Kde koupit Japonce?
Moderátor: DYK
Re: Kde koupit Japonce?
oco: presne taky isty mulcovac AGL145 mam v spojeni z 35 konovym cinanom. Vykonovo v pohode staci pokial je normalny porast.
Jestli sečeš "obecí" pak raději šetři na svoje stroje na svůj pozemek! Ona ta důchodkyně ti taky dá zabrat při manipulaci a kouscích. Jako stroj dobrý, ale těžký, neobratný a vůbec
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Oco, nedá se nic dělat. Nejdřív budeš muset asi začít stavět
Traktor to v pohode zvlada aj v kopci. Len uz som ohol aj kardan ked to v bocnej polohe a nahnute buchol kardan o ten obluk a bolo po nom.....
dyk: keby oco chcel tak to tam nasklada a presklada aj z vecsim traktorom.
máš prosím nějakou tuchu, jak na tom videu udělají z 2500 rpm motoru potřebných 540 ?
a popřípadě asi bude potřeba elektrospojka, zapínají to tlačítkem.
a jak řeší evropský Kuboty přední náhon ? mid PTO točí u Kuboty 2500 rpm a na přední PTO zas potřebuješ 540
dík a pěkný svátky
d
a popřípadě asi bude potřeba elektrospojka, zapínají to tlačítkem.
a jak řeší evropský Kuboty přední náhon ? mid PTO točí u Kuboty 2500 rpm a na přední PTO zas potřebuješ 540
dík a pěkný svátky
d
ladiki píše:budu mluvit za malé Kuboty ze šedého dovozu
starší stroje měly na řemenici na klikovce jakoby tisícihran a při čelním pohledu šlo skrz rám vidět na tuto hřídel. Potenciálně tedy šlo něco vytvořit podobně, jako je to nyní hit na nových stojích....https://www.youtube.com/watch?v=C1VYjg5WhOs
Na novějších už nic takového není. Tedy do těch 25koní. Ty velké obludy v ceně Zetorů neberu v potaz
Evropské verze mají možnost předního PTO. Ten je hnaný ze středového vývodu.
Skúsim odpovedať ja - čo som usúdil po pozretí toho videa. Jeden prevod je remenica motora na remenicu toho malého kardanu na predok a druhý prevod ešte môže byť vpredu.
K tým otáčkam - Kde si videl jazdiť na 2500rpm??? normálna prevádzka akéhokolvek dieslového motora je do 2000rpm. Druhá vec ako si prišiel na 540rpm potrebných vpredu? Dopredu sa agreguje mulčovač kosa zametací kartáč teda všetko veci čo potrebujú 1000rpm. Aj vzadu 540rpm akurát tak na rotavátor.
Je to len moj názor, možno sú tu niektorí čo točia motory aj na viac , ja jazdím prakticky na volnobehu.
K tým otáčkam - Kde si videl jazdiť na 2500rpm??? normálna prevádzka akéhokolvek dieslového motora je do 2000rpm. Druhá vec ako si prišiel na 540rpm potrebných vpredu? Dopredu sa agreguje mulčovač kosa zametací kartáč teda všetko veci čo potrebujú 1000rpm. Aj vzadu 540rpm akurát tak na rotavátor.
Je to len moj názor, možno sú tu niektorí čo točia motory aj na viac , ja jazdím prakticky na volnobehu.
2500 rpm / třeba na mym NewHolland TC27 musím mít 2464 abych měl 540 na PTO.
a 540 potřebuješ k správným otáčkám třeba mulčovače...
Kubota B1902 zase 2600 rpm na 540 PTO
a 540 potřebuješ k správným otáčkám třeba mulčovače...
Kubota B1902 zase 2600 rpm na 540 PTO
oco13 píše:Skúsim odpovedať ja - čo som usúdil po pozretí toho videa. Jeden prevod je remenica motora na remenicu toho malého kardanu na predok a druhý prevod ešte môže byť vpredu.
Ak japončíka treba tak točiť tak je to zase o dôvod viac prečo ho nebudem chcieť.oco13 píše:Je to len moj názor, možno sú tu niektorí čo točia motory aj na viac , ja jazdím prakticky na volnobehu.
Preto mám v domadeli 75Hp a nie 14Hp alebo 24 ako Kubota, aby som mohol jazdiť na volnobehu .
Ale dosť ma to prekvapilo, lebo hydraulické čerpadlá udávajú prietok pri 1500rpm ako menovitých otáčkach všetkých traktorov, bez rozdielu značky.
-
Ehm, takže oco13 a Dyku: kde že tedy koupit toho japonce? snažím se využít velikého potenciálu tohoto fóra a nasbírat co nejvíc informací o japonských malotraktorech ale než se přehrabu vašima ,,vari je nejlepší a můj domaděl je nejlepší,je to k nasrání.zbytečně to zaplevelujete nesmyslnejma komentama..
p.s pokud jsem se moc rozvášnil tak ať to moderátor smaže,.zdar a sílu
p.s pokud jsem se moc rozvášnil tak ať to moderátor smaže,.zdar a sílu
No a o co ti teda vlastně jde? Co jsi ty sám udělal proto, aby jsi se seznámil s nabídkou jednotlivých prodejců?
Kúpu traktora treba riešiť u overeného predajcu, sú tu referencie v linkoch jednotlivých používatelov. Moja osobná preferencia sa stále viac odkláňa od japonca k iným alternatívnym strojom. Len u mňa bude dôvodom hlavne to že ja traktor zásadne používam ako všetko iné len nie ako traktor.
byť tebou tak študujem vlákna - Rokur, Ladiki, Vladimír, Širon, Ondraš83 .... ale samozrejme aj iných.
Pre Dyka - ani telefonáty ani osobné návštevy niekolkých slovenských predajcov mi nepomohli vyšpecifikovať "môjho" japonca
Dokonca aj oficialny predajca Kuboty sa na poslednej Novosadskej brázde len škrabal za ušami , keď som sa pýtal akú velkosť mixovacej lopaty odnesie na čeláku Kubota.
byť tebou tak študujem vlákna - Rokur, Ladiki, Vladimír, Širon, Ondraš83 .... ale samozrejme aj iných.
Pre Dyka - ani telefonáty ani osobné návštevy niekolkých slovenských predajcov mi nepomohli vyšpecifikovať "môjho" japonca
Dokonca aj oficialny predajca Kuboty sa na poslednej Novosadskej brázde len škrabal za ušami , keď som sa pýtal akú velkosť mixovacej lopaty odnesie na čeláku Kubota.
No kde je ten pitipaf? Čekám na odpověď!
Prehrabuje sa našimi nezmyselnými komentármi
Edit : dokonca aj v tomto momente je online , ale zrejme mu zabehlo a trasú sa mu ruky, takže trpezlivosť. Nič si z toho nerob buď si na nás zvykneš , alebo ťa jebne
Edit : dokonca aj v tomto momente je online , ale zrejme mu zabehlo a trasú sa mu ruky, takže trpezlivosť. Nič si z toho nerob buď si na nás zvykneš , alebo ťa jebne