Jak je to s řidičákem?

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Franta.cz

Re: Jak je to s řidičákem?

#466 Nový příspěvek od Franta.cz »

Juke já Ti odpovím.
Profesní školení řidičů se dneska zapisuje do ŘP.Kod 95 za něj datum platnosti.Platnost je 5 let.
Pokud máš profesní průkaz stejně po pěti letech musíš mít nový řidičák.Asi to tak nějak šmahem vzali pro všechny náklaďáky :)

Juke

#467 Nový příspěvek od Juke »

Franto díky za info, aspoň nějaká logika v tom je:)
Byť se o tom myslím své, ale proč to dělat lidem jednodušší, když si můžou jednou za 5 let dojít na uřad. To že můžeš třeba často jezdit ven a docela Ti to omezení platnosti může zkomplikovat život, koho to zajímá..

Sadra17

#468 Nový příspěvek od Sadra17 »

Přesně, je to kvulí profesáku jehož "platnost" je 5 let, a za těch 5 let musíš absolvovat 40hodin školení řidičů (5x8hodin) to se zapisuje do spešl papíru a online hlásí na úřad a ten papír potřebuješ při výměně 8)
malej traktorista v malým traktoru

Britt

#469 Nový příspěvek od Britt »

A ti, co profesák nemají, tak holt každých 5 let zasponzorují státní kasu poplatkem za vystavení nového ŘP a to bych viděl jako hlavní důvod zavedení 5 cyklu. Mimo jiné se šušká v kuloárech, že chtějí zavést povinné školení řidičů i pro ostatní skupiny. Autoškoly jsou na tom bledě. :smich:
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Sadra17

#470 Nový příspěvek od Sadra17 »

ono by to od věci nebylo jednou za pár let školení 8)

Šéďa

#471 Nový příspěvek od Šéďa »

Klucí, jen tak mimochodem, mám profesák, takže každý rok na školení. Vždycky stačilo se objednat týden do předu, loni jsem byl 10.1. tak jsem volal do autoškoly, kdy mají volno a prý až v březnu. Kvůli nařízení vlády smí být ve třídě jen 9 žáků, 10-tý je učitel. Dříve nás tam běžně sedělo 30. Takže nyní místo jednoho kurzu musí dělat 3 a termíny se strašně natáhly. :'(

Britt

#472 Nový příspěvek od Britt »

Já to stihnul v září a to nás byla plná učebna. :)

ota

#473 Nový příspěvek od ota »

Jardo když jsem si dával po 5 letech dělat ten řidičák, myslím si že jsem nic neplatil. Je to už půl roku a to víš ta paměť. :vysmech: Ale tak nějak myslím, že to bylo zadarmo. Bez poplatku.

Britt

#474 Nový příspěvek od Britt »

K tomu si připočti 7 stovek za kartu do tachografu, psychotesty, zdravotní prohlídky a zjistíš, že mít řidičák není dnes nic levného.

ota

#475 Nový příspěvek od ota »

No já nemám profesák. Jen mimo autobusu a velký motorky, mám všechno. A nic jinýho neplatím. Ani za ten novej jsem nepaltil.

Sadra17

#476 Nový příspěvek od Sadra17 »

Britt píše:K tomu si připočti 7 stovek za kartu do tachografu, psychotesty, zdravotní prohlídky a zjistíš, že mít řidičák není dnes nic levného.
z toho důvodu jsem se na profesák vy...... jelikož vím že to dělat nechci a nebudu, a počítej i školení 5-8 stovek ročně, to jsem první pětiletku poctivě držel druhou už na to kašlu a ted při výměně si ho nechám vyškrtnout a mám svatý pokoj

RoKur

#477 Nový příspěvek od RoKur »

Když jsem před čtyřmi lety byl vyměnit řidičák, protože mi končila platnost, tak se mě na úřadě zeptali, zda chci mít platnost řidičáku na 5 nebo 10 let. Samozřejmě jsem odpověděl, že na deset. Tak paní chvíli ťukala do počítače a pak mi dala k podpisu papír. Podívám se na to a paní řeknu, že tam má chybu, že mi tam neuvedla skupinu C. Paní na to odpoví, Však jste chtěl platnost na 10 let.
Když jsem ji začal tvrdit, že skupinu C chci zachovat, tak další nátlak. Jak budu žádat o prodloužení, tak musím mít kladné potvrzení od doktora. A od 60 let co dva roky. Tak jak půjdu příští rok prodloužit, tak už bude pouze na dva roky.
Nikdy mě skupina C neživila. Když jsem začal v 87 stavět barák, tak jsem si pořídil Pragu S5, a abych s ní mohl jezdit, tak jsem si udělal C. I když jsem už tak 20 let neseděl v autě nad 3,5 tuny, tak se nechci skupiny C zbavit.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

z4011be

#478 Nový příspěvek od z4011be »

Paní je zralá na stížnost. Jako řidič se neživím, ale C mám, prodloužení řidičáku grátis, automaticky na 5 let vždy, k prodloužení žádné lékařské potvrzení nechtějí, proč taky. na sk. B ho nepotřebuješ a i když mám sice C, tak bez profesáku můžu řídit náklaďák možná pro soukromé nepodnikatelské účely (dojet si pro dřevo či materiál).

Franta.cz

#479 Nový příspěvek od Franta.cz »

Britt píše: Mimo jiné se šušká v kuloárech, že chtějí zavést povinné školení řidičů i pro ostatní skupiny. Autoškoly jsou na tom bledě. :smich:
:roll: Už za socializmu, kdo jezdil pracovně s autem potřeboval každoroční školení.Říkalo se tomu referenské zkoušky.Že se to odrbávalo řešilo korespondečně atd nic nemění na tom, že ta povinnost je tady přes 40 let minimálně.

bourač

#480 Nový příspěvek od bourač »

z4011be píše: bez profesáku můžu řídit náklaďák možná pro soukromé nepodnikatelské účely (dojet si pro dřevo či materiál).
ano a také můžeš řídit Tatru pokud je to tvoje firemní Tatra, pro tvoje vlastní podnikání ( nikoliv doprava pro někoho jiného - jen tvoje činnost).
A zároveň musíš být majitel (třeba jednatel) té firmy. Ne zaměstnanec, ten profesák mít musí.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

Odpovědět

Zpět na „Putyka“