Rotavator poháněný hydromotorem
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Re: Rotavator poháněný hydromotorem
No už jsi pochopil?
Pokud ne - začni stavět ten tvůj "máslo stroj".
Pokud bude fungovat - rádi se připojíme.
Pokud ne - začni stavět ten tvůj "máslo stroj".
Pokud bude fungovat - rádi se připojíme.
Ok, pochopil som že ten motor z Octavie bude na voľnobehu moc slabý. Takže plán B.
Rotavátor osadim týmto:
https://www.mojadielna.sk/geko/eshop/28 ... motor-13KM
Rotavátor osadim týmto:
13 je málo , už sú aj 15Hp a ja mám na mulčeri 18Hp . Ten som ešte navolno nevidel, ale určite niekde bude tiež.
Nechápu pochod myšlení některých lidí.19olo88 píše: ↑úte bře 02, 2021 7:07 pm Ok, pochopil som že ten motor z Octavie bude na voľnobehu moc slabý. Takže plán B.
Rotavátor osadim týmto:
Tak motor z Octavie - cca 37kw nahradím motorem z Číny o výkonu cca 13 koňských sil.
Vidíte někdo v tomto nějakou logiku?
Jardo on to myslel tak že motor z Oktavky na volnobehu + straty v hydraulike budú privelké.
-
ono 13 koní nemusí bejt až tak málo. tazatel ještě nenapsal, jak široký ten rotavátor vůbec uvažuje. používaj se přece i pf nebo mf a podobné zahradní frézy, záběr pochopitelně půl metru a hloubka podle zeminy a zorání. každopádně představa úpravy zeminy rotavátorem má několik podob. někdo si představuje zarytí rotavátoru do rostlý zeminy, louky. tam se skutečně zadusí i větší traktor když to má širokej a hlubokej záběr. jinej má úvahu přípravu půdní plochy pro sázení jakési plodiny po předchozím zorání s tím, že rotavátorem přejede předmětnou plochu i několikrát. případ od případu. 13 koní v plnejch točkách bude lepší než vyběhaná oktávka na volnoběh.
Vladimír : písal 100cm, a ja som to skôr myslel tak že rozdiel v cene medzi 13 a 15Hp je velmi malý . Takže lepšie je mať rezervu.
Myslíš oco že ty dva Koníky udělají díru do světa?
Měl jsem traktorek 4x4 domadel s rotavatorem.
Motor Octavia. Jelo to furt na plný plyn. Vlastně na plnou klapku. Co to vzalo benzínu ani už ted neřeším.
Je pryč a ať to zkouší další.
Motor Octavia. Jelo to furt na plný plyn. Vlastně na plnou klapku. Co to vzalo benzínu ani už ted neřeším.
Je pryč a ať to zkouší další.
Jarda Motor z Octavie nenahradím, ten ostáva, len pohon rotavátora budem riešiť takýmto motorom. Bud 13 alebo 15Hp.JardaCNC píše: ↑úte bře 02, 2021 8:01 pmNechápu pochod myšlení některých lidí.19olo88 píše: ↑úte bře 02, 2021 7:07 pm Ok, pochopil som že ten motor z Octavie bude na voľnobehu moc slabý. Takže plán B.
Rotavátor osadim týmto:
Tak motor z Octavie - cca 37kw nahradím motorem z Číny o výkonu cca 13 koňských sil.
Vidíte někdo v tomto nějakou logiku?
Ještě nakousnu toto téma z jiné strany.
Nevím jakou máš konstrukci celého traktorku, ale zajímalo by mě jakou nejmenší rychlosti se traktorek pohybuje pokud máš tzv. plyn až na podlaze.
Jedná se mi o toto: pokud budeš rotavator pohánět motorem z Octavie - je jedno jak jestli mechanický či hydromotorem - tak tento motor pojede na plný plyn. A od toho se odvozuje rychlost pojezdu.
