CO JSTE DNESKA DĚLALI III

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
ota

Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III

#11941 Nový příspěvek od ota »

Čárlsi s ťím ,,přerušivaný spánek je horší jak......" já myím že místo těch teček mělo být po strojařsky ,, prerušovaný řez soustruznickeho nože s destičkou UC 5115"! Že mám pravdu a uhodnul jsem! 8)
Náš pes chrní celou noc jak medvěd. Lehne na gauč a valí. Akorát jak třeba přijede auto mimo hodinu co běžně jezdí tak třeba štěká z gauče. Ale hárající feny ho zaťím vůbec nebraly. I kdyby stála u plotu, je mu to fuk. To první dogouš co jsme měli, stál u vrátek a kňučel celej den. Treba 10 dní vůbec nechtěl žrát. Byl pak zmordovanej. A to se hárala jezevčice u babičky.

Čárls

#11942 Nový příspěvek od Čárls »

Oto je to za 1 mě nejvíc štve táhne mu 15 rok a furt blbne Dnes už začla šílet z něj i polovička celej den jen kňučí a chce furt ven oběhnout rajon Tak sem zvědav co bude v noci asi si nacpu špunty do uší už mě z něj třeští hlava a musel sem si vzít růžovou pilulku šťopička slivky nezabrala :-/
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Fizz

#11943 Nový příspěvek od Fizz »

Stanik84: tve kdo totok jebne do šrotu? Když zjistíš zdroj příště to nebude ani odřený. :smich:
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

bourač

#11944 Nový příspěvek od bourač »

totok jebne do šrotu dědic nebo někdo kdo by chtěl 10Kč/kg. Kostka váží metrák tak 1tis Kč.
Příjde překupník a otravuje a zdržuje tě jestli by nebyla nějaká slevička. :pohlavek:

Mám třeba elektromotory, nikdo je nechce za 20Kč/kg. Tak vypnu řemeslnické myšlení, říznu hřídel a šup do hutě. :hm:
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

ota

#11945 Nový příspěvek od ota »

Zrovna dneska jsem to probírali se sousedem. Vyklízel v létě barák, pomahal kamarádovi. Koupil barák kterech byl chvíli prázdnej. Dědicové se nemohli dohodnout. Nakonec to prodali jak to bylo. Bydlel tam starej pán a ten zemřel. Povídal soused že kámoš mu dal klíče a řekl, přeber si to tady, vezmi si co chceš a zbytek vyhoď. Takže mrtě novejch věcí v krabičkách zabalenejch. Mrtě krámů, tuny želaza. Vyklidil to do mrtě. Přivezl si pěkné věci. Ten kdo koupí nebo zdědí barák nemá k těm věcem bývalého majitele vůbec vztah. Neví na co to je, tak to všechno vyhodí. Jednou přivezl celou MFku. I s valníčkem. Komplet nevím co všechno to mělo k sobě. Ale mrtě věcí. Stálo to v jedné dřevěné kůlně vedle baráku. Nový majitel otevřel dveře a tohle odvézt do kovošrotu. Tak si to on vzal. U větších věcí když jsem dělal v té předchozí firmě, přišel nový ředitel a obcházel s mistrem fabryku. Jen ukazovala ptal se. Tahle ještěrka proč tu stojí? Ona má špatnej karburátor, jezdíme teď s tou novou, šéf vyhodit. Tady to je co? No to je vodní paprsek na řezání materiálů. Co tomu je že to neřeže? No ona nám praskla vysokotlaká trubka. Tak zavolejte servis aby se na to podíval. Bylo tam ještě víc menších závad. Oprava by vyšla třeba na 40 000 Kč. Šéf řekl vyhodit. Tak přijel kovošrot a ten stroj rozřezali a odvezli do šrotu. Akorát to čerpadlo co dávalo 4000 Atm si servis odkoupil, to bylo v dobrém stavu. Šéf na mistra na co jsou tyhle válečky? No to zbylo z výroby. Vyhodit. Co je tohle za trubky? No to je na výrobu válečků a teď se zrovna nedělají. Šéf vyhodit. Trubky byly nerezové 70 mm průměr síla stěny 3 mm a délky od 1200 po 2500 mm. Šup je do kontejneru na nerez. Že na šéfa mi by jsme si je odkoupili. A on to v žádném případě. Odkupte si je až je vyklopí v kovošrotě. Kovošrot přijel vycenil drapák pomačkal to do kontejneru a bylo. Udělat z toho pitomý sloupky na plot, tak ho měli ještě pátý generace jak novej. :vysmech:

DanculSK

#11946 Nový příspěvek od DanculSK »

Šéf riadny blbec..
:typek:
.....AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI....

