HON 053
Moderátor: Franta.cz
Re: HON 053
Takovým drapákem (posléze i s nějakým prodloužením) na Poclainu kopali sousedovi studnu - tedy než narazili na skálu - cca -3m
Ne koukali jsme do té slabší knížky co je popsaný to přídavný zařízení a tam je to uvedený, jako studnařskej drapák na hloubení studní. Ta trubka k tomu ja od oka 3m dlouhá. Leží na podlaze v návěsu. Možná je tam ještě kratší. Nevím co má syn vespod. Dělá to průměr díry pro skruž. Vzali jsme ho taky, zase oni by ho vyhodili do šrotu. A tak má asi přez 400 kg. Tak to není taková rána.
Mají tam tenhle studnařskej na to DHčko. Ale nakonec že si DHčko asi nechají. Tak tam nástavec zůstal. Pro nás nepasuje a váhově ještě těžší. Ale souseda interesoval. Je tam v kopřivách ještě jeden hon. Jenže prošel ohněm. Někde asi potkal slušnej oheň. Povídal syn že na něm jsou rozteklí čerpadla a pístnice modrý. Ale ten tam chvíli už je zarostlej. Prej nic k použiťí.
Syn už dotáhnul dom sedačku. Ta co tam je to měla dávno za sebou. Polstrování kabyny dávno pryč. Strop ten sololit drží silou vůle. Myslím nejlíp tu kabinu sundat a udělat ji. Ale synovi se do toho nechce, že tam je moc hejblátek. Já bych to celé vylaďil protihlučnou izolací, děrovaným plechem s nelepeným vlízem zakryl. Však jsem se něco té hlukové izolace nadělal! Ten děrák se nejtuje na U profily. Ty se naheftují na stěny a pak se naskládá vata a tím děrákem s nalepeným vlízem ze vnitř zakryje a nenejtuje. Neuvěřitelně to sníží hluk. No uvidíme.
Mají tam tenhle studnařskej na to DHčko. Ale nakonec že si DHčko asi nechají. Tak tam nástavec zůstal. Pro nás nepasuje a váhově ještě těžší. Ale souseda interesoval. Je tam v kopřivách ještě jeden hon. Jenže prošel ohněm. Někde asi potkal slušnej oheň. Povídal syn že na něm jsou rozteklí čerpadla a pístnice modrý. Ale ten tam chvíli už je zarostlej. Prej nic k použiťí.
Syn už dotáhnul dom sedačku. Ta co tam je to měla dávno za sebou. Polstrování kabyny dávno pryč. Strop ten sololit drží silou vůle. Myslím nejlíp tu kabinu sundat a udělat ji. Ale synovi se do toho nechce, že tam je moc hejblátek. Já bych to celé vylaďil protihlučnou izolací, děrovaným plechem s nelepeným vlízem zakryl. Však jsem se něco té hlukové izolace nadělal! Ten děrák se nejtuje na U profily. Ty se naheftují na stěny a pak se naskládá vata a tím děrákem s nalepeným vlízem ze vnitř zakryje a nenejtuje. Neuvěřitelně to sníží hluk. No uvidíme.
-
Také mám mosazné plné. No to odhlučnění bych až tak neřešil. Maximálně odhlučnění motoru. Kabinu budeš mít otevřenu jinak ti bude vedro. Vzhledem k množství příslušenství bych vám chlapi doporučil zakoupit na Slovensku rychloupínák. Ta prace je pak o něčem jinýn. Přehození nářadí do minuty to se ti s čepema nepovede. Jelikož přehazuji i několikrát za den byla to jasná volba.
No myslím, že tam nejčastěji bude lomová lžice. Ta tedy zaťím není. Pak možná ta klasická velká. To bude při ůpravách pozemků tady kolem. Max podkop. Kdysi jsem tu měl pána s honem a podkopem na trhání pařezů. Nevěřil jsem, co hon s podkopem dokáže.
Ten rychloupínák by se dal asi vyrobit i doma. Ale zaťím jsme o něm nepřemýšleli. Teď je nejdřív třeba rozjezdit. Pak se uvidí.
Ten rychloupínák by se dal asi vyrobit i doma. Ale zaťím jsme o něm nepřemýšleli. Teď je nejdřív třeba rozjezdit. Pak se uvidí.
-
Klidně nechám odměřit. Když to budete chtít dělat. No však uvidíte jak vás bude bavit čepovat. Joo podkop má sílu. Tahal jsem s tim 40 let staré ořechy. Pařez s kořenem a byla toho plná 7 t. Jeden pařez byl tak těžkej že když jsem to nakládal šel jsem na předek. No chvíli kopání mi to dalo. Ale podkop je super věc. Bagr to prostě neni. Chybí teleskop a packy, ale na občasné porypani to stačí. Na hona nedám dopustit.
