Kde koupit Japonce?

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
oco13

Re: Kde koupit Japonce?

#391 Nový příspěvek od oco13 »

No problem Obrázek
Len ja používam príves za auto, viac robím s paletami ako s hlinou. :typek:

ViMe

#392 Nový příspěvek od ViMe »

oco13 píše:ViMe - lenže kolko môžeš doťažiť takého 700kg japončíka ? :-/ Alebo kolko ho potrebuješ doťažiť aby vzadu na vidlách preniesol pol kubíka štrku? :-/ Kolko ho musíš doťažiť a vystužiť ak máš na nakladači lyžicu 0,3 kubíka. :pistol: Ano stále hovorím o traktore meter širokom a dva a pol dlhom, a ešte ho má oviezť na vozíku filcka. :typek:
no vpředu dostal 60kg a na vidlích vzadu uvezu balík sena cca 350kg a nemá s tím žádný problém. Já to používám hlavně na dovoz krmení ke stáji, sekání a sušení sena, takže zas tak těžké věci a práce s tím nedělám, mám jen hodně kopcovitý terén a to mi bohatě tenhle traktůrek stačí, navíc skoro nic to nežere :-)
Mitsubishi MT170

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#393 Nový příspěvek od Ondras83 »

pitipaf: hele koukali jsem na netu, bracha chtel, at mu neco postavim, ze budeme delat spolu, ale ja na to nemam zas tolik casu, financne je to trosku levnejsi, ale proste jsem ho trosku ukecal do japonce...tak jsem koukali a jeden den jsem si vzal dovolenou, vzali jsme sebou mladyho a jeli na traktory...nas problem byl, ze jsme nemeli moc penez, 60tis byl financni strop a i tak se bracha kroutil :D prvni kriterium byla cena, druhe kriterium byl stav - chteli jsme spis horsi a opravit si to sami, nezli za ot nekomu platit penize, ktere jsme nemeli...jeste predtim jsme obhlidli dva traktory u znamych - kubotu -b1200 a iseki landhope TU165 s celakem
sebranice mame cca nejbliz (asi 60-70km) tak jsme jeli tam pro obrazek (pak uz ostrava 300km a stavy skoro az zalostne), shk sebranice pekny, ale o 50tis nad limit

pak ostrava - silesian, traktory levnejsi, ale hruza, tak jsem videl, co a jak se to skladuje, prevazi, jak to vypada kdyz to vyleze z kontejneru a proto jsme se hned utvrdili v nasi predchozi myslence, ze veskery to jejich el. nastavovani savli a komplet regulacni hydrauliky vynechame a nic takoveho nechceme (tu L1501 jsem mel v merku uz davno, libila se mi vzhledove)...no pak jsme zajeli do RVR agro, po domluve jsme vybalili nas rozpocet, domluvili se s nimi...nakonec neco prihodili a vzali rotavator, filtry a jeste neco..traktor jsme puvodne kupovali se zavadou spojky, cena na netu byla 88tis, spojka se mezitim opravila sama a maka do ted (ikdyz to skoro nejezdi)

ta starenka ma opravdu vyhodu, ze tam neni nic, co by se mohlo pokazit (jen jsou vule v naprave, ale lneni problem) jinak je to ciste mechanika, nejvetsi el. zarizeni je tam prerusovac na blinkry...

ale to uz se opakuju, vse mam napsane v tom vetsim prispevku

oco13

#394 Nový příspěvek od oco13 »

Ondro keď ťa tu vidím - zvládne tá bratova Kubota tvoj čelák a podkop vzadu? Len čisto tvoj názor. :friends:

oco13

#395 Nový příspěvek od oco13 »

Ondro sem už zase nedojde, ale tak možno niekomu by sa hodil
https://dom.bazos.sk/inzerat/120076438/ ... ivator.php na 25hp aj s rotavátorom velmi dobrá cena.

ladiki

#396 Nový příspěvek od ladiki »

Oco...jestli v tom není bota, pěkný tip 8) Až bych řekl, konečně odpovídající ceny ;-)

pitipitipaf

#397 Nový příspěvek od pitipitipaf »

Oco: pokud můžu říct svůj názor tak to zvládne, jen nesmíš být moc náročnej alá opět všechno je lepší než lopata a kolečko.
Ondras: právě přemýšlím jestli by se třeba takový servo nebo reverz nešiklo při čelním nakladači.

oco13

#398 Nový příspěvek od oco13 »

Servo je podmienkou, reverz velmi vítaný. :typek:

pitipitipaf

#399 Nový příspěvek od pitipitipaf »

Ondras: váš traktor nemá nic z toho že?
Oco: čekal jsem historku o vašich autoškolách s v3s :friends:

andre.marek

#400 Nový příspěvek od andre.marek »

Mrkněte na fotky z tohoto a předešlého inzerátu...
https://dum.bazos.cz/inzerat/130281092/ ... -tg25f.php
Podezřelé. :'(
Jinak by to byl skvělý kup za tu cenu.

pitipitipaf

#401 Nový příspěvek od pitipitipaf »

andre marek: takže v tom byla bota 8) takhle to prostě je
Ladiki:tohle iseki je řekněme alternativa k tvojí kubotě?

DYK

#402 Nový příspěvek od DYK »

Ono se ale taky dá říct, že Iseki je Iseki a Kubota je Kubota.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

ladiki

#403 Nový příspěvek od ladiki »

pitipitipafe: ne, to není. Já mám 20koní. Malý stroj s "velkým výkonem" na kardanu. To Iseki odpovídá Kubotám spíše řady GL. Ale třeba ne řadě GT... :) NE každá Kubota o stejných koních je lepší, jak třeba Iseki, Yanmar, Mitsu....často tady píšu, že japonců je moc a je důležité porovnávat a bavit se o konkrétních strojích, svých kategorií...NE každý stroj je dobrý do nakladače atd...Je to složitěžší, jako napsat Tvůj nick ;-) :)

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#404 Nový příspěvek od Ondras83 »

oco13 píše:Ondro keď ťa tu vidím - zvládne tá bratova Kubota tvoj čelák a podkop vzadu? Len čisto tvoj názor. :friends:
Traktor jak můj tak Kubota jsou stejně velký, myslím, že by to měla dát v pohodě, když to dá můj svařenec :jazyk:

Pitipaf: nemá to jak můj domadel, tak ani Kubota. Jak jsem psal výše, ani jsme nic takového nepožadovali, volant chodí překvapivě lehce a revers jsem nikdy neřídil, tak nedokážu ocenit jeho výhody...ale třeba můj traktor musí nakládat na redukci a pak vyjíždím a zvedám na velkou 1, k hromadě zase na velkou a nakládám lžíci zase na redukci, zpátečka, velkou a jedu na velkou...mám to naučené, že mě to nijak nezdržuje a neotravuje - tady by byl asi reverz stejně naprd

RoKur

#405 Nový příspěvek od RoKur »

Ten kdo to nepoznal to nemůže posoudit.
Točit volantem na místě prstem ruky, nebo jedu jedním směrem sešlápnu spojku přehodím páčku reverzu, pustím spojku a jedu druhým směrem.
Jaké převody jsou jedním směrem, tak jsou i druhým směrem.
A ještě to chce regulátor na vstřikovacím čerpadle, které drží nastavené otáčky motoru nezávisle na zatížení
Kdo jednou zkusí, už nic jiného nechce, Ale dá se bez toho žít
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“