Kde koupit Japonce?

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
oco13

Re: Kde koupit Japonce?

#676 Nový příspěvek od oco13 »

Musíme sa opýtať Milhaussa ako orie on . Ten má takéto gumy na Yukone.
Obrázek 8)
A tu je stark za cenu, ktorá by sa už aj dala nejako zvládnuť https://dom.bazos.sk/inzerat/125304308/ ... -125cm.php

palobobo

#677 Nový příspěvek od palobobo »

jo hoši je to parada
Obrázek
Len treba k tomu aj traktor. Je ta vaha posunuta dost do zadu.

oco13

#678 Nový příspěvek od oco13 »

Na to je lahká pomoc - nabrať do lopaty 200l sud (plný) a si vysmiaty jak lečo. :D
Pali, mňa velmi láka jeden pokus, len zatial naň nemám financie :-/
Zobrať práve stranový mulčer a do toho oblúku kde sa upína mu navariť uchytenie na 15Hp motor. Predávajú sa aj rovno s redukčnou prevodovkou. A odtial už normalne potiahnuť kardan. Motor by bol pod oblúkom kde sa uchytáva tretí bod.
Teorie je sice pekná ale eurá asi nepustia. :pistol:

DYK

#679 Nový příspěvek od DYK »

Milhausa se zeptej, ale ten tehdy napsal že neoře. Díval jsem se na to AGT, no nevím, přijde mi, že neví co by za to chtěl. Drahé. Jo ten Aster je úplně jiný kafe. To má třeba synchrony i na zpátečce. Takže v 15km/h tam dát zpátečku není problém. Kdybych to nezkusil - nevěřím. To vůbec v těch dvou nesnese porovnání.
Jsem zvědav jak to celý dopadne, mám pocit že se zde zatím staví vzdušné zámky.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

oco13

#680 Nový příspěvek od oco13 »

Určite áno, vieš chcieť a mať na to je niekedy dosť ďaleko od seba :typek: A u mňa je to len o chcení, lebo reálna potreba je bohate pokrytá tým čo mám. :typek:

pietrobs

#681 Nový příspěvek od pietrobs »

Oco a to uz naco by si tam daval motor pod ten obluk mulcovacu?..vsak to by nabralo este vacsiu vahu tym padom a uz beztak je to dost tazky mulcer...celkove konstrukcia + tie dva piesty tiez nieco vazia a este je to hodne posunute dozadu..na tej pake to zahadzuje aj s dost tazkymi traktormi.Sledujem videa tychto mulcovacov a musim povedat ze taky traktor s cca 1T vahy to nema problem odtlacit alebo pritiahnut pri pohybe mulceru do strany..videl som to ..riadne to cvici zo strojom

DanculSK

#682 Nový příspěvek od DanculSK »

Oco, už moc špekulujes....
:-/
.....AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI....

Kratky navod ako sem nahrať fotky
https://youtu.be/I5ymR1-wi70

oco13

#683 Nový příspěvek od oco13 »

AKože načo ? kolko domadelov má vývod na kardan? A už som dával viacero videí kde náradie za domadelom má vlastný motor - stroje čo realne fungujú. Aj tá moja mrcha má skoro 300kg a neveril som že ju budem nosť v trojbode a nie je problém.
Posadiť na náradie vlastný motor, je konštrukčne jednoduchšie ako riešiť hydromotor.
Dano ak by som nešpekuloval tak sedím pred telkou, popíjam pivo a rastie mi pupok - to ma neláka. :friends:
Aha tu je úprava lištovej kosy a tá tiež vie fungovať na svahoch.
Pozrite kolko je tu inšpirácií

9088

#684 Nový příspěvek od 9088 »

Dobrý den
Poptávám japonský malotraktor ale nevím jaký koupit aby mi vyhovoval
Mám ho do aleje japonských topolů kde s ním budu vyvážet kulatinu na vyvážečce na 3m2 a štěpkovat větve tímhle štěpkovačem od pana Hodbodě....

http://www.hodbodovi.cz/drtic/hodbod_10.jpg .

