CO JSTE DNESKA DĚLALI III
Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III
Taky jsme to s firemními vozy takhle nějak jezdili, když bylo třeba, nic nereálného.
Tá poznámka " s firemnými" sa mi páči V dobe ako zaviedli GPS čipy do služobákov pre daňový úrad, som fasoval každý mesiac kárne za "poškodzovanie firemného majetku" Ale zase mám vyskúšané že Sprinter s vozíkom dá dolu Zamarovcami 170km/h a to ofiko podla gps.
To bolo možno aj 20r dozadu , a dnes jazdím medzi dedinami 88 na tempomate
To bolo možno aj 20r dozadu , a dnes jazdím medzi dedinami 88 na tempomate
A co je na tom nereálného od sjezdu ke sjezdu cca 200 km, 160km/h průměr. ve 3 v noci, (překročení dovolené rychlosti nekomentuji.)
V tom není žádnej problém. Místo stojánku používám starou 250 ku univerzálku ze soustruhu, Upnu tak různé průměry i bez ořezávání stromku. pak to u země obalím nějakým vánočním papírem.ota píše:To bude zase nasazování! Většinou ty spodky jsou jak kolo od vozu.
To by jsi měl jako soustružník znát.
Bourac azda si predal to stare lenive diezlove bmw a poridil neake s m-kovym motorom alebo amg od mercedesu s 600 konovym stadom kobyliek pod kapotou ?
No univerzálek tu mám hromadu. Ale na stromeček mám stojánek vlastní výroby s širokou základnou. Kdysi když jsme s manželkou měli první stromeček, babička nám půjčila stojánek. Takovej liťinovej rozkládací. Trubka a tři nohy. Vnitřek trubky ( liťinové ) asi 25 mm. No jebal jsem se s nasazováním. A stromek v něm strašně vratkej. Tak jsem na další vánoce vyrobil svůj. Lešeňová trubka a spodek dřevěný. Takovej kříž a v urostřed trubka. Dělal jsem dva, kolegovi z práce druhej. Na klasickou borovičku je to akorát. Ta se jen strčí do trubky a je. Jenže manželka ,,fasuje" stromečky co se vozí z farmy. Ty mají dole i 12 cm tlustou nohu. Musím to nejdřív ořezat pilkou. Pak dotvarovat sekerkou ,,proťi srsti" a nakonec velkou rašplí dočistit. No nejhorší je tou pilkou to ořezat. Jak je to syrovina tak to vůbec nejde. Ucpou se zuby a smeká se to. Vyzkoušel jsem všechny pilky co tu mám, ani ta do lesa od Husqarny, ani Fiskars to nedává. Klasická obloukovka taky ne. Tak to pižlám pušvancí. Strašně u toho nadávám. Protože kdyby to šlo dát do soustruhu, mám to hned! Letos jsem koukal a je to docela slabší noha. Tak snad to bude rychlejc.
No univerzálku beru jako prasečinu to do ní upnout. Takovou ošklivku nemám, abych to do ní naprasil. A do pěkné to ne. To by nebylo ,,řemeslnické".
No univerzálku beru jako prasečinu to do ní upnout. Takovou ošklivku nemám, abych to do ní naprasil. A do pěkné to ne. To by nebylo ,,řemeslnické".
Zrovna dneska mi příjde stojánek na stromek, s nádobou na vodu, aby tak rychle neusychal. Univerzálu bych měl taky, ale ta voda mi tam chýba, ta voda.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Jardo někde jsem kdysi na netu četl, že to nemá cenu ho mít ve vodě. Že on tu vodu nepříjímá. Jak se odřízne, tak to pleťivo neumí nasávat tu vodu a tlačit nahoru. To umí kořenovej system. Kdysi jsem to hledal proto, že manželka vždycky chtěla, aby stromek stál ve vodě. Jak se dovlekl dom měli jsme kýbl s vodou a stromek v něm. Když nám jednou uplně natvrdo zamrznul a já to pak půlden mordoval zmrzlí, sednul jsem k netu a vyhledal. Ukázal jsem ji to a od té doby žádná voda.
Jinak krtkuju ve fabryce od rána. Makám jak za komunisty, pracovní sobota. Pěkně celá do 20 hodin! Nakonec až včera scháněli hřídele a bude stačit, aby byly poslední dvě na pondělí ráno. Nesehnali dopravu na hotové výrobky do Němec tak narychlo. Takže nejdřív to hořelo a nakonec to bude v klidu. No však jsem to nehroťil s tou noční. A rovnou mi šéf nasťínil, co vše je přez svátky vyrobit. Takže vlastně všechno co tu leží. A prej ty budeš dělat přez vánoce? A že viď i 25 a 26 aby se s tím hnulo. Prej že na leden je toho nějak víc. A že kdy nebylo? Tak úkoly rozdány prej na dlouhé zimní večery.
