pokus o mini trakturek

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
KUBRT1984
Kontaktovat uživatele:

pokus o mini trakturek

#1 Nový příspěvek od KUBRT1984 »

zdravim vsechny. prosim o pomoc potrebaval bych urcit typ motoru. myslim ze je to cz150-352 ale nejsem si jisty. jek bych to poznal. udajne to muze byt cz125-351. chci ho pouzit ke stavbe trakturku.diky za radu.
Přílohy
DSC01700.JPG

KUBRT1984
Kontaktovat uživatele:

Re: pokus o mini trakturek

#2 Nový příspěvek od KUBRT1984 »

tak tohle sou moje zacatky!!!
Přílohy
DSC01697.JPG

Tom

#3 Nový příspěvek od Tom »

Přesuň si to do Stavíme traktor domácí výroby.
Zadní náprava - dobrá volba pro takový motor, možná bych popřemýšlel nad těmi předními koly... Když už, tak bantamové, radši nějaké větší, ale určitě ne tyhle, to vůbec nepruží.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

KUBRT1984
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od KUBRT1984 »

premyslim o naprave ze skodovky i s kolama. mam ji udelat kyvnou nebo na pevno?? delka bude 1,2m sirka 80cm je to jen takovy mini.

Skoda130Rs
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od Skoda130Rs »

náprava ze škodovky by byla ideální, nemusela by byt ani kyvná ale pochybuju že ju srazíš na 80cm :)
Obluda
PF-62
MZ ETZ 250
Škoda Favorit 136L
ČZ 175/470 Sport

buzičák

#6 Nový příspěvek od buzičák »

Zdar škodovácká náprava ta bi šla akoát na 80cm ji nedostaneš já ji mám na traktůrku a skátil jsem jí na 1m na střed kol a měl jsem co dělat abi se do toho vešel.Koukni se na mě stavíme traktor domácí vírobi a najdeš mě tam pod žíguláčkem mám tam nějakéfotky a i video a když budeš něco chtít více nafotit tak není problém stačí napsat.

Jiřin

#7 Nový příspěvek od Jiřin »

Co? co? cetl jsem spravne? naprava ze Skodarny ze by byla ideal a nemusela by byt ani kyvna? Vzdyt ta vec bude vazit tak 100 kg - to nepropruzi snad ani ne vic nez 1 cm :) :) :) :) se s tim pak prejede kaminek na ceste a bude to mit kolo ve vzduchu (tedy pokud se nenakrouti ram :) )

KUBRT1984
Kontaktovat uživatele:

#8 Nový příspěvek od KUBRT1984 »

napravu poresim bude kyvna, raci. obevyl sem dalsi problem zapalovani to uz sem zaridil u autoelektrykara vse opravy, a kladivka kde je praskla pruzina zhanim to uz druhe den na netu a nemuzu to sehnat. neda se to nejak predelat??
Přílohy
DSC01713.JPG
DSC01712.JPG

zdeněk 1

#9 Nový příspěvek od zdeněk 1 »

Motor je z ČZ 125/150C tento motor se dával později i do ČZ150-352 a ČZ125-351.

Změř průměr válce a hned se bude vědět co to je 125 nebo 150ccm. Obsah motoru je napsaný i na hlavě motoru ze strany spojky hned před prvním žebrem na hlavě. Další možnost jak to poznat je ze strany od řetězového kolečka. 150ccm má větší kolečko a proto je hřídelka co ukazuje zařazenou rychlost v místě kde je řetězové kolo odfrézovaná aby se tam vešlo.U 125ccm je hřídel po celé délce stejné.Popřípadě to vyfoď ze strany zapalování.

To pérko se dá koupit na burzách i na netu ale zrovna nevím kde :)

Jedině to pérko předělat z jiného kladívka ale to nevím jak by to sedlo.

tady je celé http://www.motoren.sk/shop/detail/1981/77
Přílohy
DSC01700.JPG
Schopný autor tvoří,neschopný poučuje

kenybz

#10 Nový příspěvek od kenybz »

Perko muzes udelat z fosforbronzoveho plechu kery asi nezezenes pak muzes pouzit aj pero z budiku a nebo z jineho kladivka pokud mas fortunku vysokootackovou asi 20 000ot/min. a diamantovou frezu tak to snadno vybrusis do potrebneho tvaru vybrusis aj otvory a nanytujes na kladivko je to jemna praca ale vic jak 0,5 hodiny to netrva

KUBRT1984
Kontaktovat uživatele:

#11 Nový příspěvek od KUBRT1984 »

kladivko sem spravil perko bylo silny a delsi ale poradil sem si za 1hodinu bylo hotovo.a zadny extra naradi jen frycka. :co?:

Skoda130Rs
Kontaktovat uživatele:

#12 Nový příspěvek od Skoda130Rs »

Jiřin píše:Co? co? cetl jsem spravne? naprava ze Skodarny ze by byla ideal a nemusela by byt ani kyvna? Vzdyt ta vec bude vazit tak 100 kg - to nepropruzi snad ani ne vic nez 1 cm :) :) :) :) se s tim pak prejede kaminek na ceste a bude to mit kolo ve vzduchu (tedy pokud se nenakrouti ram :) )

Tak to se omlouvám, nějak sem zapoměl na váhu stroje.. :(
Obluda
PF-62
MZ ETZ 250
Škoda Favorit 136L
ČZ 175/470 Sport

jirik610

#13 Nový příspěvek od jirik610 »

co ta pertinaxová spojka toho motoru -nemáš z ní obavy .....me to vzdycky klouzalo ať sem delal co sem dělal tak to prostě furt klouzalo sylnější pruziny nic ,novy lamely nic ,prostě klouzat a klouzat a klouzat jak p..a ,nakonec sem si nechal osoustružit tubku na koši z ČZ 175 na délku i průměr a naházel sem do toho ferodovy lamele a byl pokoj

KUBRT1984
Kontaktovat uživatele:

#14 Nový příspěvek od KUBRT1984 »

vaha stoje neni vse,rekl bych ze to chce mit akorat cit, :wink: :twist: nic vyc. mam ferodovou spojku to byla prvni vec co sem zjistoval. netusil sem oco de ale kamos co dela do motorek mi to rekl nechapal sem co keca rikal i onecem jinacim nevym presne o cem ale rikal me ze je tam ferodova spojka tak to zatim neresim dokud nebude sedet na trakturku..... :rally:

buzičák

#15 Nový příspěvek od buzičák »

Čau nevím co tu řešíte se spojkou já na té mé 250tce nám klasickou spojku lameli jsem předělával protože je někdo pře demnou spálil tak jsem ten motor koupil a udělal nové lameli doma vindal jsem s toho korky nan dal jsem tam nové a na soustruhu srovnal a ta spojka od té dobi drží jako přibitá a to že noví stroj dostal letos pří orbě pořádný záhul ten můj koňsý jednoradličný obracák šel úplně ne tu nejvědší hloubku a spojka maká jako ďas :prace: Akorát kroně spojkového lanka to prasklo dal sem jiné ašlape bez problému. Najsem blázem dát místnímu co má v Blatné opravnu motorek 120 kč za 1kus lameli dělal jsem na 250tce kámošovi spojku tak mě to říkal co lamela stojí a já si mislel že se stoho půjdu :pistol: tak to dělám tím zastaralím spusobem korky se dají sehnat orygo za pár kaček tak je nechám povařit nacpu je do lameli a stáhnu pod ruční lis a pak přesoustružím a hotovo.

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“