Kde koupit Japonce?

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
vladman

Re: Kde koupit Japonce?

#691 Nový příspěvek od vladman »

Oco išiel som predvčerom služobne na tie tvoje strany.... A naročky som to strihol cez Úľany že pozriem japoncov a on tam mal 2,5 traktora na celom dvore :shock:..... Ešte na jar to mal zaplnené, tak neviem či len čaká na novú várku, alebo čo sa deje :chytry:
,,Pilní hospodár má pamatovať, abi rozeznal dobru zem od zléj..." Juraj Fándly

Ťapík 25 http://vladman.rajce.idnes.cz/Zetor_25_A/

cenda.t

#692 Nový příspěvek od cenda.t »

Děje se covid (začíná to vypadat jako univerzální výmluva... :'( ) - nejsou kontejnery pro (zbytečné?) zboží, nebo jsou drahé (doprava....) :-/

JardaCNC

#693 Nový příspěvek od JardaCNC »

No nevím ,ale cena 4x4 japonce a 4x2 je téměř stejná.
Nějakých deset tisíc rozdílu. Neřešil bych a šel do 4x4.
Jako můj kubouš mě stál před asi 9 lety 73 tisíc.
Je fakt že dokud jsem ho nedotižil (zadní náprava 4x30kg, přední 2x40kg a ještě ve předu 20kg) tak bych se těch 1.5 tuny + vlečka bal tahat. Teď už v pohodě.
Taky záleží jaká je to vlečka. Pokud je dobře vyvážená (spíš tlačí na traktor) a pokud má brzdy - najezdovku tak není problém. :wink: :wink:

Peter768

#694 Nový příspěvek od Peter768 »

Dnes nekúpite ani novú traktorovú kosačku....jednoducho niesú...nikto ich nemá skladom...a tie čo boli v marci bežne skadom dnes nemajú a ani nevedia kedy budú.... Nikto to napriamo nepovie prečo... Asi preto, že EÚ zaviedla nejaké clo...ale to je len moj názor...
Kontajnery zdraželi z 3 na 8tisic€ preprava... :( to viem...

pietrobs

#695 Nový příspěvek od pietrobs »

oco...ja take strminy kosim tak ze vycuvam hore a dolu to kosim...samozrejme mohol by som aj dopredu ale tam uz by som potreboval dotazit predok aby mi nedvihalo..saturn ak mal mulcovac a stveral sa tym kopcom co spominas..tak ak ho zodvihol na ramena tak jasne ze mu ten predok isiel hore...ale ja co som skusal nejake najazdove kopce tak napriklad ...mal som predtym kubotu a13..permanentny 4x4..a teraz GB200 odpojitelny predok..ta A13 sa mi zdalo ze ma lepsiu priechodnost do strmin ako GB200..to islo jak pavuk do strmin..dobre vyvazene podla mna..lepsie jak GB200..vyjde aj GB200 ale nie take extremy ako A13..samozrejme hovorim o cistom traktore bez pridaneho zavazia a nejakeho naradia.A ze tu v BS mame fest sklony o tom nemusis pochybovat.

9088

#696 Nový příspěvek od 9088 »

JardaCNC píše: ned čer 13, 2021 5:52 pm No nevím ,ale cena 4x4 japonce a 4x2 je téměř stejná.
Nějakých deset tisíc rozdílu. Neřešil bych a šel do 4x4.
Jako můj kubouš mě stál před asi 9 lety 73 tisíc.
Je fakt že dokud jsem ho nedotižil (zadní náprava 4x30kg, přední 2x40kg a ještě ve předu 20kg) tak bych se těch 1.5 tuny + vlečka bal tahat. Teď už v pohodě.
Taky záleží jaká je to vlečka. Pokud je dobře vyvážená (spíš tlačí na traktor) a pokud má brzdy - najezdovku tak není problém. :wink: :wink:

Takže 4x4 dobře
Vlečka je udělaná z postřikovače,nebržděná .Zkusím přidat fotku

Obrázek

oco13

#697 Nový příspěvek od oco13 »

A terén máš len hentaku rovinu?

9088

#698 Nový příspěvek od 9088 »

oco13 píše: ned čer 13, 2021 7:01 pm A terén máš len hentaku rovinu?
Ano je to skoro rovina
Po pravdě jsem počítal s tím že někdy zajedu i do lesa a tam je to do kopce lesní cestou ale tu klidně oželím a objedu to po silnici :)
Jinak ještě aby mi to utáhlo ten štěpkovač. Nevím ale jak to poznám.Má na sobě jen nalepený štítek 540-1000otáček/min
Když tak bych musel zavolat výrobci toho štěpkovače aby mi poradil jaký výkon by měl traktor mít aby to utáhl

Radek Bílek

#699 Nový příspěvek od Radek Bílek »

Nymburk je placka Polabská nížina . Máš to něco jako Vladimír na Hané . Pokud , ale budeš tahat těžší vlek je lepší mít 4x4 a při jízdě z kopce jí zařadit. Při sešlápnutí brzdy ti bude brzdit i předek . Dělal jsem to tak i u Zetora co jsem měl předtím a táhnul za ním naloženou 7-tunu bez funkčních brzd :)

Radek Bílek

#700 Nový příspěvek od Radek Bílek »

Ještě ti mohu nabídnout . Bydlím od Nymburka asi 30km . Mám Iseki TA230 . Pokud by jsi se chtěl podívat jak vypadá Japonský malotraktor a jak funguje můžeš se přijet podívat , aby jsi věděl do čeho jdeš ................

9088

#701 Nový příspěvek od 9088 »

Radek Bílek píše: ned čer 13, 2021 9:20 pm Ještě ti mohu nabídnout . Bydlím od Nymburka asi 30km . Mám Iseki TA230 . Pokud by jsi se chtěl podívat jak vypadá Japonský malotraktor a jak funguje můžeš se přijet podívat , aby jsi věděl do čeho jdeš ................
Tak to bych rád. Bydlím mezi Kolínem a Nymburkem tak jsme možná skoro sousedi :-)
Když tak mi napište do mailu
denarcoin(zavináč)seznam.cz
Díky

Zetor15

#702 Nový příspěvek od Zetor15 »

Tak spis nez vlecka bude rozhodujici ten stepkovac ten potrebuje dost vykonu a to minimalne pokud bude vyuzivat jeho max kapacitu. japonec s 15k zvladne tak mozna kolem 3-4cm prumer vic ho zastavi. Mam stejny stepkovac a parkrat do roka se stane ze zastavi 70k traktor.

andre.marek

#703 Nový příspěvek od andre.marek »

Já mám ten samý štěpkovač - do 8 cm, používám za Iseki 25k a zvládne tak 5-6cm, bere krásně i rozvětvené, ale hrubší ho zastaví. Taky třeba nezvládne hodně hmoty - typicky jehličnaté větve s jehličím - třeba vánoční stromek apod. - když je tam té hmoty hodně.

9088

#704 Nový příspěvek od 9088 »

No štěpkovač mám do 7 cm . Topol je měkké dřevo tak snad to nebude problém utáhnout
Jehličnan mi někdy štěpkovač ucpe ale ještě se mi nestalo aby mi to velký traktor zastavilo
Každopádně všem díky za rady a postřehy

9088

#705 Nový příspěvek od 9088 »

Třeba tady jsem našel Iseki 13 HP a špalíkuje větve až do 9 cm
https://www.youtube.com/watch?v=oOyd_27VGVE
Ale jestli je velikej rozdíl mezi štěpkováním nebo špalíkováním to nevím .Co jsem koukal tak stroje do 16ti HP v pohodě rotavátorují

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“