas vysypal ze zásobníku kusy. A nebo nasadil další tyč. Měl popotahování tyče. Byl tam prej vcelku jednoduchej program na napsání. Taky jsem se koukal občas jak tam mastil kusy. Dobrej byl ten potvor na ty upíchnutý kusy. U Masturnu jednou upíchnutej kousek rozbil to sklo ve dveřích. Tady to jen kleplo a bylo to v zásobníku.
To všechno sníš?andre.marek píše: ↑pát říj 08, 2021 9:01 pm Dnes sklizeň úrody.
Asi poslední rajčata , má začít v noci mrznout.
A jablka:
Já mám tohle všechno rád akorát když si to utrhnu a rovnou to zblajznu. Na zimu mám uložené dvě bedýnky Spartanů a stejně se toho ještě polovina vyhodí.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
-
Všechno asi ne Něco pro rodinu a známé, něco zkouším prodat, část se usuší a přebytky skončí v bečce.
Tak to jo, ale já na bečky nehraju, takže co mohu, tak rozdám.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Moje babička jabka strouhala a jen s cukrem a citronem zavařila do sklenic štrudl u nás se tenkrát baštil skoro celý rok byl to děduv oblíbený moučník
Jabka jelikož byl dobrý kamený sklep vydržela neuvěřitelně dlouho No co banany nebyli a tak se baštila jabka
Jabka jelikož byl dobrý kamený sklep vydržela neuvěřitelně dlouho No co banany nebyli a tak se baštila jabka
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu