Vše o houbách, od pokrmů po výskyt
Re: Vše o houbách, od pokrmů po výskyt
Na štupování ponožek ?
no to je odpověď pro ty co brečí že není práce
Jeden čas jsem vyráběl z pískovce podobné věci, málem sem u toho umřel hlady.
Pak sem našel obchodnici která to vozila do Beneluxu, jsou tam s tím vyzdobený nějaký zámecký parky.
Když už to začalo vydělávat nejen na chleba ale i na marmeládu zakonzervoval sem to, a vrátil se k železu.
Až nepůjde železo - vím kde vytěžit materiál, vím jak ho upravit a vím kdo to koupí.
Jeden čas jsem vyráběl z pískovce podobné věci, málem sem u toho umřel hlady.
Pak sem našel obchodnici která to vozila do Beneluxu, jsou tam s tím vyzdobený nějaký zámecký parky.
Když už to začalo vydělávat nejen na chleba ale i na marmeládu zakonzervoval sem to, a vrátil se k železu.
Až nepůjde železo - vím kde vytěžit materiál, vím jak ho upravit a vím kdo to koupí.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Zkoušel někdo z vás objednat houby? https://www.gastrofresh.cz/portfolio-item/houby/ Vypadá to docela zajímavě
Tak už zase rostou tyhlenty potvory kolem silnice. Na louce jsem taky nějaký viděl. Asi jsou jedlý, cosi je okousalo. Povídal jsem doma že rostou a žádný zájem.
V lese zaťím nerostou i když je mokro. Jel jsem včera do našeho a bořil jsem se. A pár kuláků jsem povytahal z vody na suché místo. Až pro to pojedeme, aby jsme si nenabrali. A byl jsem na místech kde vždycky houbáci rostou a ani prašivka. Jo jedna byla.
Tadyhlenta prašivka.
V lese zaťím nerostou i když je mokro. Jel jsem včera do našeho a bořil jsem se. A pár kuláků jsem povytahal z vody na suché místo. Až pro to pojedeme, aby jsme si nenabrali. A byl jsem na místech kde vždycky houbáci rostou a ani prašivka. Jo jedna byla.
Tadyhlenta prašivka.
Tak tohle to vylezlo z té houby co mám na prvním obrázku! Včera jsem šel s hafanem kolem a povídám si, asi toho houbáka něco sežralo. A pak jdu a hele to je on. Prašivka a jak se rozrostla! V tom místě chodí hodně prasat a kolikrát normální houby sežerou, nebo jen vyrejou z hlíny. A tohle asi nežerou.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Bourači předevčírem čochtám se psem po lese tam, kde vloni bylo hromady hub. Zaťím ani jedna tam není. V potoce se zase objevila tekoucí voda a Axis se hned brouzdal potokem, tůňkou. Nemohl jsem ho vymordovat z vody ven! Až kousek vzadu je mělčejc tak vylezl ven. Tam co vedle mají divočáci kaliště. V tom místě je velký pohyb divočáků. Kolikrát mi ty houby sežrali přez noc. Nechávám si je dorůst. Je to místo, kde projde noha jednou za 14 dní. Je tam klid. No a tak tahnu Axise stranou, aby mi nevlezl do toho prasečího rybníčka. Ten je ciťit na 200m daleko. A jdeme podle mladýho lesa a tam rostou kováři. No kovář ani jeden. Ale přeci jedna houba byla. Axis mi ji sice málem asi 2x rošlápnul.
-
dneska jsem se pohyboval v Bouračově rajonu .no musel sem tu kudličku nakonec vytáhnout a nákej pytlík v báglu najít na ty lišky,co tam měl ve břehu cesty.přece mu je tam nenechám.tady u nás se nevyskytujou,tak je to pro mě zajímavá houba..
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
tak sem ted prines kos brichovrtek mam vsechno mozny i bedlu sem nasel
ted sem prines dalsi kos hub oto rostou
Já se chystám příští týden na dovču do V.Karlovic. Pán co od něj budu mít pronajatou chatu říkal, že si mám sebou vzít sušičku, prej tak moc rostou.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Tomas6: z tama jsem přijel v pátek. Kde budeš ubytován ?
Jo, doporučuji zajít i vykoupat se na Balaton do Karolínky, nebo do bazénu na Horal. A v Karolínce na autobusáku je taková hospůdka, pizzerie ... doporučuji .
Zmrzku na Razuli, nebo v Karlovicích u kruháče.
Jo, doporučuji zajít i vykoupat se na Balaton do Karolínky, nebo do bazénu na Horal. A v Karolínce na autobusáku je taková hospůdka, pizzerie ... doporučuji .
Zmrzku na Razuli, nebo v Karlovicích u kruháče.
Bydlet budem u známého na chatě u hotelu Babská. Pokud bude otevřeno na Babské, tak i tam je prej solidní bazén. Ale my na to koupání moc nejsme. Hlavně aby měli otevřenou restauračku a dalo se tam skáknout na pivko. Předpokládám že tam ty 4 dny nebudeme dělat nic jíného jak chodit po procházkách a když u toho budou ty houby... Jeden den chce jet manželka do Rožnova, to ty 4 dny budou aji málo...
My tam byli loni nějak v tuto dobu jen na otočku na hřiby a za dvě hodiny jsme měli koš kopcem. A to bylo v neděli dopoledne, kdy lesy byly z větší části vysbírané, tak doufám že porostou aspoň z půlky.
My tam byli loni nějak v tuto dobu jen na otočku na hřiby a za dvě hodiny jsme měli koš kopcem. A to bylo v neděli dopoledne, kdy lesy byly z větší části vysbírané, tak doufám že porostou aspoň z půlky.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233