No já nevím jestli můžu. Už jsem to tu psal několikrát. Abych nedostal zase vynadáno, že pořát píšu vše dokola.
Kdysi dávno dělal jsem v nástrojárně. Sehnat tam normální svařitelný materiál byl zázrak. Skladník pořát něco potřeboval a tak byl v pohodě. Jdu za ním a že potřebuju pásovinu abych si na traktůrek napasoval motor. On jakej kus? Vysypal jsem na něj rozměry, on vstal od toho jeho stolu, jako vždycky ani se nepodíval pořádně, chmátnul do regálu kde byly tuny materiálu a na první vytahnul správný plocháč. Tady ho máš. Paráááda skoro leťím na dílnu. Konečně bude mít traktůrek motor! Celej natěšenej jsem zůstal v práci po šichtě a řezal, svářel, frézoval, obráběl. Podle vypracovaného výkresu jsem vše strojařsky vyrobil. Trvalo mi to asi dvě odpoledne v práci. Pak jsem slavnostně přivezl držák dom. V sobotu ráno jsem si přivstal a napasoval motor na traktůrek v novém krásném rámu. Který držel i ventylátor chlazení. Vše hotovo, zabrousím, začistím ponaťírám. V týdnu barva zaschla a tak byla první zkouška. Při asi druhém našlápnuťí té napasované Jawy 250 do krásného rámu jsem ulomil celý motor z držáku. Kurva co jsem to blbě zavařil? Nebo sváru bylo málo, hodně obrousil či co. Kouknu se na lom na pásovině a sváru bylo dost, hned mi to bylo jasný. Krystaly jak na solným jezeře! Dopiče všechno špatně! Druhej den již vychladlej leťím na skladníka, holiče jednoho. A že jsem se jebal dva dni s rámem a pak se to celé zjebalo! On od toho svého stolku kde seděl a pořát vymýšlel fušky kdo mu co vyrobí, jen zvednul oči a přez brýle jakej byl lom? Cože jako jakej lom? A on no na tom matroši ne. No krystalickej jako prase. A on člověče se divím, že ti to neupadlo ještě když jsi to vařil! Vyvalím oči on to snad věděl že se mi to ujebě! A on no však jsem ti dal kus nástrojovky abych si tě vyzkoušel, jestli zjistíš, že je to nesvařitelnej matroš. Vstal, chmátnul do jiný police regálu a vytahnul novej plocháč. Na tady máš to je už on. Pro jistotu jsem došel do kalírny za Pepikem a udělej mi zkoušku na jiskru. Pepik zhasnul lampu nad bruskou, strčil kus plocháče do ní a jo tohle je dobře vařitelnej matroš.
Ale s tím Pepikem mám taky příběh o materiálu. To byly zase nože do hoblovky. To zase jindy. Už stačí takhle dlouhý čtení. Něco pro Bourače k obědu, nebo večeři?
![:vysmech: :vysmech:](./images/smilies/024.gif)