Ten kotel tady má kámoš. A je moc spokojený. Říkal že už nikdy Atmos (Těch kotlů je tady okolo povíce, nějak se rozjeli) .Byl jsem se na to dívat, mají to dobře vymyšlený. Další plus, ani mu to nezakouří, což dříve neznal.
PN.
Ten kotel tady má kámoš. A je moc spokojený. Říkal že už nikdy Atmos (Těch kotlů je tady okolo povíce, nějak se rozjeli) .Byl jsem se na to dívat, mají to dobře vymyšlený. Další plus, ani mu to nezakouří, což dříve neznal.
To by mě zajímalo, jak může "zbytečně velká" akumulačka zvyšovat spotřebu. Jestli von problém nebude někde jinde.Joe66 píše: ↑stř bře 03, 2021 11:25 pm Mama byva v dvojdome-poschodovom + ja na striedacku -ze dvojdom,nezatepleny -len strecha a spotreba v prehorievaku plechac 30kw -10kubikov bukoveho dreva na rok -cize okolo 16metre priestorovych ked priblizne prepocitam a topi sa na 24az 25 stupnov + aj v garazi a pivniciach . A kamos co mal 4000 litrovu akumulacku tak ju vyhodil a dal 2000litrovu a ma mensiu spotrebu ako ked nabijal 4000litrovu ,ze podla mna mas na taky priestor velku spotrebu a zbytocne velku akumulacku
Kde to je?Pedro75 píše: ↑pát bře 05, 2021 9:11 pm Tak aku nevím, ale ten kámoš co bydlí cca 100m od nás, tak aku nemá! Myslím, že to má dokonce na samotíž, ale to bych musel ověřit. Montoval to s kámošem co dělá instalateřinu. Co mi říkal, tak oproti Atmosu se teprve teď ohřeje. Nevím proč mu Atmos nejel. Ten novej má výhodu i nějakých "prográmků" že za 8 hod tam najdeš hžavej popel a jen přiložíš a jedeš. Prostě je spokojenej.
Chtěl to i z toho důvodu, že má cca 8 ha lesa. Dělá štěpky, spalíky atd. a snad se mu to nyní lépe přikládá. Má přikládání z vrchu.
Já osobně mám peletky. Protopím do 15q peletek vč. bojleru a to ještě přeháním. Ale jelikož jsem po leukémii na část. inval. důchodu a tedy nyní doma, tak ráno topím v kamnech. A taky nic moc neprotopím. Ale mám malej, novej domek. Ale není zateplenej polyšem. A po nemocnicích mám rád teplíčko, méně než 25 tu nemám!
Já se na Blaze díval hlavně na ty peletkáče, abych měl alternativu, pokud by se mi ten nynější třeba posral.
O vesnici dál mají nově kotel na štěpku: https://www.youtube.com/watch?v=SUJKzjE_Owg . To jsou jejich stránky. A u tohoto kotle nesmí být aku nádrž. A teď babo raď. Pokud tam je regulace výkonu, tak se to asi dá bez aku zapojit.
Na druhou stranu, pokud vezmeš npř. kombinaci dřevo + peletky, tak aku na peletky je úplej nesmysl!
Jinak jeden z montážních techniků na Blaze je i z naší vsi. Nevím kolik jich dal, ale je to kluk s kterým se dá hovořit.
PN.