CO JSTE DNESKA DĚLALI III

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
glock69

Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III

#11926 Nový příspěvek od glock69 »

Taky jsme to s firemními vozy takhle nějak jezdili, když bylo třeba, nic nereálného.

oco13

#11927 Nový příspěvek od oco13 »

Tá poznámka " s firemnými" sa mi páči 8) V dobe ako zaviedli GPS čipy do služobákov pre daňový úrad, som fasoval každý mesiac kárne za "poškodzovanie firemného majetku" :smich: Ale zase mám vyskúšané že Sprinter s vozíkom dá dolu Zamarovcami 170km/h a to ofiko podla gps. :pohlavek:
To bolo možno aj 20r dozadu , a dnes jazdím medzi dedinami 88 na tempomate :vysmech:

Juke

#11928 Nový příspěvek od Juke »

A co je na tom nereálného od sjezdu ke sjezdu cca 200 km, 160km/h průměr. ve 3 v noci, (překročení dovolené rychlosti nekomentuji.)

kbulda

#11929 Nový příspěvek od kbulda »

ota píše:To bude zase nasazování! Většinou ty spodky jsou jak kolo od vozu.
V tom není žádnej problém. Místo stojánku používám starou 250 ku univerzálku ze soustruhu, Upnu tak různé průměry i bez ořezávání stromku. pak to u země obalím nějakým vánočním papírem.
To by jsi měl jako soustružník znát.

Joe66

#11930 Nový příspěvek od Joe66 »

Bourac azda si predal to stare lenive diezlove bmw a poridil neake s m-kovym motorom alebo amg od mercedesu s 600 konovym stadom kobyliek pod kapotou ? :D

ota

#11931 Nový příspěvek od ota »

No univerzálek tu mám hromadu. Ale na stromeček mám stojánek vlastní výroby s širokou základnou. Kdysi když jsme s manželkou měli první stromeček, babička nám půjčila stojánek. Takovej liťinovej rozkládací. Trubka a tři nohy. Vnitřek trubky ( liťinové ) asi 25 mm. No jebal jsem se s nasazováním. A stromek v něm strašně vratkej. Tak jsem na další vánoce vyrobil svůj. Lešeňová trubka a spodek dřevěný. Takovej kříž a v urostřed trubka. Dělal jsem dva, kolegovi z práce druhej. Na klasickou borovičku je to akorát. Ta se jen strčí do trubky a je. Jenže manželka ,,fasuje" stromečky co se vozí z farmy. Ty mají dole i 12 cm tlustou nohu. Musím to nejdřív ořezat pilkou. Pak dotvarovat sekerkou ,,proťi srsti" a nakonec velkou rašplí dočistit. No nejhorší je tou pilkou to ořezat. Jak je to syrovina tak to vůbec nejde. Ucpou se zuby a smeká se to. Vyzkoušel jsem všechny pilky co tu mám, ani ta do lesa od Husqarny, ani Fiskars to nedává. Klasická obloukovka taky ne. Tak to pižlám pušvancí. Strašně u toho nadávám. Protože kdyby to šlo dát do soustruhu, mám to hned! Letos jsem koukal a je to docela slabší noha. Tak snad to bude rychlejc.
No univerzálku beru jako prasečinu to do ní upnout. Takovou ošklivku nemám, abych to do ní naprasil. A do pěkné to ne. To by nebylo ,,řemeslnické". :nene:

Britt

#11932 Nový příspěvek od Britt »

Zrovna dneska mi příjde stojánek na stromek, s nádobou na vodu, aby tak rychle neusychal. Univerzálu bych měl taky, ale ta voda mi tam chýba, ta voda. :)
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

ota

#11933 Nový příspěvek od ota »

