CO JSTE DNESKA DĚLALI III

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Fizz

Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III

#13996 Nový příspěvek od Fizz »

Že když ten ota leží, mohl by dát dohromady příručku "hobby obraběče", jak se co čím měří, základní princip obrábění co čím....

Takovou příručku co by za něco stála a byla by mladší než 30let jsem nepotkal.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

Tomas6

#13997 Nový příspěvek od Tomas6 »

A nebo by z těch příspěvků tady mohl dát dohromady paměti. Moc dobře se ty jeho příběhy čtou.
8 týdnů je 8 týdnů, to se povalovat nebaví asi nikoho. Jenže já taky doktora neposlechl a po 14dnech od operace kolene jsem začal chodit, no byla z toho reoperace a místo měsíce léčení z toho bylo skoro půl roku. Nestojí to za to.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

duchodce

#13998 Nový příspěvek od duchodce »

Oto nad tímhle by jsi se měl zamyslet . Půl roku budeš mimo provoz a i potom se budeš muset "zabíhat" a zkoumat co sneseš. Pro nás zemědělské obráběče "čučkaře" jak by napsal náš prezident jsou některé postupy neznámé. Nechci abys vyzrazoval svoje fígle ale jak se co třeba měří atd....praktické broušení vrtáků na různé materiály. Píšeš srozumitelně, bylo by to zajímavé a tobě by utekl čas. Myslím třeba založit "technologický" koutek .....
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

Pavel

#13999 Nový příspěvek od Pavel »

oto tak se koukej uzdravit to mas na pupiku prd jizvicku oproti mne hlavne se setri at ti tam neco neprdne prace ti neutece bouzel jen se nahromadi ja byl doma pres pul roku a do ted poradne nic nezvednu tezkyho na to co sem driv zvedal dotedka mam kvuli tomu doplnek

hobr

#14000 Nový příspěvek od hobr »

Oto, dávej na sebe pozor. Můj kamarád říká: "Podívej se do občanky, kolik je Ti roků a podle toho se chovej!"
Přeji klidnou rekonvalescenci. :friends:
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

DanculSK

#14001 Nový příspěvek od DanculSK »

dneska som navštivil staro-novú ako to vola britt chlapsku hračkáreň
MBN vercajch
och som slintal :typek:
krasna nová hala- obchod
https://www.mbnvercajch.sk/obchod-s-nar ... a-naradia/ :red:
.....AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI....

Kratky navod ako sem nahrať fotky
https://youtu.be/I5ymR1-wi70

ota

#14002 Nový příspěvek od ota »

No zatím co jsem byl minule s kýlou marodil jsem 2 měsíce a pak znovu do procesu. Ale mám hodně dobrou obvoďačku a ona se vždycky ptá, jestli ještě nechci odpočívat doma. No a já jako starej blázen honem do práce. Protože už tam je halda práce navezená. A teď to zrovna hrozně blbě vyjde. Až se budu vracet do procesu, měl bych dělat zrovna 12 těch velkejch hřídelí. Těch 45 lg. To dávám kočkou, ale manipulace před tím a po obrobení a odvezení do firmy. No a samostatná věc je utahování obrobku, tahání koníka, nasazování, sundavání podpěrné lunety a tak. Takže si to možná trochu prodloužím, aby ty hřídele dali udělat jinam. Aby ten termín nestihnul.
Dnešek mi vcelku utekl jak voda. A to vstávám na 8 hodinu mám antybiotika.
Kluci sepisovat zážitky, no to je tak že já někde něco čtu a tam mě něco inspiruje v hlavě a vzpomenu si na svůj zážitek a tak ho napíšu. A za pár dní si už nevzpomenu kde jsem přesně co napsal..někdy se opakuju někdy i vícekrát, za to jsem tu kárán. Ale já to nesleduju jestli jsem minulej tejden napsal a dneska znova. Nedávám tomu důležitost a poušťím z hlavy že jsem minulej tejden napsal.
S příručkou k obráběňí, nepřečetl jsem nikdy nic, nebo maximálně na učňáku. Od té doby vše řeším prakticky. Nesnáším teoretiky ,,od stolu". Nebo ,,Colomby". Proto ani u mě není žádná teorie. Vezmu svářečku a zkouším. Nikdy jsem nepřečetl žádný návod příručku svářeče. Pak přišel soused a povídal, proč mám ty kabely opačně? Že si myslel, že má na klašťích bejt třeba plus a já mám minus. No víš zkoušel jsem to a takhle se mi ťim vaří líp. To samé je třeba s ostřením vrtáků. Nikdy jsem neměřil vrcholovej uhel toho co naostřím. Jen třeba jsem kouknul na novej vrták a dělám to tak asi. Všechny vrtáky ostřím podle vrtáku na nerez. Zkusím, zavrtám a upravím. No nevěděl bych co tam napsat třeba za čísílka. Nebo uhly. Já je jedu z ruky, od oka.
Takhle dělám všechno. Vyzkouším a dělám. Akorát u tesaře jsem dva dni s ním dělal vazbu. A tu další svojí vazbu jsem si už udělal sám. Jo a lisovačku měděnou jsem taky odkoukal od topenáře. Byl u mě udělat rozvod na topení v podkroví. V dílně jsem si už nalisoval celé topení sám. A všechny tyhle práce. Chce se toho nebát a zkoušet si to. Pak nejsem na nikom závislej.