Jinak krtkuju ve fabryce od rána. Makám jak za komunisty, pracovní sobota. Pěkně celá do 20 hodin! Nakonec až včera scháněli hřídele a bude stačit, aby byly poslední dvě na pondělí ráno. Nesehnali dopravu na hotové výrobky do Němec tak narychlo. Takže nejdřív to hořelo a nakonec to bude v klidu. No však jsem to nehroťil s tou noční. A rovnou mi šéf nasťínil, co vše je přez svátky vyrobit. Takže vlastně všechno co tu leží. A prej ty budeš dělat přez vánoce? A že viď i 25 a 26 aby se s tím hnulo. Prej že na leden je toho nějak víc. A že kdy nebylo? Tak úkoly rozdány prej na dlouhé zimní večery.
Oto, nebudu se přít, jestli vodu nasaje nebo ne, ale moje zkušenost je taková, že ten stromek vydrží mnohem déle, než když je bez vody a celou dobu krásně voní. Já se už od rána šmrdolím v dílně, to byla ještě tma a ty jsi nevěděl že se zeměkoule točí. Frézuju si podložky pod nože, protože jsou jen nastříhané na padačkách a ty hrany žádná sláva. K nim si dělám ještě silnější kvadráty od 5mm výš, po 0,5mm. Prostě bejkárny, ale i ty jsou potřeba.
No jasně zase Jsi byl vzhůru v tu dobu, když kolem mojí dilny jel krmivář s traktorem. To je ten pán, co ho já nemůžu znát. Protože on když jede já mám půlnoc! Jenže já chodím zase dlouho spát. Včera jsem uspal Kenybze chvíli ještě pohovořil s manželkou, která se probudila ze spaní a šel na kutě, však jsem musel brzo ráno vstávat.
Za chvíli se odmlčím, jedu předposlední dlouhou hrubovací šponu. Pak asi přez hodinu na čisto. Tak přiložím do kamen a naleju si čaj a hurá makat.
Za chvíli se odmlčím, jedu předposlední dlouhou hrubovací šponu. Pak asi přez hodinu na čisto. Tak přiložím do kamen a naleju si čaj a hurá makat.
Já vím že jsi sůva jako doktořice a já ranní ptáčátko. Každý to holt máme nastavené jinak.
Já sháněl trubku - bezešvou na lis. Nakonec byla v hromadě 12050... A taková krásná kostka pod vrtačku - ale půjde na frézku... Kurvit jí nebudu... Bude na úhlování...
https://www.rajce.net/f1472144474
https://www.rajce.net/f1472144474
No ja dnes nadával jak pohan těšil sem se že se vyspím a ho... Na Edyho přišli touhy (nějaká háravá čuba )
No a od 4 hodin vyzpěvoval (bydlím v bytovce) svý arie Musel nutně ven, venku déšť se sněhem No něco vochcal něco vyňuchal a domu je hnusně jen sem ho umyl a usušil zalehl Hurá du dospat Houby za hodinu začal znova ani sem pomalu neusnul Tak zas ven a zas domu Pak už vstala Polovice a bylo to na ni já usnul a probudil se před chvílí Bolí mě hlava přerušovaný spánek je horší jak ......
Tak nevím co budu dělat asi pudu nadělat třísky na zátop Venku je fialový hnus zataženo a prchlavo
No a od 4 hodin vyzpěvoval (bydlím v bytovce) svý arie Musel nutně ven, venku déšť se sněhem No něco vochcal něco vyňuchal a domu je hnusně jen sem ho umyl a usušil zalehl Hurá du dospat Houby za hodinu začal znova ani sem pomalu neusnul Tak zas ven a zas domu Pak už vstala Polovice a bylo to na ni já usnul a probudil se před chvílí Bolí mě hlava přerušovaný spánek je horší jak ......
Tak nevím co budu dělat asi pudu nadělat třísky na zátop Venku je fialový hnus zataženo a prchlavo
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Od léta konečně ostřihaný..
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Byl jsem na pohřbu známému. Výborný chlap, odborník - strojař, motorista, nimrod... Co se dá dělat, má to za sebou...
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."