Čelní nakladače
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: Čelní nakladače
jojo7011 dik , ja mám len zgarbáka, tak som nevedel.
Ono to zaťaženie predku je značne. Ja ho teda ťahám všade zo sebou. Dolu som ho dával len raz a keď som išiel bez neho sa mi zdalo že to ide dajako lahko. A čo sa týka predných pneu tak tie už mam značne opotrebovane. Koľko majú predne hnane pneu životnosť na zetoroch?
To je zaludna otazka. Zavisi to od toho ake su kvalitne, kolko im davas, na akom povrchu ich prevadzkujes. Je rozdiel motat sa niekde v hline, na zasfalte, alebo na kamenoch v lese. Ja sa 70% motam po asfalte zbytok po poli. A za rok co mam nakladac tak je vidiet cca. 2mm ubytok v predu a aj na zadnych vidiet, ze nejaky ten 1 mm z nich uz tiez chyba. A to som za minuli rok spravil 66 mth. A nospin im tiez dava sodu.
-
- Kontaktovat uživatele:
nesouhlasím. Jednou jedinkrát jsem jel bez nakladače, a to právě na servis a zpět, skákalo to jak kráva. Jinak dva roky jsem jezdil s nasazeným nakladačem a návěsem v agroháku a doslova nebe a dudy. Nakladač ovšem musí mít tlumičTomas6 píše: ↑ned kvě 02, 2021 7:43 pm Já ho radši dvakrát do týdne nandám a sundám, jak ho tahat všude jinde sebou. Nevím jak třeba ten IT, já mám traclift, odpojit a zapojit ho je otázka pár minut. Na hydraulice je faster, tak je to coby dup a bez úkapu oleje. Na té proximě s tím jezdit někam dál není žádná sláva.
Tak moje zkušenost je jiná. Mi se s ním moc dobře nejezdí. Možná to s ním tak neskáče, ale točit se někde na místě, manévrovat v omezeném prostoru, to ten čelák radši sundám.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
moje zkušenost v práci máme z6245 s čn zatím se nesundaval za 10 let ani jednou a pneumatiky po tech letech jsou dost ohoblovaný. Bejvalý kolega jezdil trvale se zaplým předkem tak tam dostaly dost zabrat. Z 99% silnice. Pracuje v TS.
Podle fotky ti jsou přední gumy taky pomalu do prdele, nebo se mě to zdá?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
dyk: ked pozeras na poslednej fotke tak pozri par prispevkov spet tam to pisem ze 560 Mth a ako vyzeraju
Koupil jsem si Inter-tech 2600 PLUS, mám ho chvíli a s jiným nemám zkušenosti, takže nemůžu porovnávat. Na joysticku je i elektronický zapínání odpružení výložníku, užitečná věc. Chlapi, co to montovali, byli skvělí, ochotně vyřešili i problém na hydraulice - dělali se s tím až do noci. Takže za mě
Skoro vůbec ale nevidím v dolní poloze na nářadí, resp. na ten konec, kde se nářadí připojuje. Takže když nářadí připojuju, nebo chci třeba vidlema něco nabrat, jen to jen o citu. Což je minimálně do začátku dost problém. Jak to máte vy? Nějaká rada? Jinak kdyby vás něco zajímalo, napište.
Skoro vůbec ale nevidím v dolní poloze na nářadí, resp. na ten konec, kde se nářadí připojuje. Takže když nářadí připojuju, nebo chci třeba vidlema něco nabrat, jen to jen o citu. Což je minimálně do začátku dost problém. Jak to máte vy? Nějaká rada? Jinak kdyby vás něco zajímalo, napište.
tak jsem taky stal majitelem čelního nakladače. je to do hydrametu tur 3b na 750kg. montáž všechno sedělo, ale nechapu tu spojovaci tyc pod traktorem je desne nízko a snizuje dost pruchodnost uplne zbytecne vsude tam je dost místa mohlo to být klidně výše.
To asi koly kardanu na predny nahon.
Pali moj nemal písané nič, ale testami som zistil že staticky 400kg, dynamicky tých 300kg. Pravdepodobne to bolo správne , lebo kým bol Junior doma tak som nič nezlomil.
Aj keď pri tomto to už vyzeralo že ma utlče
tej hliny bolo dokopy cca 800kg.
Ale prvé testy boli tiež s kockami
A máš tam 360kg lebo kocka má sice 50cm ale 60kg - prevažoval som ich viacero. 50x50x10, jedine že by si mal 50x50x8 . O tých som počul , ale nevidel.
ja som ich síce nevážil ale som stále v tom že majú 50kg. Inak aj tých 6ks a lopata k tomu a dal som papulaka pri nesprávnom nájazde.