Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
...aj pivo, chleba, víno se dělá dnes jinak než dříve a všichni tvrdí, že je to tak lepší, chutnější, zdravější, hygieničtější.... Hlavně s tím je ale míň práce a je z toho větší vejvar, ale to se prý nemá říkat.
Mě a mýmu okolí to chutná tak jak to dělám já a i kdyby ses na hlavu stavěl, nic na tom nebudu měnit. Až pojedeš okolo, stav se, koštneš a klidně to vyplivni na zem, když Ti to nebude chutnat, neurazim se. Takto je to jen planý plkání na internetu.
Mě a mýmu okolí to chutná tak jak to dělám já a i kdyby ses na hlavu stavěl, nic na tom nebudu měnit. Až pojedeš okolo, stav se, koštneš a klidně to vyplivni na zem, když Ti to nebude chutnat, neurazim se. Takto je to jen planý plkání na internetu.
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Čo som si všimol tak dosť velký rozdiel medzi regionmi je v zabíjačkách a výrobkoch z nich.
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Sak ale som pisal,ze na jeden krat sa robi v kolone vacsinou v paleniciach a je z nej vacsia vydatnost +aj z horsieho kvasu je ta palenka este ako tak pitna aj hned po destilovani je jemnejsia ale zase nema taku vyraznu aromu ako pri dvojitom destilovani v dvjkotlovom systeme .
Jenicku ale ty si pisal,ze staci aj raz destilovat ,ze nam to vysvetli a nie zahovarat. Lebo ked vydestilujes pri starsom sposobe destilacie len raz tak je to este nepitna palenka a to som destiloval uz vsetko mozne . Ze poprosim co staci iba raz destilovat a aj to normalne chuti
Jenicku ale ty si pisal,ze staci aj raz destilovat ,ze nam to vysvetli a nie zahovarat. Lebo ked vydestilujes pri starsom sposobe destilacie len raz tak je to este nepitna palenka a to som destiloval uz vsetko mozne . Ze poprosim co staci iba raz destilovat a aj to normalne chuti
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
...a to sem eště nenapsal, že všechno doslazuju. To až se Joe dozvíš z tohohle příspěvku, tak Tě lajzne
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
No ked destilat ktory este ani nie poriadne vydestilovany este aj dosladzujes tak to musis byt iny ,,fajsmeker ,,
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
jenicek: A víš o tom,že doslazování je zakázané?Pokud ovšem nepálíš v Domašově.
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Joe: Aha, tak jo... Je to marný, je to marný, je to marný
Vitex: Já si myslím, že je naopak zakázán téměř konec procesu a né tento začátek, kdy sladíš svoje ovoce. Vyrábíme si pro svou potřebu i kompoty, marmelády atd. a ty taky doslazujeme pro konzervaci. Manželce a mámě to nedělá, ale mě to však vždycky začne nějak záhadně kvasit
Vitex: Já si myslím, že je naopak zakázán téměř konec procesu a né tento začátek, kdy sladíš svoje ovoce. Vyrábíme si pro svou potřebu i kompoty, marmelády atd. a ty taky doslazujeme pro konzervaci. Manželce a mámě to nedělá, ale mě to však vždycky začne nějak záhadně kvasit
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Vitex - u nás se pálí ve Strachotíně, nebo v Bojanovicích...
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Ve Strachotíně mám kamaráda,majitele Rybářské bašty.
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
To bylo myšleno jako pálení v Domašově - buď se strachem, nebo se bojíš...
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Dík Honzo,nyní si připadám jak debil.
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Nic si z toho nedělej, bude hůř!
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
To určitě, u Vás se pálí všude, akorát co je ten křížek na střeše tak tam ne. To je kostel. Zajíchobr píše:Vitex - u nás se pálí ve Strachotíně, nebo v Bojanovicích...
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Jako nápad je to ale dobrý,tam to finančáci nebudou hledat.
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Na Slovensku v niektrorej obci ma farar-motorkar na fare dielnu ,ze si opravuje motorku tak keby iny mal neaky destilacny stroj by som sa uz ani necudoval
Ale Jenicek nam stale neprezradil ten svoj carovny postup kedy palenka uz po prvom vypaleni chuti a da sa pit . Jedine,zeby tie skysnute kompoty co ich tu spominal robi A uz aj s docukrovanim
Ale Jenicek nam stale neprezradil ten svoj carovny postup kedy palenka uz po prvom vypaleni chuti a da sa pit . Jedine,zeby tie skysnute kompoty co ich tu spominal robi A uz aj s docukrovanim