- Michal(zetor)
- Kontaktovat uživatele:
Ano ten rychloupínak je opravdu supr věc Protože bez něj to bylo katastrofa. Furt jsem předělával lopaty a vidle,atd. Potom jsem udělal nová pouzdra a čepy + naveřený nový uši (oka) na příslušenstvých a to bylo to poslední. Dostat tam čepy když se nestálo rovně a nebo byl člověk sám to bylo men......říkám a dost tohle už fakt ne. Hned jsem ho objednal
Jinak na Honu mám v předu kola z Kolose (530-610/24) a vzadu z Ifa vleku (12,5-20) a v terenu paráda neporovnatelný s těma origo. Ty jsou fakt někde na tvrdej plac
Jinak na Honu mám v předu kola z Kolose (530-610/24) a vzadu z Ifa vleku (12,5-20) a v terenu paráda neporovnatelný s těma origo. Ty jsou fakt někde na tvrdej plac
Zetor 6911 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =35&t=6675
Nakladač ND4-027 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=120
ŽTR 165 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 52&t=27420
- Michal(zetor)
- Kontaktovat uživatele:
Mě tady tenkrát dloubal asi 60 pařezů. Půlka byly do 20 cm. Ale něketrý byly taky tak velký, že by byl jeden na vlečku. Ale on je dokola odbagroval a pak ho přez lžíci na páku vydloubnul a potom do boku zatočil za kořeny a vyšrouboval ho jako matku ze šroubu. A to byly břízy, jasany, javory. Poslední zbyl 60 letej jasan. Vybagroval snad 130 cm dokola zákop a ani s ním nehnul. Přijel chlápek s lesním traktorem a přetrhnul obě lana. Pak to s honem odbagroval hloubš. Pak přijel s největším traktorem Steyr co tu byl v okolí a tahal za pařez. Asi hodinu všema směrama, až se pařez trošku pohnul a pak už šel. Dole pod ním byl asi 5cm tlustej kořen. Ale držel ho i ten bal hlíny. Pařez mi soused okopal motykou a nebylo by co by pařez naložilo. Jedině jeřáb. Chlápek jel pak kolem s honem. Uvázal ho řetězem kolem lžíce přizvedl a naplavecko ho odtáhl na čarodejnice. Jo ten hon byl 4x4. Ale chlápek s ním jezdil leta letoucí a uměl. To jsem právě čuměl co hon s podkopem dokáže.
Já bych to upínání třeba okopíroval od manipulátoru. To tady mají 3 manipulátory, bylo by z čeho oměřit. Tam je to dobře dělaný. Jen nabere na ty háky a tyčí dole zajisťí že to prostrčí dírama. Akorát bych si to musel dát vypálit ty komponenty. Ono by to bylo potřeba ze silnýho materiálu. Tak jako u toho manipulátoru.
Ty kola chceme taky dát tyhle ty stejný jak píšeš. Na předek jedno pěkný je už doma. Druhý je to proraženy, tam je třeba projít jámu a pokochat se. No a na ten zadek jsou to ty samý jako u Tebe.
Já bych to upínání třeba okopíroval od manipulátoru. To tady mají 3 manipulátory, bylo by z čeho oměřit. Tam je to dobře dělaný. Jen nabere na ty háky a tyčí dole zajisťí že to prostrčí dírama. Akorát bych si to musel dát vypálit ty komponenty. Ono by to bylo potřeba ze silnýho materiálu. Tak jako u toho manipulátoru.
Ty kola chceme taky dát tyhle ty stejný jak píšeš. Na předek jedno pěkný je už doma. Druhý je to proraženy, tam je třeba projít jámu a pokochat se. No a na ten zadek jsou to ty samý jako u Tebe.
- Michal(zetor)
- Kontaktovat uživatele:
Jak říkáš dneska už je problém sehnat vubec tyhle kola a nebo alespoň schopný. Co já se jich nahledal na inzerátech a najezdil km. Nejhorší je jak už jste psali že když viděj tyhle gumy v pneuservisech tak jim stojej vlasy na hlavě. Z jednoho mě s tím vyhodili a to nebyl malej servis mašiny na to měl velky, ale prostě tu gumu nedokázal stáhnout. Má hrozně silnou s tvrdou patku. Tak nás vyhodili. Sehnali sme jinej ten to po velikým mordu sundal. Duši sme tahali ve dvou a už to chvílema vypadalo že ji snad uvážem na lano za auto..... Duše to je taky oříšek. No takže nám to udělal převařili sme ráfky a nastříkali. Pak nám to nazul zpátky. A povídal chlapi už vás tady s těma kolama nechci vidět Tak snad nikdy nepíchnu
-
S těma kolama to vypadá perfektně. K tomu rychloupínáku. Se nevyplatí moc vymýšlet vymyšlené. Ale každýho věc. Já ho také koupil na doporučení myslím, že to byl zrovna Michal.
