Pozor treba si pozrieť zaťaženie aké to má mať.
jak spojit prevodovku a rozvodovku kardanem
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Re: jak spojit prevodovku a rozvodovku kardanem
ano umoznuje. a je to urcite tym sklonom kardanu. musim to skusit vyrovnat.
oco13: homoklb je dobry ked je v podstate rovno, priamo. ked ale vytocim aj na aute plny rajd tak sa lahko stava ze sa klb rozbije prave v tej chvily, nerozpadne sa ked su kolesa rovno. a toto by bol aj moj pripad kedze mam kardan celkom dost zalomeny. preto by asi rychlo odesel, v temto maju homose nevyhodu. brat ma takto rieseny nahon na rozvodovku ale tam je skoro priamo ten klb acely stroj ma tak 1000kg a aj z vlecku tak 3000kg max. takze tam to vali lavou zadnou.
Ja som uvažoval v rovine malotraktorov, pri tom zaťažení ako ty plánuješ by mala čo robiť aj 80ka s predkom.
takze moje zistenia su zatial asi taketo, lozisko je ako nove ale asi niekto dal vela vymedzovacich podloziek medzi loziska a tie nedovolily vymedzeni vule, skusim jednu ubrat a uvidim co to urobi.
takze vymenene loziska a furt bez zmeny, ked je v tahu tak nechrčí ale jak trosku uberem plyn ze neni motor v tahu tak to zacne hrcat, strpat, vrescat... uz fakt nevim co stym
Presne to čo popisuješ ten hrkot , buchot ,stŕpanie robí aj mne. Síce na inej prevodovke ale robí.
Je to spôsobené (u mňa ) tým že výstupná hriadeľ z prevodovky má veľkú vôľu nie na ložisku pri výstupe ale vo vnútri v prevodovke kde je nasunutá na druhú hriadeľ , a je tam ihlové ložisko ktoré je už vymlátené. Tým sa tá hriadeľ rozvibruje a spôsobuje ten hluk.
Je to spôsobené (u mňa ) tým že výstupná hriadeľ z prevodovky má veľkú vôľu nie na ložisku pri výstupe ale vo vnútri v prevodovke kde je nasunutá na druhú hriadeľ , a je tam ihlové ložisko ktoré je už vymlátené. Tým sa tá hriadeľ rozvibruje a spôsobuje ten hluk.
Saano - ja som mal tak prevodovku z Moskviča - mrkva čo ide do spojky a hriadel v prevodovke boli cez ihličky. Samozrejme pri prvej demontáži boli ihličky v čudu. Natlkol som tam mosadzný krúžok a vystružil podla protikusu. Prevodovka funguje dodnes.