Sadra17

#14003 Nový příspěvek od Sadra17 »

ono to +na kleštích není vždy pravdou, záleží na elektrodě 8) a vrtáky jsem dělal na "měrku" jen kvuli tomu abych měl oba úhly stejný, v ruce to snadno o fous ujede :'(
malej traktorista v malým traktoru

ota

#14004 Nový příspěvek od ota »

Mám tu mrtě elektrod. V balíčkách. Nebo směsku. No v té směsce už poznám že jsou třeba tmavý a tam musím přehodit poly. Zkusím když to nejde přehodím a když je to lepší jedu.
Tuhle jsem na tu měrku na vrtáky koukal na burze. Ale chtěli za ní nějak dost Korun. Povídám si, vydržel jsem to doteď, vydržím to i dál. :D No je to jednoduchý. Položíš si levou ruku na příložku před kotouč, položíš do ní vrták a kývavým pohybem polízneš. Otočíš a polízneš druhou plošku. Koukneš jak kotouč bere aby byla ploška pěkně okopírovaná v celé plošce. No a je to nabroušené. 8) Tak to dělám já. Nesmíš tou rukou kvedlat aby to bylo stejný. Mám na vrtáky spešl malou brusku. Hrubší a jemnější kotouč. Pěkně orovnaný, aby to nechvělo a bralo. Ne pálilo. Jen to políznu a je to.
Když potřebuju třeba fakt přesně vytahnu si na N1 přípravek. Ale ten je jen do 12 mm a morse stopku. A nebo tu mám malou brusku na vybrušování radiusů na stopkových frézách. Tam do kleštiny upnu vrták, nastavím ho a jen přejedu bokem kolem kotouče otočím dělicí kotouček o 180° a líznu druhej břit. To dělám hlavně u Cobaltovejch vrtáků když vrtám přesnější díry. A zřeba 1000 děr do nerezu..

Britt

#14005 Nový příspěvek od Britt »

Na vrtáky si nemohu vynachválit tu brusku, co mi Ota dohodil. Je od 3 do 20mm a vrtáky opravdu moc dobře berou. Brousím je do železa, s vrcholovým úhlem 118°a lezou do materiálu jako do másla. U větších průměrů se na ní dá dělat i podbrus příčného ostří, ale já to nepoužívám, protože stejně předvrtávám menším vrtákem.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

kovozem

#14006 Nový příspěvek od kovozem »

fotka a typ té brusky by nebyly ?

Britt

#14007 Nový příspěvek od Britt »

Mám tady o ní vlákno.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

kovozem

#14008 Nový příspěvek od kovozem »

To nevim jak najit tak zustanu v nevedomosti :(

Ursus 73

#14009 Nový příspěvek od Ursus 73 »

kovozem sme na tom stejne, tiež by som si o tom rád prečítal :(
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

DanculSK

#14010 Nový příspěvek od DanculSK »

.....AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI....

Kratky navod ako sem nahrať fotky
https://youtu.be/I5ymR1-wi70

Odpovědět

Zpět na „Putyka“