http://www.hodbodovi.cz/drtic/hodbod_14.jpg

Tak bych potřeboval poradit jak silný traktor koupit.Jestli musí být 4x4 atd
Co se ceny týče tak ideálně do 70ti tisíc. Jestli to tedy není scifi :D
Za rady a popř nabídky předem díky Petr

oco13

#685 Nový příspěvek od oco13 »

Ešte si do rovnice dolož terén v ktorom sa budeš pohybovať a váhu tej vyvážačky. Ja mám momentalne IBC barel plný vody na vlečke a mám strach s 1200kg traktorom 4x4 ho ťahať do kopca na role. Pokial nemáš absolútnu rovinu tak na traktor 15hp a 500kg zabudni.
Na to čo píšeš potrebuješ podla mojich skúseností napr. toto https://www.malotraktorymk.sk/3053olmb/ ... -d6930.htm , ale tam si na dvojnásobku 70t czk.
O pár postov vyššie to máš aj s fotkou Obrázek

pietrobs

#686 Nový příspěvek od pietrobs »

Oco..u nas jeden co ma kubotu saturn X20 tahal 2T do kopca za nou..a sam som sa divil ako v pohode to tahal s tym..Ja si myslim ze u teba na tvojich domadeloch je problem dost zasadny to ze to ma male a uzke kolesa...tym padom to je horsie na tahovu silu a priechodnost terenu.Nie nadarmo maju vsetky traktory z fabriky zadne kolesa velke a predne mensie..to je gro traktoru.

palobobo

#687 Nový příspěvek od palobobo »

nie je problem potiahnut vlecku hore kopcom. Horsie je ubrzdit dolu kopcom ked je vlek nebrzdeny a lahky traktor.

9088

#688 Nový příspěvek od 9088 »

Mám to na rovině.Vlečka naložená váží cca 1500kg
Takže nějaká Kubota 16HP mi stačit nebude?
120-150 tisíc bohužel nemám :'( a velký zetor nechci .Potřebuju do topolů něco malýho,obratnýho

Třeba tady jsem našel Kubotu
https://dum.bazos.cz/inzerat/137643440/ ... kubota.php

oco13

#689 Nový příspěvek od oco13 »

pietrobs píše: ned čer 13, 2021 1:16 pm na tvojich domadeloch je problem dost zasadny to ze to ma male a uzke kolesa..
6,5/16 je štandart na MT , Tk majú len 6,0/16 , neviem ani s dvojmontážou si netrúfnem. Tam ide o tom, že treba rezervu aby som neostal zahrabaný v strede kopca. 6911 ten moj kúsok brehu nedá ani s malou vlečkou :-/ Sused chodí 4km okolo. Junior má zase 8,3/24 to sú bežné kultivačné gumy zo Zetorov. Práve ten Saturn skúšal vedla mňa mulčovať sad a skončil s predkom v lufte a opretý o mulčer. Tuto to jeden má, je to už fajn traktor 20Hp, ale ten nekúpi za 70t českých. V DK bola jedna za 5aj pol tisíc ojro. 70tisíc českých je na najmenšieho japonca, a taký 3 kubíky dreva nedá. To si myslím ja, ak to niekto skúsi, nech poreferuje..
Možno zadavatel má celkom rovinu, ja neviem ako tie svahy definovať . Len namátkovo prázdny fúrik hore tým svahom nevytlačím :-/ a je jedno či ten svah má 5 alebo 50m, ak dáš prvých 5 už vylezieš až hore.
Edit: prečo mi Tractordata.com nenajdu Kubotu Saturn ???? :vztek:

oco13

#690 Nový příspěvek od oco13 »

Tak som si to našiel
Dle vyjádření Ing. Václava Štíchy Ph.D. z Fakulty lesnické a dřevařské Zemědělské univerzity v Praze, který na našich plantážích provádí výzkumy, může být objemová hmotnost jeho sušiny dle lokality až 460 kg/m3
Takže 3 kubíky sú 1,5 tony +hmotnosť vlečky, Traktory za 70T Kč majú vlastnú váhu cca 500kg - tak já ti nevím Karle :-/

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“