Radeho ZETOR 6340
Moderátor: Lukashil
Re: Radeho ZETOR 6340
Ten hydraulický zámek - to bude přesně to co potřebuji.
Díky.
Díky.
Nevíte kde by se nechalo sehnat delší lanko s bowdenem cca o 40 cm, tak jak je pro agrohák?
Stačilo by mi kdyby to mělo pouze na jedné straně ukončení jako je u páky v kabině, na druhé straně to může být voné.
Jeikož jsem namontoval posuvný závěs z proximy, a agrohák úplně dal pryč, tak bych si k tomu chtěl na tu páku po agroháku dát odjišťování automatu.
Vím že prodávají nějaké lanka a bowdeny v metráži, ale nevím, jak bych tam přibastlil to ukončení...
Nějaké nápady?
Dík.
Stačilo by mi kdyby to mělo pouze na jedné straně ukončení jako je u páky v kabině, na druhé straně to může být voné.
Jeikož jsem namontoval posuvný závěs z proximy, a agrohák úplně dal pryč, tak bych si k tomu chtěl na tu páku po agroháku dát odjišťování automatu.
Vím že prodávají nějaké lanka a bowdeny v metráži, ale nevím, jak bych tam přibastlil to ukončení...
Nějaké nápady?
Dík.
Nápad nemám ale ověř si délku kroku tý páky aby ti ten závěs zvládla odjstit. A navíc mi to přijde zbytečný, páč stejně musíš vylizat kvůli hadicim .
To chce spíš kvůli tomu, že si zapomene závěs otevřít... Sežeň si lanko k agru od 70, má jinak řešený otvírání agra než 72 ale o kolik je delší nevím. Nebo seber jakýkoliv lanko ručky z osobáku, co jsem potkal tak skoro všechno má M6 závit, sice dlouhej ale ten si zkrátíš, druhou stranu lanka upravíš podle fantazie.
Jde o to, ze kdyz vylezu z traktoru a vse poodpojuju, tak to vetsinou nejde vytahnout, protoze potrebuje to cuknout (odlehcit) dopredu nebo dozadu. A kvuli tomu uz vylezat nechci...
Krok te paky by mel stacit, podle toho jal jsem na to koukal...
Krok te paky by mel stacit, podle toho jal jsem na to koukal...
A jeste jeden dotaz...
Pri praci s vyvazeckou, se mi nekdy stava ze mi vyskakuje packa zapinani vyskoci (prepne do polohy tlak oleje). V navijaku mi to nedela. Neni ram nejaky kamen s pruzinkou, aby to slo trosku pritahnout?
Dik.
R.
Pri praci s vyvazeckou, se mi nekdy stava ze mi vyskakuje packa zapinani vyskoci (prepne do polohy tlak oleje). V navijaku mi to nedela. Neni ram nejaky kamen s pruzinkou, aby to slo trosku pritahnout?
Dik.
R.
Šlo by dát fotku toho nového etazoveho závěsu?
Nafotim. Ted mam v traktoru navijak, tak to tam hodim abych mohl udelat fotku.
V pátek jsem byl v lese tahat dřevo. Jel jsem tam po zasněžené neposypané cestě. Musel jsem zapnout předek, abych vůbec vyjel. (Řetězy nemám...) Když jsem pak jel z mírného kopečka, tak se to najednou utrhlo, a otočil jsem se o 180° a sunul se pozadu do příkopu. Dal jsem dolu za sebou naviják, takže jsem tam nesadl. To jsem nevěřil, jak se s traktorem při zapnutém předku dá sáňkovat. Až jsem se z toho zapotil. Zpátky mě čekala cesta po takovéto cestě z kopce 7 km, a jel jsem jak posranej. Jedním kolem po krajnici a připravenej spustit za sebou naviják jako kotvu.
Uměl by mi nyní někdo říci, jaký je průměr oka v dolním táhle TBZ u 7745 nebo mého 6340?
Nemám možnost to nyní změřit...
Je to 32mm??
Dík.
Nemám možnost to nyní změřit...
Je to 32mm??
Dík.
Díky za fotku té etáže - vypadá to prostě jako moderní traktor.
Všiml jsem si, že většina nových traktorů vůbe nepoužívá dolní záhlo/agrohák a když tahají nějaký návěs, prostě dají dolů do etáže piton-fix nebo kouli K80.
Agrohák má vymazlenou mechaniku (svislé zatížení na zadek, podélné zatížení na střed traktoru) - ale asi no nepřináší žádné extrémní výhody. Nebo se mýlím?
Všiml jsem si, že většina nových traktorů vůbe nepoužívá dolní záhlo/agrohák a když tahají nějaký návěs, prostě dají dolů do etáže piton-fix nebo kouli K80.
Agrohák má vymazlenou mechaniku (svislé zatížení na zadek, podélné zatížení na střed traktoru) - ale asi no nepřináší žádné extrémní výhody. Nebo se mýlím?
28...
Agro jestli se nepletu je "výmysl ČSSR". Jinde se moc nepoužívalo, dnes jsou otočný agro háky. Bud tam máš hák nebo něco jinýho... Tehdá jsi měl buď agro nebo spodní závěs. Ale spodní závěs nemá takový svislý zatížení jako agro... Jediná výhoda agra je v tom, že je to relativně nízký a můžeš mít náhon nad závěsem. Díky tomu tě v kopci při zatáčení nemá takovou tendenci převracet jako horní závěs. Dnes je to jedno protože většina mašin má stejně psáno max. 8° svah, případně obligátně co snese tažný prostředek...
Agro jestli se nepletu je "výmysl ČSSR". Jinde se moc nepoužívalo, dnes jsou otočný agro háky. Bud tam máš hák nebo něco jinýho... Tehdá jsi měl buď agro nebo spodní závěs. Ale spodní závěs nemá takový svislý zatížení jako agro... Jediná výhoda agra je v tom, že je to relativně nízký a můžeš mít náhon nad závěsem. Díky tomu tě v kopci při zatáčení nemá takovou tendenci převracet jako horní závěs. Dnes je to jedno protože většina mašin má stejně psáno max. 8° svah, případně obligátně co snese tažný prostředek...
Tak jsem během doby, co napadl sníh, namontoval místo předního zbytku čelní hydrauliky rám na závaží.
Závaží už mám doma také, jen musí dostat trochu barvy.
Zároveň dostala barvu a vyspravení kapota, mřížky. Namontoval jsem i nová světla, neboť u těch předchozích byly vyrezlé paraboly a vůbec to nesvítilo.
Hned to zepředu vypadá skoro jako nový traktor...
Dnes jsem byl kácet v lese tak bych to chtěl jít zítra vytahat. Bude tedy vyjížďka s "polo novým" strojem.
Závaží už mám doma také, jen musí dostat trochu barvy.
Zároveň dostala barvu a vyspravení kapota, mřížky. Namontoval jsem i nová světla, neboť u těch předchozích byly vyrezlé paraboly a vůbec to nesvítilo.
Hned to zepředu vypadá skoro jako nový traktor...
Dnes jsem byl kácet v lese tak bych to chtěl jít zítra vytahat. Bude tedy vyjížďka s "polo novým" strojem.
co zamýslíš s tím zbytkem čelní hydrauliky? možná bych o ni měl zájem