Kovošrot

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
hobr

Re: Kovošrot

#3196 Nový příspěvek od hobr »

"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

JARDY

#3197 Nový příspěvek od JARDY »

Koukám tu cenu 95 procent masa,zbytek zlato nebo jak?
Až se jaro zeptá...no a co že už je,prostě nestíhám

Fizz

#3198 Nový příspěvek od Fizz »

Slaná voda?
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

ota

#3199 Nový příspěvek od ota »

Dneska jsem jel se šponama. I když jsem si myslel, že jich moc nebude, nakonec bylo 420 kg. Chlápek na váze mě straší ,,prolezou ti tlumiče do auta"! :smich: Minule mi povídal, počkej až to zlomíš! To ne vždycky si vzpomenu tady na Oca, abych nebyl takovej ras jako on, taky mu občas praskne traktůrek napůl! :vysmech:
No trochu jsme to se synem co byl se mnou prošmejdili. Pár drobností jsme sebrali. Pilku na kov 5 mm silnou, nevem ji však je nová a vyšla asi na 5 Kč. Pak háčky na lano pěkný nenatažený. Já jsem si z kolečka vybral pár SDS max nástavců k té nové Hilti co jsem si tuhle pořídil. A pak syn kouká a hele tříbodovej závěs Horsch. Povídám, není to na větší traktor? Ale jo, ale i na naší 40 bude pasovat. Koukneme dál a tam rozřezanej celej rám. Kurva snad 12 mm jekláky. Ani s níma nešlo kývat jak byly těžký. No vyhodili to i s tím tříbodovým závěsem. Tak jsme ho vykutili z hromady. Potěžkám no bude mít 40 kg? Tak vyjde na 400 Kč, berem. :D Tak je doma. Pak jsme se stavili na čumendu v druhým menším šrotě. Tam jsme si vybrali pár drobností. Mimo jiné si syn vykutil v kontejneru žebříček podobnej co je na Piastu 5 tuně. Prej hele žebřík a celej. Ten beru do práce na rozmetadlo. Je to ten skládací. 8)

aroford

#3200 Nový příspěvek od aroford »

Ahoj v pátek jsem byl vyvážet sestřenici železo do kovošrotu Úžice a cena tam byla 6,30 kč.
Je nás na světě hodně a každý je jinak hloupý.

hobr

#3201 Nový příspěvek od hobr »

Dnes jsem taky něco odvezl - "pár" plechů (3,- Kč), trocha litiny (4,- Kč), motory z pračky (12,- Kč). Cena nic moc... :-/
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

StaPo3011

#3202 Nový příspěvek od StaPo3011 »

na Čuprový minulej tejden začali vyvážet tu vysokou hromadu rezatýho naporcovanýho železa,
kterou si tam skladovali víc než rok. Asi už jsou ceny na maximu...
Obrázek

Mílap

#3203 Nový příspěvek od Mílap »

Pěkný den,
Praha, Čuprova: zbytky z automatů. Kulatina max pr. 41mm + bezešv. trubky pr. 35x 5.
viz https://forum.strojirenstvi.cz/viewtopi ... 61#p410961

StaPo3011

#3204 Nový příspěvek od StaPo3011 »

díky MiloP za tip.
Před chvílí jsem tam byl, a dívali se na mne shovívavě, a bez problémů mne nasměrovali k té správné hromadě, když jsem řekl, že potřebuju kulatinu do soustruhu.
A je tam toho pěknejch pár metráků, neorezlé, pěkné.
Obrázek

Obrázek

Obrázek
Taky tam bylo i pár zbytků šestihranů, odřezky závitovejch tyčí, pár šroubů a matic, apod. Ale hlavně ta kulatina, mám teď cca 20 kg materiálu, na kterým se mohu začít učit
soustružit :)
Obrázek

Mílap

#3205 Nový příspěvek od Mílap »

Pěkný večer,
to mě těší, že to někomu pomohlo. Mají na tyhle zbytky někde zdroj, protože během roku už je takhle přivezli několikrát. Jenom pro informaci, z toho co jsem si nakoupil, byla pevnost pr.22- 700 MPa, pr.32- 450 MPa, pr.33- 600 MPa a pr. 41- 450 MPa. Odklepnuto jenom orientačně Poldikladívkem.

peb

#3206 Nový příspěvek od peb »

Priznam se, ze dnes jsem si taky nabral :) Jeste jsem to ani nevyndal z auta, natoz peclive zmeril - jsem zvedav hlavne na ty trubky 35/5. Delal jsem presne tento rozmer z plneho, skoda ze to neprislo drive, nekolik desitek pouzder na podkop a nakladac jsem asi mohl mit x-krat rychleji. Nevadi, takze taky diky za tip.