Ohledně těch kol jsem měl kdysi debatu s Pavlem. A ten mi říkal jednu věc. Abych si uvědomil, že originální gumy jsou na stroji a je s tím všechno počítáno. Myslím tím dimenzování kardanů, převodovek, motorů a všeho. Ale když se s tim nebude jezdit trial a je to jen jako eliminace zapadnutí tak dobrý. Ale jet s tím neco navrhovat celý dny do sraček no nevím co by se vysralo.
Ohledně těch kol jsem měl kdysi debatu s Pavlem. A ten mi říkal jednu věc. Abych si uvědomil, že originální gumy jsou na stroji a je s tím všechno počítáno. Myslím tím dimenzování kardanů, převodovek, motorů a všeho. Ale když se s tim nebude jezdit trial a je to jen jako eliminace zapadnutí tak dobrý. Ale jet s tím neco navrhovat celý dny do sraček no nevím co by se vysralo.
Jo upínák je supr věc. Já sem ho dělal. Není tak parádní jako ten ze Slovenska ale pomoc je to jako bejk. Jo a k těm kolům, jedno protržený sem sundaval a tak sem ho rozriz rozbruskou. Docela sem koukal, ta patka je tvrdá protože v ní jsou dvě lana 13 mm vedle sebe.
Přezouvali jsme to ručně doma.
Přezouvali jsme to ručně doma.
Už se to tu psalo, je to na mezičlánku mezi volantem a pedálem. Tady jezdil hon 4x4 leta letoucí na těch kombajnovejch gumách. Vzadu měl taky větší kola a šiřší. Nepamatuju se, že by něco ukroutil, prasklo. Běžné věci akorát jednou ten kulák. To jsem tu psal. Nakonec ty hony měli dva. Oba dva měly tyhle široký kola. Jeden ten novější měl ty origo a s tím se nedalo do pole vjet. Koupili na to Dneprosiny stejný rozměr plus minus jako ty z kombajnu. Ta tam jsou dodnes. Toho jednoho vloňi prodali toho staršího. Nahradili to manipulátorama a teď na hnoje mají takovou velkou obludu. Hon dělal všechno kolem toho. Od nakládky hnojů, schrnování hnoje na hromady, svážení koulí, skládání, nakládání palet, vaků s obilím, nahrnování obilí v kůlnách, nakládání siláže, senáže, přez nevím co ještě. V zimě jezdili pořát čistit drenáže. Kvuli tomu hlavně to měl na těhle kolech. Kolem ucpaný drenáže bývá hroznej marast. A on to tam s tím dělal. Myslím si, že když to bude nadoma v klidu, bez nějaké normy nakládat, tak ty kola ničemu nevadí. U mě hlavně jde o to, abych s tím mohl jezdit kolem baráku a nedělal kolej a nebořil se třeba na té zahradě. Kde bude také jeho pusobiště.
Koukal jsem po netu na ten rychloupínák. Zatím jsem nenašel nikde zmíňku o ceně. Všude jsou fotky, obrázky inzeráty sem tam a cena dohodou. Nevím, jestli to kupovat, co by to stálo. Kdyby to byl rachot, asi by už manželku omejvali. Původní cenovej odhad jsme dost přeťápli. Protože původně jsme měli v pácu jen hona a pak se dohledaly ty věci a tak jsme je vzali. No nechej je odvézt do šrotu! To by byla škoda věčná. I když třeba studnařskej drapák těžko využijem. No ale byl tam tak je doma.