Kratky navod ako sem nahrať fotky
https://youtu.be/I5ymR1-wi70

Britt

#11947 Nový příspěvek od Britt »

Omyl, ekonom. Materiál na skladě je prodělečný a proto se likviduje, aby v něm neležely finance, které se dají využít jinak, třeba na odměny. Ztráty nejsou tak velké, díky odkupu kovošrotu. Tak to vidí z krátkodobého hlediska dnešní odborníci. Nákup nového materiálu se dá do nákladů a odepíše se z daní a ekonomika jede, přesně podle Babišových představ. Zní to jako demagogie a ona to taky demagogie je, ale takhle se dnes uvažuje. Vždyť o nic nejde a koncový zákazník to zaplatí.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

hobr

#11948 Nový příspěvek od hobr »

V našem JZD to bylo také tak - vzal to Babiš do ruk a už se likvidovalo - funkční moštárna (celá v nerezu) a šla do kontejnerů (kovošrot). Stejně tak dopadla suška, i šroťák (pak se dovážel šrot pro dobytek až z Opavy - zootechnik se chytal za hlavu, jak se mu zvedly náklady). Funkční motory - kamarád říká ředitelovi - něco tu necháme jako rezervu - odpověď - nic se nebude schovávat, všechno do šrotu!
Je to smutné - někdo něco pracně vybuduje, přijde "nová doba" a všechno se zničí...
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

Fizz

#11949 Nový příspěvek od Fizz »

bourač píše:... elektromotory, nikdo je nechcete...
A já pak sháním MEZackej motor "vobycejnej" 1kW 1400ot a nikde není,...

To dopadne jak s ložiskama kdo to najebe do kůlny v dost velkym množství za šrot muzou z toho následnýho prodeje žít i jeho děcka, ....
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

Leo

#11950 Nový příspěvek od Leo »

hobr: Spoustu lidí nepochopí, že Babiš zlikvidoval výrobu sér ve Starovicích. Šlapalo to, ale on to tam vše zlikvidoval.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

stanik84

#11951 Nový příspěvek od stanik84 »

Fizz: taham už jen to co se mi hodí. Zejtra jedu pro další krámy.

Dneska jdu něco řešit s tou dílnou, jestli to klapne, tak za pár let rozjedu svoje malé podnikání.

O víkendu tu bylo pár známých, tak jsme kecali. Ani jsem toho moc nedělal, byl jsem pryč a rodina... Jen v noci jsem valil měďěný elektrody. Bude šroubák, tak si to musím oddělat :) . Teď jdu očesat celou Destu. Palubka, rám atd. Dneska musím dát dohromady průběžný píst na řízení - vyměnit tyč. Posilovač a podobný zbytečný krámy půjdou ven. Včera mi dal kámoš 80kovou Orstu. Tak to bude jednodušší a líp se bude zatáčet. Největší boj bude tam přichytit ten hydro válec k nápravě. Maximálně udělám novou napravnici z výpalků.

DanculSK

#11952 Nový příspěvek od DanculSK »

Fizz: kuknem v praci,,. (zamestnaní)
nieco sa bude likvidovať, tak by mohol byt, podla velkosti možno aj hej,,,
inak cca dva týždne dozadu som 1,1kw 1420 ot pustil do sveta, krasne cistý, nabehane možno 100 hodin, aj to som prehnal
.....AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI....

Kratky navod ako sem nahrať fotky
https://youtu.be/I5ymR1-wi70

Fizz

#11953 Nový příspěvek od Fizz »

Dík fik.

Mam to na hydr jednotku, už běhá, a vzhledem k použití budu muset mít studenou zálohu abych to v případě nutnosti během hodinky rozhýbal.

Všichni vyhazujou rezervy a zásoby, já je (snad přiměřeně) buduju, a nemůžu říct že by to bylo prodělečný, jó ale holt nejsem babiška, asi je to jinde jiný...
Other-Side II. '23

kenybz

#11954 Nový příspěvek od kenybz »

makám makám včera začal propouštět zamykací ventil příjezdu vstřikovací jednotky tak jsem to dneska opravil a radši to sleduju na kameře hmmm už tam cosi napadalo tak budu muset ostřihat kusy na střihačce...
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

stanik84

#11955 Nový příspěvek od stanik84 »

Tak Desta je rozházená na prvočinitele. Rám, palubka, posilovač, hydraulika, elektrika atd. Strejda tu tahal s LKT - má tam ruku, tak kabina na místě. Musel jsem pár věcí uřezat - uchycení rámu, aby si to sedlo. Zejtra snad seženu rozvaděč z nějaký ještěrky, tu obludu co tam je zpátky dávat asi nebudu. Ale zase má zámek... Tak uvidím. Maximálně vyhodím jednu sekci - má čtyři a stačí tři.

Řízení bude jednoduchý. Není tam posilovač jako u Zetora, tak dám místo něj hydraulický válec a nechám tam původní přepákování, aby to mělo pořád velký rejd. Výfuk a sání půjde nový. Líbí se mi to, konečně nebude na dešti.

Odpovědět

Zpět na „Putyka“