CO JSTE DNESKA DĚLALI III
Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III
Víťo, máš to krásne...
Hlavne vnuka,,,
Ale nejak skoro chytá akési divné maniere
Hlavne vnuka,,,
Ale nejak skoro chytá akési divné maniere
Co je na tom divného? Já o sobě taky tvrdím, že jsem jako hovno. Dokud jsem teplej, tak kouřím. Až budu studenej, tak přestanu.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Včera jsem objednal nový sporák, s trochu lepší troubou. Dnes ho přivezli, tak jsem ho zapojil a vypaluji varnou desku a troubu a jsem zvědavý, jak se v tom bude péct chleba.
Jardo manželka tuhle měla nehodu ve sporáku s troubou. Taky chvíli kvičela, že chce novej sporák! No ale tenhle je skoro novej, však ho máme chvíli. Nevím jakou ale docela si pamatuju, když jsme ho kupovali.
Jako vždycky si dala do trouby jídlo, aby ji to nespořádal Axis. Jenže ouha, měla masovou roládu a dala ji na plastové prkénko. Do trouby Axis neleze, tak šup tam s tím. Pak si zadělala na bábovku a připravila si formu. Zapnula si troubu aby byla vyhřátá. No co čert nechtěl, zapoměla tam tu roládu na tom prkýnku. Přijdu dom a manželka se motá kolem trouby a skoro jsem ji v tom kouři neviděl. Povídám ji co tady zase děláš? Je to tady jako v mlejnici a smradu jako v hradu! Manželka ale ani se neptej. A ukázala mi ten rošt ve kterým je nateklí to prkýnko. Roláda to přežila bez uhony. Ale prkýnko to odneslo. Mám fotku v mobilu, ale mám ho zrovna vybitej. Tak večer až přijdu z fabryky dám obrázek toho roštu. Prej pokus se to z toho roštu dostat. Zrovna je to nějakej tuhej plast. Z trouby to vyškrábala nějakým fištěflem co tam má, ještě zatepla. Včera tu troubu zapnula a to byl masakr! Hulho zase jako v mlejnici. Prej já snad teď nemůžu ani péct vánoční cukroví! Hurá, to by se stejně asi nic nestalo! Nemusel bych to pak ládovat do sebe. Udělaj včelí ulky a nám to stačí!
Jo a tu bábovku že vyhodí co má připravíno. Povídám strč to do pakárny a upeč no. Manželka že to ještě nepekla takhle a že to nebude dobré. No vyčetla návod a vrazila to do pekárny. Pro mě, kam se sere forma! Piškot z pekárny jedna báseň! Povídám manželce, no vidíš za mě je to dalece lepší než bábovka z formy. Má to tvar chleba Moskva ale dobrá je! Dneska sflákám poslední kousek!
Jako vždycky si dala do trouby jídlo, aby ji to nespořádal Axis. Jenže ouha, měla masovou roládu a dala ji na plastové prkénko. Do trouby Axis neleze, tak šup tam s tím. Pak si zadělala na bábovku a připravila si formu. Zapnula si troubu aby byla vyhřátá. No co čert nechtěl, zapoměla tam tu roládu na tom prkýnku. Přijdu dom a manželka se motá kolem trouby a skoro jsem ji v tom kouři neviděl. Povídám ji co tady zase děláš? Je to tady jako v mlejnici a smradu jako v hradu! Manželka ale ani se neptej. A ukázala mi ten rošt ve kterým je nateklí to prkýnko. Roláda to přežila bez uhony. Ale prkýnko to odneslo. Mám fotku v mobilu, ale mám ho zrovna vybitej. Tak večer až přijdu z fabryky dám obrázek toho roštu. Prej pokus se to z toho roštu dostat. Zrovna je to nějakej tuhej plast. Z trouby to vyškrábala nějakým fištěflem co tam má, ještě zatepla. Včera tu troubu zapnula a to byl masakr! Hulho zase jako v mlejnici. Prej já snad teď nemůžu ani péct vánoční cukroví! Hurá, to by se stejně asi nic nestalo! Nemusel bych to pak ládovat do sebe. Udělaj včelí ulky a nám to stačí!
Jo a tu bábovku že vyhodí co má připravíno. Povídám strč to do pakárny a upeč no. Manželka že to ještě nepekla takhle a že to nebude dobré. No vyčetla návod a vrazila to do pekárny. Pro mě, kam se sere forma! Piškot z pekárny jedna báseň! Povídám manželce, no vidíš za mě je to dalece lepší než bábovka z formy. Má to tvar chleba Moskva ale dobrá je! Dneska sflákám poslední kousek!
