Vari System
Moderátor: DYK
Re: Vari System
Každopádně když zastavíš, budeš muset počkat až se zastaví i daptér, pak teprve začadit zpátečku, poběží to při couvání opačně a to stejný zase při řazení dopředu. Pokud opravdu mulčovat, tak Tajfun a to je ta nejtěžší sestava Vari na mulčování. Nůž má taky slušnou setrvačnost. O funkčnosti brzdy nože si nedělám iluze. Opravdu potřebuješ DSK316? Máš s ní další plány pohonu jiných adaptérů?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Dyku - 316ka nemá vypínatelný náhon náradia?????? veď to má už aj moja baička Aebi zo roku 1958 ako samozrejmosť. WTF ????? To soudruzi z NDR nie že udelali chybu - to priamo posrali.
-
Využití do budoucna, možná bubnovka a obracečka. Ale to až budou další finance
V tom případě je DSK316 na místě. Pohon různých adaptérů jednou převodovkou.
Oco, DSK 316 má vypínatelný náhon, pro pohyb se strojem mimo práci, ale ne každá. Dle provedení. U některých se to řešilo povytažením z uchycení a zaaretováním do jiné díry. Proto tam na adaptérech byly dvě díry různě vzdálené. Z toho jedna oválná pro kopírování bočních výkyvů při práci.
Oco, DSK 316 má vypínatelný náhon, pro pohyb se strojem mimo práci, ale ne každá. Dle provedení. U některých se to řešilo povytažením z uchycení a zaaretováním do jiné díry. Proto tam na adaptérech byly dvě díry různě vzdálené. Z toho jedna oválná pro kopírování bočních výkyvů při práci.
Aha , tak, lebo toby bolo blbé šlapať za lištovkou cez dedinu a hrkať žabkami. Dik za vysvetlenie.
toto mám problém doriešiť pri malotraktoroch a TBZ.Z toho jedna oválná pro kopírování bočních výkyvů při práci.
Tak bojuj, nevím o jaký rozsah by mělo jít ale inspiruj se u "domyšlených" seriovek.
Dobrý den pánové,fekamp píše: ↑úte bře 09, 2021 9:47 pm Dobrý večer pánové,
jsem spolumajitel 2 kusů motorů DMJ315 a 2 kusů převodovek DSK. Už 30 let. Vždy jsem dával opravy do servisu. Až letos v zimě jsem našel odvahu se do motoru podívat.
U jedné DMJ315 zhruba během dvou let klesl výkon na 50% a motor nejde vytočit. Do nějakých 60% otáček to jde, ale pak se nárůst otáček zastaví a jede to na nějakých 60%. Všechny základní úkony jsem udělal, vyzkoušel jsem i karburátor z druhého motoru. A pořád stejný problém. Přitom start v pohodě, i při teplotách kolem 0°C, na volnoběh vše hezky brumlá. No až na ten rachotící výfuk. Tak jsem se pustil do rozebírání, vyčistil jsem hlavu a píst, dal jsem nové pístní kroužky. Vše se částečně zlepšilo, ale při porovnání s druhým motorem to není pořád ono. Teď už pomůže asi jen výbrus. Co vy na to ? Souvisí ten slabší výkon a nemožnost motor pořádně vytočit, nebo jsou to dva nezávislé problémy ?
Jinak 30 leté stroje a 30 letá spokojenost. Při dodržování určitých pravidel, bezproblémový provoz. Třeba před vypnutím motoru vypnout benzín, nechat chvilku běžet a pak vypnout motor. No a taky nezapomenout dát do benzínu olej. To se pak kupodivu při orání kousne motor.
žádná rada začátečníkovi ?
Když jsi dával nové kroužky, kolik měli v zámcích? Výbrus klidně, dyť je to něco kolem tisícovky i s pístem a kruhy.
Úplně nerozumím dotazu na kroužky "kolik měli v zámcích" ?
Už mi to asi došlo. Myslel jsi tu malinkou mezírku mezi konci kroužků, když se píst zasune do válce ? Přiznám se, že jsem to neřešil.
Jsou motory, které nemají plný výkon, protože jsou vyběhaný, přitom jinak běží v pohodě a drží i volnoběh. Pouhá výměna kroužků pomůže jen podle stavu válce a proto pomůže jen částečně. Jsou jeté válce, kam se hodí dát kroužky ob jeden výbrusový rozměr a pokud se ten válec brousí, může se stát, že se bude muset vybrousit vybrousit taky od jeden rozměr aby to vyšlo. Tak ojeté to může být. Jak jsem psal, nechat vybrousit válec není finančně náročná akce, jen v některých lokalitách může být problém sehnat kdo to udělá. Já jsem nechával brousit válec naposledy někdy před rokem a platitl jsem mezi 1100 kž až 1200kč. Samozřejmostí je dodávka pístu s kruhy k tomu.
Děkuji za odpověď. Na výbrus jsem se už informoval, mám to kam dát, za stejnou cenu jak píšeš, včetně pístu a kroužků. Může tento problém být i příčinou toho, že nejde motor při jízdě řádně vytočit ? Nebo to bude v něčem jiném ?DYK píše: ↑pát bře 12, 2021 6:41 am Jsou motory, které nemají plný výkon, protože jsou vyběhaný, přitom jinak běží v pohodě a drží i volnoběh. Pouhá výměna kroužků pomůže jen podle stavu válce a proto pomůže jen částečně. Jsou jeté válce, kam se hodí dát kroužky ob jeden výbrusový rozměr a pokud se ten válec brousí, může se stát, že se bude muset vybrousit vybrousit taky od jeden rozměr aby to vyšlo. Tak ojeté to může být. Jak jsem psal, nechat vybrousit válec není finančně náročná akce, jen v některých lokalitách může být problém sehnat kdo to udělá. Já jsem nechával brousit válec naposledy někdy před rokem a platitl jsem mezi 1100 kž až 1200kč. Samozřejmostí je dodávka pístu s kruhy k tomu.
Ještě prosím o vysvětlení značení válců, pístů a k tomu kroužků. Podle dílenské příručky JIKOV třídění A, B, C (k tomu příslušné rozměry). V obchodech píst a kroužky originál, 1. výbrus, 2. výbrus, atd. Jak se v tom značení vyznat ?
Po x letech trápení s dvoutakty (Babetta, Vari), jsem kontaktoval mechanika. Bez problémů opraví co je třeba a já se nenervuji. Doporučuji Ti zavést stejný systém. (Trochu mimo dotaz, ale funguje to.)
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
Já mechanika, který bez problémů opraví co je třeba, mám už přes 20 let. Po 30 letech užívání jsem to chtěl zkusit. A určitě se u toho nenervuji, naopak to beru jako dobré odreagování. A jako pojistku, kdyby to nevyšlo, mám toho mechanika.
Kroužky patří k výbrusu, u pístů se navíc k výbrusu udává třídění A, B, C, podle toho, jak se je povede vyrobit. Jestli ses informoval kam dát válec na výbrus, informuj se dále, jestli mistr brusič bere v potaz rozměry pístu.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”