Britt

#3207 Nový příspěvek od Britt »

Jak já vám závidím. Tady na šroťáku nenajdu nic a oni stejně neprodávají, tak materiál běžně nakupuji. Zrovna včera, metr automatovky Ø25 200,-, půl metru kulatiny Ø70 500,-.
Ceny šly od začátku roku šíleně nahoru a prý ještě nejméně jednou tolik vyletí.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

ota

#3208 Nový příspěvek od ota »

Ono těžko rozpoznat podle toho odzkoušení co je to za metariál. Mám tu teď v ruce tabulky a tam podle toho může být materiál od 11 110 až po 15 121. Může to být obťížně svařitelné, nebo i svařitelnost zaručená. Když to nemá značení, je to vhodné na něco kde na tom nefrčí. Mám tu takhle spoustu materiálu a nevím jakého. Taky ze šrotu. používám to na věci na kterých nefrčí. Kolikrát jsem něco už strčil do mašiny a obráběl. Špona lezla jako struna. Nebo se drolí jak perník. Mám tu kus něčeho z čeho lezou světlonké modré špony drolivé.
Občas i v téhle sběrně mají kusy materiálu a mají značení. Třeba barevné, nebo dokonce i vyražené raznicema. Mám tu myslím odtud i dvě 2,5m tyče a mají na sobě nálepku ohledně materiálu. Jedna je 12 050 a druhá nějaká 11 xxx. Právě když mi soused volá, mají tady slušnej kus matroše, tak mu říkám, koukni se, jestli tam někde není něco napsáno. Nebo lamtání barvy. Jinak to nemá cenu. Přivaříš to někam a upadne to samo.
Jo a tyhle materiály tam mívají často. Už mi soused taky kdysi dovezl. To je tak, firma to veze do stejné sběrny. Jako když byl kovošrot tady u nás ve vedlejší vesnici, vyvážela tam firma co dělá hydrauliku. To byly žně! Pístní tyče ještě v papírovejch chráničkách třeba 600mm dlouhý všechny průměry na co si vzpomenu a 10 Kč/kg. 8)

Tomas6

#3209 Nový příspěvek od Tomas6 »

S tou svařitelností. Kolega, už je tomu mrtě let, sehnal někde pěknou pásovinu, taky ve šrotu, že z toho bude krásný břit na lžíci na bobíka. Celý den brousil, řezal, svářel, udělal břit, boční lišty, vyztužil dno a záda, jednou zabral do hromady a mohl vařit znovu... Břit a jedna boční lišta upadla hned, zbytek se dal krásně urazit kladivem...
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

ota

#3210 Nový příspěvek od ota »

No já nevím jestli můžu. Už jsem to tu psal několikrát. Abych nedostal zase vynadáno, že pořát píšu vše dokola.
Kdysi dávno dělal jsem v nástrojárně. Sehnat tam normální svařitelný materiál byl zázrak. Skladník pořát něco potřeboval a tak byl v pohodě. Jdu za ním a že potřebuju pásovinu abych si na traktůrek napasoval motor. On jakej kus? Vysypal jsem na něj rozměry, on vstal od toho jeho stolu, jako vždycky ani se nepodíval pořádně, chmátnul do regálu kde byly tuny materiálu a na první vytahnul správný plocháč. Tady ho máš. Paráááda skoro leťím na dílnu. Konečně bude mít traktůrek motor! Celej natěšenej jsem zůstal v práci po šichtě a řezal, svářel, frézoval, obráběl. Podle vypracovaného výkresu jsem vše strojařsky vyrobil. Trvalo mi to asi dvě odpoledne v práci. Pak jsem slavnostně přivezl držák dom. V sobotu ráno jsem si přivstal a napasoval motor na traktůrek v novém krásném rámu. Který držel i ventylátor chlazení. Vše hotovo, zabrousím, začistím ponaťírám. V týdnu barva zaschla a tak byla první zkouška. Při asi druhém našlápnuťí té napasované Jawy 250 do krásného rámu jsem ulomil celý motor z držáku. Kurva co jsem to blbě zavařil? Nebo sváru bylo málo, hodně obrousil či co. Kouknu se na lom na pásovině a sváru bylo dost, hned mi to bylo jasný. Krystaly jak na solným jezeře! Dopiče všechno špatně! Druhej den již vychladlej leťím na skladníka, holiče jednoho. A že jsem se jebal dva dni s rámem a pak se to celé zjebalo! On od toho svého stolku kde seděl a pořát vymýšlel fušky kdo mu co vyrobí, jen zvednul oči a přez brýle jakej byl lom? Cože jako jakej lom? A on no na tom matroši ne. No krystalickej jako prase. A on člověče se divím, že ti to neupadlo ještě když jsi to vařil! Vyvalím oči on to snad věděl že se mi to ujebě! A on no však jsem ti dal kus nástrojovky abych si tě vyzkoušel, jestli zjistíš, že je to nesvařitelnej matroš. Vstal, chmátnul do jiný police regálu a vytahnul novej plocháč. Na tady máš to je už on. Pro jistotu jsem došel do kalírny za Pepikem a udělej mi zkoušku na jiskru. Pepik zhasnul lampu nad bruskou, strčil kus plocháče do ní a jo tohle je dobře vařitelnej matroš.
Ale s tím Pepikem mám taky příběh o materiálu. To byly zase nože do hoblovky. To zase jindy. Už stačí takhle dlouhý čtení. Něco pro Bourače k obědu, nebo večeři? :vysmech:

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“