Soustruhy
Re: Soustruhy
Děkuji za rady, řeže tak 600 ročně
https://forum.strojirenstvi.cz/viewtopi ... 0&start=30
spodní část stránky
spodní část stránky
-
Zkus www.mercel.cz Nedávno jsem tam zadával vyrobu náročnějších a vyšel na cca 400kc/kus.
nebrat je to bastl z různých sice továrních dílů asi tak ne ne ne a že se nemůže rozhodnout? hahaha tě zkouší vidíš univerzálu a kus litiny a hurá krásný malý soustruh
podobné mašiny se dělaly jako jednoúčelový soustruh na stáčení brzdových bubnů a kotoučů...má tam řetězový převod přímo od vřetene a pod tím variátor no to mě poser
podobné mašiny se dělaly jako jednoúčelový soustruh na stáčení brzdových bubnů a kotoučů...má tam řetězový převod přímo od vřetene a pod tím variátor no to mě poser
To je původně jednoúčelák. Škoda, že není fotka z druhé strany, tipoval bych, že bude na spirálové drážky nebo něco podobného. Ale variátor je to jedlý, zrovna tenhle typ se tak "snadno" přestavuje - úplně to vidím, mastnou rukou drtit to bakelitové kolečko vedle rachotícího řetězu.
Majitel má na rozhodování ještě čas, železo půjde zase nahoru
Majitel má na rozhodování ještě čas, železo půjde zase nahoru
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Nemá to koníka (ani mať nebude), suport nič moc, úzke a krátke lože. Pošetri, pozeraj inzeráty, občas sa objaví slušná klasika.
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.
Parádna mašinka
Ozaj pekná
Dodo, ticho závidím
Dodo, ticho závidím
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
I já závidím
Ak by som niekedy kupoval druhý sústruh, tak práve tento stroj by ma moooc potešil: SV 18 RA 750. Ešte aj tá točná dĺžka by bola super na to naše "domáce"
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
Videl som ho na živo,,,,
Je luxusný