Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
DYK

Re: Vari System

#3916 Nový příspěvek od DYK »

Tak jinak. Nevystředěná příruba může ničit spojku a její díly. Co servisy vědí nebo nevědí ponechám bez povšimnutí. Stačí se zeptat ne čím, ale jak středí přírubu a je to.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

pipak

#3917 Nový příspěvek od pipak »

Díky všem za info a pomoc.

oco13

#3918 Nový příspěvek od oco13 »

Chlapi vysvetlíte mi niekto prečo sa prevodovka Agzat (pojazdová s kolesami bez difu) predáva na bazoši za dvojnásobok ceny dsk 317 ky 800eur oproti 400 eurám, pritom vari si môžem vyberať a agzat sú s biedou dve. :-/ V čom je háčik. Neverím že agzat by bol o tolko lepší ako varina.

Kubo

#3919 Nový příspěvek od Kubo »

Sám si si odpovedal...

oco13

#3920 Nový příspěvek od oco13 »

Lenže tým pádom si potencionalny záujemca povie tolko dám za prevodovku ? :vztek: To radšej celú o niečo staršiu Varinu. :typek: Ano na bazoši sú dve - drahé - a tak tam trčia už viac ako rok.

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#3921 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

A když chci vyměnit gufero na klice pod spojkou musím tu přírubu spodní sundat nebo ne? Ještě jsem na to nekoukal a budu to dělat poprvé. Děkuji za info já jen abych si zbytečně nepřivolal starosti navíc ;-) motor MJ-5

DYK

#3922 Nový příspěvek od DYK »

Jasně, demontovat. Stejně jako spojku. Ale ta příruba se skolíkovaná dává se zpět v pohodě. No a unašeč spojky stahovákem. Ale počítej s tím, že to bude celkem slušně utažený a chtělo by to zase slušně dotáhnout, takže si asi budeš muset kliku podržet nahoře, třeba za misku startování.

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#3923 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Ahoj ok dekuji mam to vymenene slo to celkem dobre. Tenkrat kdyz jsem ladil zapalovani tak jsem dal 3 mm predstih a docela ten motor kopal pri startovani tak jsem rikal jesi ted nezkusit treba 3,5 mm nekdo rikal ze by mohlo byt i 3,5 mm. A ladil jsem to na cigaretovy papirek.
Chtel bych to ted vyzkouset na zarovku rikaj ze je to lepsi. Delate to nekdo na zarovku? Nemam s tim vubec zkusenosti a nevim co a kam presne zapojit spravne pořadi. Poradite mi prosim nekdo? Vyzkousel bych to.
Dekuju.

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#3924 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Sázíte s terou někdo brambory? Je lepší mít oborávátko před motorem a nebo za motorem? A to je furt jeden typ jen se otočí? A nebo je prostě přední a zadní? Chtěl bych to pořídit, nebo vyrobit k teře :) Děkuji za info ;-)

DYK

#3925 Nový příspěvek od DYK »

Sazeč tě nebere?

chobotek

#3926 Nový příspěvek od chobotek »

Třeba chce rané, naklíčené, brambory a babosed si u Vari nedovedu představit. Dělám to tak, že řádky vyhrnuju radličkama za strojem a na zahrnování je dám před. Když jsem byl mladší a poctivější, bývala i půda lépe připravená a pak byly radličky vždy vpředu. Teď už jsem línější a radličky za strojem leccos odpustí. A, Michale, to je pro letošek jen teoretická otázka, že? Jestli ses díval do kalendáře.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#3927 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Dyk- Ale jo traktor je traktor :D na poli sazíme sazečem. Ale daleko dřív to jde za barákem na zahradě připravit a sázet a tam dáváme právě ty rané a sazíme to ručně. No a tak jsem si říkal když máme doma ty dvě terry akorát chybí to oborávátko což už není takovej problém. Tak jsem se chtěl zeptat na rady a typy jaké s tím máte zkušenosti.

Chobotek- Děkuji ti za info ;-) Takže to jsou vlastně furt ty jedny a samé radličky s rámem který se dá buď dopředu nebo dozadu. Joo neboj brambory jsou už v zemi i když letos o hoodně déle než loni. Pravě na te zahrádce ty rané už jsou řádky uplně zakryté. Oni byly od nasázení pod plachtou. No a ty na poli teprv sem tam lezou. Ale ty se sázeli daleko déle a maj tam o dost hrozný podmínky než na zahradě :)

DYK

#3928 Nový příspěvek od DYK »

Takže tobě bude stačit asi ten nosič radliček. Buď si ho vyrobíš nebo koupíš. http://eshop.jk-kovo.eu/index.php?category_id=22

Honza_2

#3929 Nový příspěvek od Honza_2 »

Odbočím trošku mimo téma sazení s varčou.

Na převodovkce DSK 317 s 2-takt motorem Jikov - dotaz mám na olejovou náplň. Výměna je jasná i jaký olej použít,ale napadlo mě několikrát jak je to s odvzdušněním této převodovky?? Při delší práci jsem sledoval , že je špajska hodně teplá. Oleje mám tak jak má být,ale sákné mi těsnění kolem řazení a v prostředním spojení horní a spodní části převodovky 317.

Jak převodovky vychladne a otřu mastnotu na povrchu tak je vše OK a jak se pracuje déle a celé se to ohřeje tak opět sákne. A docela dost.
Je někde nějaký otvor na vyrovnání tlaku uvnitř???

Při GO převodovky jsem dal všechno těsnění nové a jak mi zde bylo doporučeno a vysvětleno.
"Rider XE 70, MF70 - už nejsou jen VARI."
.................................................................
"Vari 2T-aktuální stroj "

DYK

#3930 Nový příspěvek od DYK »

Tyto starší převodovky žádné odvětrání nemají, vytváří se tam provozem malý tlak a olej řídne ale je-li vše v pořádku, prostě neteče. Jediný problém muže být když se hned povolí osový čep, vytlačí to opěrky a začne téct olej, ale to je vlastnost, ne vada.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“