přejezd mezi okresy
Re: přejezd mezi okresy
že máš hodně výkresů
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Tak především cesta domů do místa s trvalým pobytem se prokazuje písemným dokladem - což je např. občanský průkaz kde je bydliště zapsáno. nic dalšího netřeba ukazovat ani říkat a zbytečně si zadělávat na problém. A postel na voziku? No a co? Ukážu občanku a řeknu že jedu domů a dál nic nerozvádím - doklad sem ukázal.Tomas6 píše: ↑stř bře 17, 2021 6:01 pm Já dneska projel půl republiky, dálnice nedálnice,nikde nestavěli, jen postávali u cesty, ale nic. Stavěli mne 10km od baráku a prudili a prudili. Měl jsem vypsaný i papír že jsem byl kupovat baličku na senáž, nakonec jsem nekoupil, takže faktura žádná a na vozíku jsem měl místo baličky postel pro děcka, abych ji nemusel složitě ládovat do auta. Tu jsem bral cestou zpátky, ani z trasy jsem nemusel uhnout.Chtěli číslo na borca co jsem u něj byl na tu baličku, že si to budou ověřovat, jestli jsem tam opravdu byl.... Že pro postel přes hranici okresu neexistuje a že kvůli takovým jako já je ta situace jaká je a podobné kecy. Ale na otázku jestli jestli je větší problém přejet sice půl republiky, vysednout na dvou místech na 15 minut, nebo letět přes půl světa na dovolenou a z tama dovléct nějakou jihoafrickou mutací, na to už mi odpovědět nedokázal. Takže mne čeká asi správní řízení. Pablb...
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Znamej jezdi po cely republice ma glejt o vykonu zamestnaní. A v zasadě mu policajt nemuze rict ani popel.A kdo mi dokaze (pokud bych chtel)ze jedu ci nejedu narmit do vedlejsiho okresu kone kraliky či jinou němou havěť?
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Jo. Jenže já měl na vozíku postel. Když.mne zastavili došel jeden chtěl řidičák, občanku a odešel s tím bokem a cosi hledal v telefonu. Mezitím druhý obchodil auto s vozíkem a jak viděl co mám naloženo přišel a ptal se odkud jedu a že jestli vím že jezdit kupovat postele za hranicemi okresu se teď nesmí. Jsem mu řekl že vím,ale že jsem byl kupovat baličku a ukázal jsem mu vypsaný tiskopis z webu ministerstva vnitra. Tam jsem měl napsanou adresu kde jsem byl. Ale číslo na dotyčného jsem neměl, měl jsem ho na lístku, který jsem vyhodil na benzince do koše. A v telefonu jsem ho neměl, jelikož jsem mu nevolal. A když chtěl ať mu dám číslo, že si budou ověřovat jestli jsem tam byl jsem normálně řekl že nemám. A to začal vyskakovat, že roztahuju nákazu po republice, že takové má nejradši, co nedokážou sedět doma na zadku a podobné kecy. A když jsem se ho zeptal jestli je teda lepší letět do Zanzibaru na dovolenou, že z tama zajisté asi nic nedovezu, maximálně jihoafrickou mutaci, která to kosí ve velkém, tak už psal lejstro jestli souhlasím nebo nesouhlasím s přestupkem.
Já jsem nic neudělal, svůj názor a svoje chování u správního řízení obhájím, s borcem co jsem u něj byl jsem domluvený že mi napíše svědeckou výpověď, že jsem u něj byl.
Jako kdyby ten blb nezačal vyskakovat, proběhlo by to v klidu. Ale nemělo význam ho přesvědčovat o něčem když nechtěl nic slyšet. Jestli tam stáli celý den a nebavilo ho to, či mu ráno stará nedala... Nevím
Já jsem nic neudělal, svůj názor a svoje chování u správního řízení obhájím, s borcem co jsem u něj byl jsem domluvený že mi napíše svědeckou výpověď, že jsem u něj byl.
Jako kdyby ten blb nezačal vyskakovat, proběhlo by to v klidu. Ale nemělo význam ho přesvědčovat o něčem když nechtěl nic slyšet. Jestli tam stáli celý den a nebavilo ho to, či mu ráno stará nedala... Nevím
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Jezdim po republice vsude vidi firemni dodavku tak ani me nestavi ale jak su 15km od domu tak me pravidelne stavi dnes dokonce i ridicak obcanku a taky fukat tak jsem tomu vojakovi fuknul ale meli na tom pristroji takovy plas.trychtyr az doma jsem si rikal ze to asi prede mnu do toho fukalo dost lidi spis davali nerozbaleny plas ted nic toz tak
Problém je v tom, že občan může vše co mu nezakazuje zákon. Na rozdíl od něj stát, vláda, obce, parlament, úřady ... mohou jen to co jim zákon VÝSLOVNĚ dovoluje (zásada enumerativnosti veřejnoprávních pretenzí se tomu říká).
A co nevidíme v přímém přenosu? Jak si vláda se zákony vytírá anál, občany osočuje z nedodržování nařízení, namísto toho aby směřovala veškerou energii na léčení nemocných a rychlou vakcinaci tak má k dispozici 30.000 biřiců na buzeraci občanů? Blatný lže skoro víc než Bureš a nejraději by nám nařídili chodit jen do práce a z práce rovnou domů! To tedy sory jako! Navíc to zdaleka netrvá pár týdnů a taky to zdaleka nekončí, už teď žvaní o dalším prodloužení "posledních tří týdnů" "posledního nouzového stavu"! Chčijou nám na hlavy a ani se to nesnaží vydávat za déšť.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
máš nápad co s tím udělat?