To Michal(zetor) kdysi jsem tu dával obrázky. Sehnal jsem tyhle kola na velkej traktůrek. Doma jsem je sám ručně zul, obě dvě. Dal jsem si převrtat rozteče na náporavu z V3S. Potom dal opískovat a nastříkal a znovu nazul gumy na ně. Jedno kolo bylo nějak menší, či co. První jsem nazul za chvilku. Ale to druhý celé odpoledne. To byl masakr. Nejde o to tu gumu sám sundat. ale otáčej, zvedej překuluj sám doma tohle kolo! Nejhorší bylo, dostat ten rantl do té prohlubně disku. Podkládal jsem uvnitř disk špalkem aby patka spadla do toho vybrání disku. Jak píšeš, vyndat duši byl nadlidský ukol. Měl jsem nehty zmordovaný ale to jsem ještě netušil co obnáší tu duši nacpat prez rantl disku při nazouvání. Duši jsem tam mordoval snad hodinu. Tisíckrát mi vyklouzla ven když už jsem ji měl skoro přez rantl. Ta duše váží pár slušnejch kil. Nevážil jsem ji, ale když s ní más hodinu máchat pacinky se unaví. Taky jsem to tu psal s pneuservisem, když jsem se tam šel optat, jak to měli. Nakonec jsem se do toho pustil sám. Jo ale to mi bylo hodně roků míň, dneska mám co koulet to kolo a udržet ho, aby se mi neskácelo na zem, sám bych ho teď těžko postavil.
Koukal jsem po netu na ten rychloupínák. Zatím jsem nenašel nikde zmíňku o ceně. Všude jsou fotky, obrázky inzeráty sem tam a cena dohodou. Nevím, jestli to kupovat, co by to stálo. Kdyby to byl rachot, asi by už manželku omejvali. Původní cenovej odhad jsme dost přeťápli. Protože původně jsme měli v pácu jen hona a pak se dohledaly ty věci a tak jsme je vzali. No nechej je odvézt do šrotu! To by byla škoda věčná. I když třeba studnařskej drapák těžko využijem. No ale byl tam tak je doma.
To Michal(zetor) kdysi jsem tu dával obrázky. Sehnal jsem tyhle kola na velkej traktůrek. Doma jsem je sám ručně zul, obě dvě. Dal jsem si převrtat rozteče na náporavu z V3S. Potom dal opískovat a nastříkal a znovu nazul gumy na ně. Jedno kolo bylo nějak menší, či co. První jsem nazul za chvilku. Ale to druhý celé odpoledne. To byl masakr. Nejde o to tu gumu sám sundat. ale otáčej, zvedej překuluj sám doma tohle kolo! Nejhorší bylo, dostat ten rantl do té prohlubně disku. Podkládal jsem uvnitř disk špalkem aby patka spadla do toho vybrání disku. Jak píšeš, vyndat duši byl nadlidský ukol. Měl jsem nehty zmordovaný ale to jsem ještě netušil co obnáší tu duši nacpat prez rantl disku při nazouvání. Duši jsem tam mordoval snad hodinu. Tisíckrát mi vyklouzla ven když už jsem ji měl skoro přez rantl. Ta duše váží pár slušnejch kil. Nevážil jsem ji, ale když s ní más hodinu máchat pacinky se unaví. Taky jsem to tu psal s pneuservisem, když jsem se tam šel optat, jak to měli. Nakonec jsem se do toho pustil sám. Jo ale to mi bylo hodně roků míň, dneska mám co koulet to kolo a udržet ho, aby se mi neskácelo na zem, sám bych ho teď těžko postavil.
Oto, teď si to radší ani nepředstavuj! Nebo zatneš svaly a bude. Máš se hojit!
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Jo, jo teď když syn kolo dovezl dom, jen jsem se koukal, jak ho skládal a koulel. On mi teď říká, tak a ty se jen koukej! To samé než jsem na zahradě vylezl na sajtnu návěsu, kde jsou naložený věci, nejdřív jsem se kouknul, jestli se někde nekouká manželka a pak šup nahoru. Ta by mě zjezdila, kdyby mě uviděla kam lezu. Mají mě teď doma jako ve vatičce. Nadruhou stranu je to docela pak výhoda při nákupu zgarbáků! No víš, až to přivezeme dom, tak nám to ulehčí móře práce rukama! No ono to pak je tak, že sázím kytky minibagrem, naložím ještěrkou paletu, nebo cirkulu netahám po dvoře ručně, vyjedu s ještěrkou, napíchnu na vidle a jedu. Jak ty mašiny doma jsou je to znát! Třeba manželka přinesla nějaké keříky z jara. A skoč pro rýč a jdeme je sadit na břeh k silnici. Jdu do garáže nastartuju Kubotu a jedu. Co jsi se zbláznil s minibagrem! Položil jsem zuby lžíce na hlínu, zatlačil, kývnul páčkou a lžice udělala duleček jako nic. Tak šupni tam tu sezeničku! A jdeme na další!
oto ja tech kol treba zaden prezul 20 az 25 kousku jen musíš vedet jak na to jinak rafky bez stredu ,stredy, plaste a duse se daj unas bezne koupit a sou skladem