Ondras83 - traktor

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Ondras83
Kontaktovat uživatele:

Re: Ondras83 - traktor

#3211 Nový příspěvek od Ondras83 »

No tak na internetu jsem nenašel skoro nic... takže z jímky termostatu vede trubka podél bloku motoru do pumpy, takže zaslepené vývody na topení by neměly být problém (zaslepené jsou proto, protože na propojovací hadici není místo), další věci ohledně chlazení budu řešit zítra...

K čerpadlu mě moc nenapadá, jen to, že jsem u ty flašky po oleji udělal dvě velmi těsně dírky na hadice do čerpadla a zpátečka a teď večer mě napadlo, že se v ty flasce vytvářel podtlak a proto si to tu naftu nenasavalo, v čerpadle bych zatím chybu nehledal, když jsem při plném plynu balonkem zapumpoval, motor šel, jak má

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3212 Nový příspěvek od Ondras83 »

Motor jsem nejspíš vyřešil, chlazení snad taky, zítra bych měl mít řemen na pumpu, tak uvidíme zítra...teď teoreticky zbývají 4 věci: zpátečka do nádrže, větrák chlazení, spojka na čerpadlo a elektrika pod palubkou - nová pojistková skříňka, relatka a další elektro předělávky, co přibylo nebo ubylo s výměnou motoru...

Jinak spotřeba z litrové láhve po oleji zatím žádnej zázrak, uvidíme do budoucna.

DanculSK

#3213 Nový příspěvek od DanculSK »

čo tomu bolo? tomu chladeniu...
.....AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI....

Kratky navod ako sem nahrať fotky
https://youtu.be/I5ymR1-wi70

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3214 Nový příspěvek od Ondras83 »

Propláchnul jsem motor, kontrola vodní pumpy zatím bez demontáže a vyhodil jsem termostat, takže zatím pojedu bez něj, abych věděl, jestli a jak koluje voda přes chladič (doteď jsem jezdil bez termostatu taky) takže zatím jsem nic moc nezjistil, ale uvidíme co a jak dál

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3215 Nový příspěvek od Ondras83 »

Tak jsem se byl svést, udělám video, až dodělám některé věci a hlavně až se maličko zlepší počasí.

Pár porovnání s oktavii už mám: kroutak jako krava, holej traktor na 3jku z volnoběhu začne hrabat, na 4ku se krásně a rychle rozjede z volnoběhu, tohle jsem chtěl, ty litrový oktávce někdy docházel dech v dopravě a kopci a v porovnání s otcovým traktorem, co jede pomaleji cca o 8-10km/h jsem v kopci ve finále ztrácel, protože já šel o kvalt dolů a on krásně na 4ku jel skoro pořád stejně (je pravda, že mám o kousek větší káru, hodně je znát na předku čelak atd, takže se silnější motor jen a jen hodí)

Litrová láhev nafty je v háji, je pravda, že když se pořád startuje a když se maličko ohřeje, jde do max otáček (pořád motor nejde, jak má jít, takže pořád testuju, čím to je - už jsem snad na dobré cestě), ale zatím mě teda spotřeba nenadchla, ale je jasný, že jak se motor začne provozovat v konstantnejsich otáčkách, spotřeba se zklidní a ustálí. Doufám, že tedy budu překvapen, jak všichni avizovali...
Chlazení jsem opravil, šlape dobře.
Dneska jsem musel od rána nechat traktor venku z garáže a po obědě začalo lejt, takže jsem na něj dal kapotu a ta sedí dobře, podle odhadnu by se měla i maska dostat úplně přesně zpět, takže to bude OK. Fotky teď nemam

palobobo

#3216 Nový příspěvek od palobobo »

ondro: ked uz to je tolko konikov ten diesel aby to prevodovka vydrzala :friends:

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3217 Nový příspěvek od Ondras83 »

37kw a 90Nm není hodně koníků, jen je ten kroutak jinde, než u ty oktávky

fajlla
Kontaktovat uživatele:

#3219 Nový příspěvek od fajlla »

Až budeš jezdit spotřeba se srovná. Takhle jak to furt zkoušíš to chlemtat bude. mě to třeba při nakládání a různých pracích s čelákem skoro nežere. Ale jak tahám valník a něco vozím tak mě zas příde že to chlastá. Každopádně ale rozhodně méně jak benzínovej motor.

vitex

#3220 Nový příspěvek od vitex »

Šikovnej pomocník. 8)

cenda.t

#3221 Nový příspěvek od cenda.t »

fajlla píše: pát bře 12, 2021 6:01 am Až budeš jezdit spotřeba se srovná. Takhle jak to furt zkoušíš to chlemtat bude. mě to třeba při nakládání a různých pracích s čelákem skoro nežere. Ale jak tahám valník a něco vozím tak mě zas příde že to chlastá. Každopádně ale rozhodně méně jak benzínovej motor.
Tak pod tohle bych se podepsal - první nádrž byla pryč v cukuletu - taky jsem jen tak hrkal a zkoušel - a až se Jakub dostal k normální práci, tak se to fakt srovnalo, vyšší spotřeba je jen s kultivátorem a o fous nahoru to jde taky s rotavátorem, což je pochopitelné.

Daddy

#3222 Nový příspěvek od Daddy »

Koukám, že jsi manželce znárodnil punčocháče ;-) . Nebude ji zima? :)

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3223 Nový příspěvek od Ondras83 »

To je tak, když už to nemůžeš vydržet a chceš se svést a řemen přijde až za dva dny :D

No, motor už asi funguje dobře, ale pořád to tak blbě štěká studený, budu dělat další věci a pak uvidíme. Jak se mi bude chtít se v tom zase hrabat, udělám vstřiky na stolici no a dystak i čerpadlo...ale časem, ono se to třeba časem srovná a nebo se s tím naučím fungovat...

harijaro

#3224 Nový příspěvek od harijaro »

Vidím že aj malý traktorista sa ukľudnil a pomáha aby sa mohol čo najskôr zase voziť 😂😜👌👍

jara1303

#3225 Nový příspěvek od jara1303 »

Ondro, ty malé pomocníky ti závidím....to bude tým..
Já mám dvě baby to enom , co na sebe ,jaké vlasy a co na hubu....nj..
Ať se daří...
Jara

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“