WINEA,CABRIO,VEGA II
Re: WINEA,CABRIO,VEGA II
Není defekt jako defekt
Pokud to máš pouze píchlý a né škubu a půjde tam dát špunt, tak cena v normálním pneuservise do 500Kč. Pokud to půjde udělat bez sundání gumy z rávku, tak i míň.
Jinak je to podle Tvýho nulovýho popisu věštění z křišťálový koule.
Pokud to máš pouze píchlý a né škubu a půjde tam dát špunt, tak cena v normálním pneuservise do 500Kč. Pokud to půjde udělat bez sundání gumy z rávku, tak i míň.
Jinak je to podle Tvýho nulovýho popisu věštění z křišťálový koule.
-
Chlapi řešil někdo si udělat kabinu? Plánuji to už delší dobu, ale ještě bych potřeboval vyšpekulovat pár detailů. Proto se ptám jestli s tím má někdo zkušenosti. Díky.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Já to řešil, ale znova bych to nedělal
-
Jakto? Co bylo za problém? A mohl bych poprosit foto pro inspiraci?
Kabina není problém. Chce to jenom hodně trpělivosti a taky času. Finančně to zas tak náročné není. Cenově matroš + bezpečnostní sklo, kliky, zámky +- 4-5 tisíc
Tu máš inspiraci- kabina číslo 1
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 3&start=60
Kabina číslo 2
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 4&start=30
Třetí už nedělám
Tu máš inspiraci- kabina číslo 1
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 3&start=60
Kabina číslo 2
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 4&start=30
Třetí už nedělám
Dobrý den, pánové. Nemáte někdo zkušenosti s motorem HATZ 3H50T, který se nyní volitelně a od příštího roku povinně bude montovat do Šálkovo malotraktorů? Dlouho koukám na Wineu (nyní mám MT8 132.2) a nevím jestli letos nepřišel pravý čas na výměnu stroje - dokud se dá ještě koupit s motory podle emisní normy Stage IIIA.
Letos bych to měl finančně celkem na hraně, ale jestli kvůli motorům budou od příštího roku traktory zase dražší na pořízení i provoz, složitější na údržbu, asi se budu muset rozhoupat už letos.
Letos bych to měl finančně celkem na hraně, ale jestli kvůli motorům budou od příštího roku traktory zase dražší na pořízení i provoz, složitější na údržbu, asi se budu muset rozhoupat už letos.
A mám ještě jeden dotaz. Pán, kterému jsem nedávno prodával TZ-4K-14, mi tvrdil, že Šálek podepsal velký kontrakt na hodně traktorů do Číny - a teď do ČR v podstatě nestíhá vyrábět. Co je na tom pravdy? Nekupoval jste v poslední době někdo u Šálka nový traktor?
Nedalo mi to a zeptal jsem se přímo u Šálka - a je to blábol. Práce mají prý nad hlavu, ale dodací lhůty nových traktorů mají teď kolem 2 až 2,5 měsíce od objednávky.
Já kupoval cca 14 dní zpátky od šálka wineu 26htd excellent. Jedná se přesně o wineu co je na videu. https://www.youtube.com/watch?v=E_C_HYn ... 0%C3%A1lek
měl jsem před tím vineu 36hp comfort. Zatím mam najeto 15 mth. Jako je už tam turbo, řídící jednotka atd. Zatím hodnotím traktor kladně a motor taky. Sice mam v plánu si nechat upravit řídící jednotku, ale to se ještě uvidí.
Co by mělo být na tom motoru složitější na udržbu, nebo dražšího? Výrobce HATZ udává vyměnu oleje po 500MTH , Pan Šálek ma nastaveny interval na 250mth nebo co 2 roky.
Když jsem volil novou wineu, tak jsem se rozhodoval mezi 47hp a tou 26htd. Nakonec vyhrála 26htd, cena +- stejná a hlavně 3 valec a kratší předek. Když už nový traktor, tak v plné výbavě co na to jde dát. člověk pak toho lituje že si to nevzal.
měl jsem před tím vineu 36hp comfort. Zatím mam najeto 15 mth. Jako je už tam turbo, řídící jednotka atd. Zatím hodnotím traktor kladně a motor taky. Sice mam v plánu si nechat upravit řídící jednotku, ale to se ještě uvidí.