Japoncici ji mají asi 2km/hod. A to ještě mají někteří i mikro pojezdy asi 0.25km/hod.
Víš jakou ty máš tuto rychlost?
Nevím jakou máš konstrukci celého traktorku, ale zajímalo by mě jakou nejmenší rychlosti se traktorek pohybuje pokud máš tzv. plyn až na podlaze.
Jedná se mi o toto: pokud budeš rotavator pohánět motorem z Octavie - je jedno jak jestli mechanický či hydromotorem - tak tento motor pojede na plný plyn. A od toho se odvozuje rychlost pojezdu.
Japoncici ji mají asi 2km/hod. A to ještě mají někteří i mikro pojezdy asi 0.25km/hod.
Podľa prepočtu toho čo tam mám použité. Na 1 rýchlosti minimálne 1.9 max 12km/h.JardaCNC píše: ↑stř bře 03, 2021 8:57 am Ještě nakousnu toto téma z jiné strany.
Takže už teď jsi asi 6x rychlejší než bys měl být.
Tudíž pokud má Japonec na rotavatoru cca 100ot/ min ty bys měl mít 6x více abys dodržel poměr rychlost - ot.
Takže cca 600ot/min. To už je skoro jak v mulčovaci.
Se zvyšujícími otáčkami nepřímo roste i požadavek na výkon.
Pokud tedy stačí japoncikovy výkon cca. 15 HP - tobě by mělo čistě matematický stačit 15x6 = 90 HP.
Toto ta Octavia nedá..
Rada- přidej ještě jednu převodovku a zní vezmi vývod na rotavator.
Tudíž pokud má Japonec na rotavatoru cca 100ot/ min ty bys měl mít 6x více abys dodržel poměr rychlost - ot.
Takže cca 600ot/min. To už je skoro jak v mulčovaci.
Se zvyšujícími otáčkami nepřímo roste i požadavek na výkon.
Pokud tedy stačí japoncikovy výkon cca. 15 HP - tobě by mělo čistě matematický stačit 15x6 = 90 HP.
Toto ta Octavia nedá..
Rada- přidej ještě jednu převodovku a zní vezmi vývod na rotavator.
Jardo , tu mi niečo nesedí
On má na traktore minimalku 1.9 a japonec 2 km/h , otáčky na rotavátore si sprevoduje podla potreby a konštrukcie. v čom by mu to nemalo pasovať. Veď traktor môže ísť na volnobeh a motor na rotavátor na max, či nie?
On má na traktore minimalku 1.9 a japonec 2 km/h , otáčky na rotavátore si sprevoduje podla potreby a konštrukcie. v čom by mu to nemalo pasovať. Veď traktor môže ísť na volnobeh a motor na rotavátor na max, či nie?
Oco ještě si to jednou přečti.
Další tvoje otázka - moje odpověď - ještě si to jednou přečti.
Ten traktor nikdy na volnoběh po oranisku nepojede. Vždy budou ty otáčky zvýšené. Takže nepojede 2 km/h , ale min. 4 km/h. Pak i ten motor by neměl mít výkon 15 HP - ale 30 HP.
O tom že ty dieselové koníci jsou ti pevni koně. A ty benzinaky jsou spíše dostihové koně se ani snad nemusím zmiňovat.
Další tvoje otázka - moje odpověď - ještě si to jednou přečti.
Ten traktor nikdy na volnoběh po oranisku nepojede. Vždy budou ty otáčky zvýšené. Takže nepojede 2 km/h , ale min. 4 km/h. Pak i ten motor by neměl mít výkon 15 HP - ale 30 HP.
O tom že ty dieselové koníci jsou ti pevni koně. A ty benzinaky jsou spíše dostihové koně se ani snad nemusím zmiňovat.
Naposledy upravil(a) JardaCNC dne čtv bře 04, 2021 12:09 pm, celkem upraveno 1 x.