Jardo někde jsem kdysi na netu četl, že to nemá cenu ho mít ve vodě. Že on tu vodu nepříjímá. Jak se odřízne, tak to pleťivo neumí nasávat tu vodu a tlačit nahoru. To umí kořenovej system. Kdysi jsem to hledal proto, že manželka vždycky chtěla, aby stromek stál ve vodě. Jak se dovlekl dom měli jsme kýbl s vodou a stromek v něm. Když nám jednou uplně natvrdo zamrznul a já to pak půlden mordoval zmrzlí, sednul jsem k netu a vyhledal. Ukázal jsem ji to a od té doby žádná voda.
Jinak krtkuju ve fabryce od rána. Makám jak za komunisty, pracovní sobota. Pěkně celá do 20 hodin! Nakonec až včera scháněli hřídele a bude stačit, aby byly poslední dvě na pondělí ráno. Nesehnali dopravu na hotové výrobky do Němec tak narychlo. Takže nejdřív to hořelo a nakonec to bude v klidu. No však jsem to nehroťil s tou noční. A rovnou mi šéf nasťínil, co vše je přez svátky vyrobit. Takže vlastně všechno co tu leží. A prej ty budeš dělat přez vánoce? A že viď i 25 a 26 aby se s tím hnulo. :vysmech: Prej že na leden je toho nějak víc. A že kdy nebylo? :vysmech: Tak úkoly rozdány prej na dlouhé zimní večery.

Britt

#11934 Nový příspěvek od Britt »

Oto, nebudu se přít, jestli vodu nasaje nebo ne, ale moje zkušenost je taková, že ten stromek vydrží mnohem déle, než když je bez vody a celou dobu krásně voní. Já se už od rána šmrdolím v dílně, to byla ještě tma a ty jsi nevěděl že se zeměkoule točí. Frézuju si podložky pod nože, protože jsou jen nastříhané na padačkách a ty hrany žádná sláva. K nim si dělám ještě silnější kvadráty od 5mm výš, po 0,5mm. Prostě bejkárny, ale i ty jsou potřeba. :)

ota

#11935 Nový příspěvek od ota »

No jasně zase Jsi byl vzhůru v tu dobu, když kolem mojí dilny jel krmivář s traktorem. To je ten pán, co ho já nemůžu znát. Protože on když jede já mám půlnoc! Jenže já chodím zase dlouho spát. Včera jsem uspal Kenybze chvíli ještě pohovořil s manželkou, která se probudila ze spaní a šel na kutě, však jsem musel brzo ráno vstávat.
Za chvíli se odmlčím, jedu předposlední dlouhou hrubovací šponu. Pak asi přez hodinu na čisto. Tak přiložím do kamen a naleju si čaj a hurá makat.

Britt

#11936 Nový příspěvek od Britt »

Já vím že jsi sůva jako doktořice a já ranní ptáčátko. Každý to holt máme nastavené jinak. :)

stanik84

#11937 Nový příspěvek od stanik84 »

Já sháněl trubku - bezešvou na lis. Nakonec byla v hromadě 12050... A taková krásná kostka pod vrtačku - ale půjde na frézku... Kurvit jí nebudu... Bude na úhlování...

https://www.rajce.net/f1472144474

Čárls

#11938 Nový příspěvek od Čárls »

No ja dnes nadával jak pohan těšil sem se že se vyspím a ho... Na Edyho přišli touhy (nějaká háravá čuba )
No a od 4 hodin vyzpěvoval (bydlím v bytovce) svý arie Musel nutně ven, venku déšť se sněhem No něco vochcal něco vyňuchal a domu je hnusně jen sem ho umyl a usušil zalehl Hurá du dospat Houby za hodinu začal znova ani sem pomalu neusnul Tak zas ven a zas domu Pak už vstala Polovice a bylo to na ni já usnul a probudil se před chvílí Bolí mě hlava přerušovaný spánek je horší jak ......
Tak nevím co budu dělat asi pudu nadělat třísky na zátop Venku je fialový hnus zataženo a prchlavo
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Leo

#11939 Nový příspěvek od Leo »

Od léta konečně ostřihaný.. :wink:
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

hobr

#11940 Nový příspěvek od hobr »

Byl jsem na pohřbu známému. Výborný chlap, odborník - strojař, motorista, nimrod... Co se dá dělat, má to za sebou... :hm:
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

Odpovědět

Zpět na „Putyka“