Oto, rošt ve sporáku je prkotina. Kdysi mi vyprávěl kolega, jak ženil syna a dal mladým darem nějakou přepychovou lednici. Nevěsta jí poprvé odmrazovala a aby to netrvalo tak dlouho, vrazila do ní jednoplotýnkový vařič a šla na nákupy. Kámoš povídá, zvoní mi tydlifon a volá nevěsta. Bylo to poprvé, co mi volá, tak jsem byl zvědavý a zvednul jsem ho a to jsem neměl dělat. Brečela jak želva, že nemůže vyndat vařič z ledničky, jestli bych se na to nekouknul a něco s tím neudělal, než přijede mladej z práce. Mladej přijel přesně ve chvíli, kdy jsem pilkou na železo vyřezával vařič z roštu, protože byl kompletně zatavený v plastu z lednice.
Jardo lednice a zrychlení rozmrazení. Vedle nás bydlela stará paní. Ale byla samostatná, chodilo ji to jako mladici. Vzala motyku a okopala zahrádku jak nic. No dobře přez 80 roků ji bylo. Taky jednou asi vypnula lednici a odmrazovala. Jenže se ji nechtělo čekat. Tak vzala asi 4 takový široký svíčky, zapalíla je a vrazila do lednice. Samozřejmě na ně zapoměla a šla na zahradu. Takovej kouř jsem dlouho neviděl! Ale než jsme stačili dojít od roďičů co se děje už houkali hasiči. Naštěstí je někdo brzo zavolal. Babce ta lednice chytla od těch svíček. Hořel ten izolační materiál uvnitř. Jenže ona tu lednici měla ještě ve špajzu a aby to mělo učinek, měla ji kolem dokola obloženou snad 10 cm polystyrenem. Ten chytil taky a to byl ten hulán. Naštěstí se to nerozšířilo nikam moc do baráku. Ale kouř černej jako prase. Hasiči vytáhli dejcháky a zalili lednici a bylo po ohni. Ono se to asi nerozhořelo ani ptoro, že ona měla ve špajzce zavřený dveře a ten hulán ten oheň dost dusil. No ale měla všechno v baráku černý jak po černoších! Mladý přijeli a museli všechno oškrábat a vymalovat celou chalupu. Babka naštěstí na zahradě nic se ji nestalo. Přišla dom, až když to hasiči měli pod kontrolou. No a ta lednice, když ji vynesli ven, tak to byl taky obrázek! Vzpomínám si, že ta lednice vypadala jako ten tančící dům v Práglu. Ale ta lednice byla uplně černá a asi tam poloviční vejška než původně byla.
Největší humus, co jsem takhle zažil bylo, když jsem kamarádovi pomáhal s kompresorem (Atlas Copco - dává na 3/4" hadici stále 20 atm.) - vrtají studny. Aby ten kompresor šel vytáhnout, tak se museli vyřezat přepážky obložený molitanem. Jak se to pálilo, to byl masakr. Jinak by se to muselo celý rozmontovat...
Hoši a vaření kravskýho vemene pro psa a jít na zahrádku to je žužo smrad to by se poblila i mrtvola , ani vymalování nepomáhalo bylo to cejtit skoro půl roku
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Já si jako kluk vařil vejce na plynovým sporáku a usnul jsem, taky dobrý...
Slepičí vejce se smrskly na polovinu a byly černý na uhel, kastrol zkroucenej a vejce zapečený v něm. Všude po baráku slznej plyn, bylo to cejtit eště měsíc, když člověk přišel z venku
Slepičí vejce se smrskly na polovinu a byly černý na uhel, kastrol zkroucenej a vejce zapečený v něm. Všude po baráku slznej plyn, bylo to cejtit eště měsíc, když člověk přišel z venku
Moc pěkná historka s vemenem:Čárls píše:Hoši a vaření kravskýho vemene pro psa a jít na zahrádku to je žužo smrad to by se poblila i mrtvola , ani vymalování nepomáhalo bylo to cejtit skoro půl roku
https://evaholzelova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=409866
Ceterum autem censeo EU esse delendam.
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin
Tatko, takto varil bravčové paprce pre psa....
Až keď zbadal biele okná na kuchyni....
Tiež to bolo pekné dlho cítiť
Až keď zbadal biele okná na kuchyni....
Tiež to bolo pekné dlho cítiť
Tak s tímhle se mi chlubila matka od 4 dětí. Pak ještě stejným způsobem vařila guláš. Hodila to na sporák a vyrazila do velké vesnice na nákupy. Od té doby prý nesmí vařit.jenicek píše:Já si jako kluk vařil vejce na plynovým sporáku a usnul jsem, taky dobrý...
normálně jsem nevěděl co to jsou paprceDanculSK píše:bravčové paprce
musel sem požádat strýka gugla
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
ono sa to aj do huspeniny dáva variť
Alebo sa u nás zvykne hovoriť dostaneš po paprčach - po rukách
Alebo sa u nás zvykne hovoriť dostaneš po paprčach - po rukách