pokus o mini trakturek
- KUBRT1984
- Kontaktovat uživatele:
pokus o mini trakturek
zdravim vsechny. prosim o pomoc potrebaval bych urcit typ motoru. myslim ze je to cz150-352 ale nejsem si jisty. jek bych to poznal. udajne to muze byt cz125-351. chci ho pouzit ke stavbe trakturku.diky za radu.
Re: pokus o mini trakturek
Přesuň si to do Stavíme traktor domácí výroby.
Zadní náprava - dobrá volba pro takový motor, možná bych popřemýšlel nad těmi předními koly... Když už, tak bantamové, radši nějaké větší, ale určitě ne tyhle, to vůbec nepruží.
Zadní náprava - dobrá volba pro takový motor, možná bych popřemýšlel nad těmi předními koly... Když už, tak bantamové, radši nějaké větší, ale určitě ne tyhle, to vůbec nepruží.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- KUBRT1984
- Kontaktovat uživatele:
premyslim o naprave ze skodovky i s kolama. mam ji udelat kyvnou nebo na pevno?? delka bude 1,2m sirka 80cm je to jen takovy mini.
- Skoda130Rs
- Kontaktovat uživatele:
náprava ze škodovky by byla ideální, nemusela by byt ani kyvná ale pochybuju že ju srazíš na 80cm
- buzičák
Zdar škodovácká náprava ta bi šla akoát na 80cm ji nedostaneš já ji mám na traktůrku a skátil jsem jí na 1m na střed kol a měl jsem co dělat abi se do toho vešel.Koukni se na mě stavíme traktor domácí vírobi a najdeš mě tam pod žíguláčkem mám tam nějakéfotky a i video a když budeš něco chtít více nafotit tak není problém stačí napsat.
-
Co? co? cetl jsem spravne? naprava ze Skodarny ze by byla ideal a nemusela by byt ani kyvna? Vzdyt ta vec bude vazit tak 100 kg - to nepropruzi snad ani ne vic nez 1 cm se s tim pak prejede kaminek na ceste a bude to mit kolo ve vzduchu (tedy pokud se nenakrouti ram )
- KUBRT1984
- Kontaktovat uživatele:
napravu poresim bude kyvna, raci. obevyl sem dalsi problem zapalovani to uz sem zaridil u autoelektrykara vse opravy, a kladivka kde je praskla pruzina zhanim to uz druhe den na netu a nemuzu to sehnat. neda se to nejak predelat??
Motor je z ČZ 125/150C tento motor se dával později i do ČZ150-352 a ČZ125-351.
Změř průměr válce a hned se bude vědět co to je 125 nebo 150ccm. Obsah motoru je napsaný i na hlavě motoru ze strany spojky hned před prvním žebrem na hlavě. Další možnost jak to poznat je ze strany od řetězového kolečka. 150ccm má větší kolečko a proto je hřídelka co ukazuje zařazenou rychlost v místě kde je řetězové kolo odfrézovaná aby se tam vešlo.U 125ccm je hřídel po celé délce stejné.Popřípadě to vyfoď ze strany zapalování.
To pérko se dá koupit na burzách i na netu ale zrovna nevím kde
Jedině to pérko předělat z jiného kladívka ale to nevím jak by to sedlo.
tady je celé http://www.motoren.sk/shop/detail/1981/77
Změř průměr válce a hned se bude vědět co to je 125 nebo 150ccm. Obsah motoru je napsaný i na hlavě motoru ze strany spojky hned před prvním žebrem na hlavě. Další možnost jak to poznat je ze strany od řetězového kolečka. 150ccm má větší kolečko a proto je hřídelka co ukazuje zařazenou rychlost v místě kde je řetězové kolo odfrézovaná aby se tam vešlo.U 125ccm je hřídel po celé délce stejné.Popřípadě to vyfoď ze strany zapalování.
To pérko se dá koupit na burzách i na netu ale zrovna nevím kde
Jedině to pérko předělat z jiného kladívka ale to nevím jak by to sedlo.
tady je celé http://www.motoren.sk/shop/detail/1981/77
Schopný autor tvoří,neschopný poučuje
Perko muzes udelat z fosforbronzoveho plechu kery asi nezezenes pak muzes pouzit aj pero z budiku a nebo z jineho kladivka pokud mas fortunku vysokootackovou asi 20 000ot/min. a diamantovou frezu tak to snadno vybrusis do potrebneho tvaru vybrusis aj otvory a nanytujes na kladivko je to jemna praca ale vic jak 0,5 hodiny to netrva
- KUBRT1984
- Kontaktovat uživatele:
kladivko sem spravil perko bylo silny a delsi ale poradil sem si za 1hodinu bylo hotovo.a zadny extra naradi jen frycka.
- Skoda130Rs
- Kontaktovat uživatele:
Jiřin píše:Co? co? cetl jsem spravne? naprava ze Skodarny ze by byla ideal a nemusela by byt ani kyvna? Vzdyt ta vec bude vazit tak 100 kg - to nepropruzi snad ani ne vic nez 1 cm se s tim pak prejede kaminek na ceste a bude to mit kolo ve vzduchu (tedy pokud se nenakrouti ram )
Tak to se omlouvám, nějak sem zapoměl na váhu stroje..
- jirik610
co ta pertinaxová spojka toho motoru -nemáš z ní obavy .....me to vzdycky klouzalo ať sem delal co sem dělal tak to prostě furt klouzalo sylnější pruziny nic ,novy lamely nic ,prostě klouzat a klouzat a klouzat jak p..a ,nakonec sem si nechal osoustružit tubku na koši z ČZ 175 na délku i průměr a naházel sem do toho ferodovy lamele a byl pokoj
Je těžky bejt debil konkurence je veliká
traktor - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =20&t=9934
vlek - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 77&start=0
traktor - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =20&t=9934
vlek - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 77&start=0
- KUBRT1984
- Kontaktovat uživatele:
vaha stoje neni vse,rekl bych ze to chce mit akorat cit, nic vyc. mam ferodovou spojku to byla prvni vec co sem zjistoval. netusil sem oco de ale kamos co dela do motorek mi to rekl nechapal sem co keca rikal i onecem jinacim nevym presne o cem ale rikal me ze je tam ferodova spojka tak to zatim neresim dokud nebude sedet na trakturku.....
- buzičák
Čau nevím co tu řešíte se spojkou já na té mé 250tce nám klasickou spojku lameli jsem předělával protože je někdo pře demnou spálil tak jsem ten motor koupil a udělal nové lameli doma vindal jsem s toho korky nan dal jsem tam nové a na soustruhu srovnal a ta spojka od té dobi drží jako přibitá a to že noví stroj dostal letos pří orbě pořádný záhul ten můj koňsý jednoradličný obracák šel úplně ne tu nejvědší hloubku a spojka maká jako ďas Akorát kroně spojkového lanka to prasklo dal sem jiné ašlape bez problému. Najsem blázem dát místnímu co má v Blatné opravnu motorek 120 kč za 1kus lameli dělal jsem na 250tce kámošovi spojku tak mě to říkal co lamela stojí a já si mislel že se stoho půjdu tak to dělám tím zastaralím spusobem korky se dají sehnat orygo za pár kaček tak je nechám povařit nacpu je do lameli a stáhnu pod ruční lis a pak přesoustružím a hotovo.