Tomas> Ale podle toho vládního opatření je opravdu úplně jedno odkud jedeš. To že to nevědí policajti mne nepřekvapuje, taková dopravka taky dodnes nepochopila spřahování vleků, například.
Tedy ta policejní nula nemá právo řešit co vezeš a odkud jedeš, když jedeš domů. Ta opice může než zkontrolovat občanku, což je dostatečný důkaz bydliště. Výjezd opačným směrem je jiná situace, ale o té se teď tady nebavíme. Prostě takhle je to opatření napsáno, takže tečka.
Tedy ta policejní nula nemá právo řešit co vezeš a odkud jedeš, když jedeš domů. Ta opice může než zkontrolovat občanku, což je dostatečný důkaz bydliště. Výjezd opačným směrem je jiná situace, ale o té se teď tady nebavíme. Prostě takhle je to opatření napsáno, takže tečka.
Jo je to možné. Uvidím jak se k tomu postaví správní úřad. Jisté je to že podnikání vláda nezakázala, já byl v rámci živnosti kupovat stroj, to že jsem v rámci cesty pořešil i něco jiného snad není trestné. Já bych ty hranice okresů překročil tak jak tak.. A jelikož jsem napoprvé nepořídil a nepředpokládám, že v brzké době by toto nesmyslné nařízení zrušili, budu muset překročit znovu.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Jako jednotlivec nic moc nenaděláš. Lid by ovšem mohl dělat mnohé!
Pokud se dotaz týkal Tomova případu, tak tam záleží co všechno jim napovídal a uvidí se ve správním řízeni ... návod jak v takových případech zákoně postupovat a nenechat se drábem buzerovat je sepsán zde: https://dfens-cz.com/fsm-covid-edition- ... imo-okres/ je v něm i odkaz na generátor "výjezdních doložek" pro snazší použití a osvětu jej postnu i sem: https://prohlaseni.altair.blog/Vyjimky
Edit: když koukám na ty výjimky - nákup postele dítěti je zcela neoddiskutovatelně pomoc bližním+postarání se o děti!
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
odkazy neklikám, všem doporučuju si pozorně přečíst co píše výše pan jbb.
Nevím jestli mají ozbrojenci nějaký návod, prováděcí předpis...
Je zákaz cestovat mimo okres trvalého bydliště. Tj ven
Nevím proč ozbrojenec buzeruje řidiče který se vrací do "svého" okresu
lid udělá prd, 90% lidstva se pořád vede úžasně, nejlíp v známé historii.
Nevím jestli mají ozbrojenci nějaký návod, prováděcí předpis...
Je zákaz cestovat mimo okres trvalého bydliště. Tj ven
Nevím proč ozbrojenec buzeruje řidiče který se vrací do "svého" okresu
lid udělá prd, 90% lidstva se pořád vede úžasně, nejlíp v známé historii.
Neklikej, tvoje věc. Je v nich nejen to že na cestu zpět ti stačí občanka s bydlištěm (máš-li jej zapsané podle toho,, kde skutečně bydlíš, což spousta lidí nemá) a kromě toho je tam spousta užitečných věcí jak se při takové kontrole chovat, co jim říkat, že méně je více ... Je pravdou, že dost lidí má tyhle pravidla zažitá z jednání s dráby v běžných časech, ale opakování nikdy neuškodí.
- Veteranista!
Zrušit všechny omezení a otevřít co je zavřené, kdo nechce, ať dál nosí nátlamek a sedí doma-
Nemám doma bordel, to je neuspořádané muzeum!
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
No a potom vystavit papier tym co toto chcu ze ich do nemocnice nevezmu.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Je stav núdze, tak tu osobný názor občana nemá čo robiť, nariadenia sa majú dodržovať, hoci sa zdajú niekedy nepochopitelné. Je to nová vec a nikto s tým nemá skúsenosti, takže nejaké chybné kroky sú pochopitelné.
Nikdy sa vírusu nezbavíme, keď si tu každý bude myslieť že jeho názor je ten správny a nikto mu nebude rozkazovať čo má robiť. Najhoršie je že potom taký človek má pocit že je šikovný a jak so systémom vy**bal..
Bohužial, až keď sa nákaza a smrť dotknú jeho rodiny či jeho samého, tak začne
obviňovať vládu, zdravotný systém, ľudí, čínu a pritom sám pomáhal jeho šíreniu....
Keby nebolo takých výkukov, už by to možno odoznelo po prvej vlne.
Nikdy sa vírusu nezbavíme, keď si tu každý bude myslieť že jeho názor je ten správny a nikto mu nebude rozkazovať čo má robiť. Najhoršie je že potom taký človek má pocit že je šikovný a jak so systémom vy**bal..
Bohužial, až keď sa nákaza a smrť dotknú jeho rodiny či jeho samého, tak začne
obviňovať vládu, zdravotný systém, ľudí, čínu a pritom sám pomáhal jeho šíreniu....
Keby nebolo takých výkukov, už by to možno odoznelo po prvej vlne.