Co by mělo být na tom motoru složitější na udržbu, nebo dražšího? Výrobce HATZ udává vyměnu oleje po 500MTH , Pan Šálek ma nastaveny interval na 250mth nebo co 2 roky.
Když jsem volil novou wineu, tak jsem se rozhodoval mezi 47hp a tou 26htd. Nakonec vyhrála 26htd, cena +- stejná a hlavně 3 valec a kratší předek. Když už nový traktor, tak v plné výbavě co na to jde dát. člověk pak toho lituje že si to nevzal.
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
-
Docela by mě taky zajimalo jak si vedou ty nové motory.I výkonově,na zivotelce v 2019 říkal p.Horák že je ta 26 srovnatelná s 42kohlerem.
Jelikož pořád houpu že přikoupim menši traktor a letošní rok je přelomový,většina výrobců již přešla na stage v,tak šálek by šel ješte letos koupit s motory předchozí generace?
Jelikož pořád houpu že přikoupim menši traktor a letošní rok je přelomový,většina výrobců již přešla na stage v,tak šálek by šel ješte letos koupit s motory předchozí generace?
Zetor 6245
No co vím, tak něco jde ještě koupi, ale musí mít motor skladem, kdyby ho pry objednal ted, tak ho nepřihlásí, Co jsem tam byl v lednu, tak mi říkal, že ma ještě cca 6 motoru kohler 42hp. Ale kdo ví, kolik jich ma ted.
Ja bych ocenil, kdyby ta 26htd byla třeba 36htd, ale je to o zvyku.
Ja bych ocenil, kdyby ta 26htd byla třeba 36htd, ale je to o zvyku.
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
-
Aha,chápu asi prostě do vyprodání zásob.
Asi nezbyde nic jiného než se tam za včasu rozjet.
No a řekni,měl si na výběr při volbě motorů do winei nebo jsi měl jasno že vezmeš Hatz?
Jaký jsou dojmy?Vzláště když máš srovnání ?
Docela by mě zajímalo i jak si vede ten silnější turbomotor...
Pokrok asi nelze zastavit , i když ten je v téhle sféře strojů asi trochu diskutabilní.
Bohužel když ze své pozice vidím neustávající pramen problému v současné technice spojený s ekokurvítky kdy i autorizáky tápou , jsou to bohužel další potencionální náklady spojené s provozem stroje.
Asi nezbyde nic jiného než se tam za včasu rozjet.
No a řekni,měl si na výběr při volbě motorů do winei nebo jsi měl jasno že vezmeš Hatz?
Jaký jsou dojmy?Vzláště když máš srovnání ?
Docela by mě zajímalo i jak si vede ten silnější turbomotor...
Pokrok asi nelze zastavit , i když ten je v téhle sféře strojů asi trochu diskutabilní.
Bohužel když ze své pozice vidím neustávající pramen problému v současné technice spojený s ekokurvítky kdy i autorizáky tápou , jsou to bohužel další potencionální náklady spojené s provozem stroje.
Zetor 6245
Kratší předek se určitě hodí, ale za mě je lepší co nejjednodušší motor bez turba. Ty klady a zápory se mi perou.
Tak se rozmýšlím - vyřešit to co nejdřív s trochu levnějším, větším a jednodušším motorem 47HP (a nechat si jen minimální rezervu na účtě), nebo to nechat o pár měsíců později v klidu s 26HTD.
Hlavně porovnání 47HP/26HTD by mě zajímalo, jestli není ta 26HTD na excellenta málo.
Tak se rozmýšlím - vyřešit to co nejdřív s trochu levnějším, větším a jednodušším motorem 47HP (a nechat si jen minimální rezervu na účtě), nebo to nechat o pár měsíců později v klidu s 26HTD.
Hlavně porovnání 47HP/26HTD by mě zajímalo, jestli není ta 26HTD na excellenta málo.
-
Přesně,to srovnáni by nebylo od věci .
Výkon jr třeba do mulčovače,sekaček,rotavátoru.Jinak bohatě dostačovalo i těch pár koniků co měla Slavie 2S9...
Výkon jr třeba do mulčovače,sekaček,rotavátoru.Jinak bohatě dostačovalo i těch pár koniků co měla Slavie 2S9...
Zetor 6245
Do rotavatoru AKR-140 a mulčovače MUL-1500 ho určitě vemu a pak mužu říct co a jak, ale mulčovat ted není co
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14