Radeho ZETOR 6340

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
jojo7011

Re: Radeho ZETOR 6340

#16 Nový příspěvek od jojo7011 »

On vsak myslel ze preco nema cerpadlo hydruliky z boku dole na prsiach ( kde mali starsie typy naftove filtre ) ako mali ostatne XX40.

red.bill

#17 Nový příspěvek od red.bill »

Přečti si ještě jednou co píšu, nezávislá hydraulika podle mě přišla až s řadou 3321-7341.

jojo7011

#18 Nový příspěvek od jojo7011 »

XX40 praveze standartne mali hydr. cerpadlo HGR s filtrom z boku na prsiach aj prve s tazkou napravau, aj neskor s Carraro napravou . A nerozumiem, ze co myslis pod pojmom nezavisla hydraulika. Prosim objasni to. Dik

red.bill

#19 Nový příspěvek od red.bill »

O tom bych trochu pochyboval, že u starší řady to bylo standartně. Ale neznám je do podrobna. Jak píšu xxx1 to využívaly hlavně pro přidaný rozvaděč. Někdy kolem roku 2005 2006, kupoval známý nový motor 7302(přesný rok výroby nikdo neví) a prsa má bez čerpadla. Ve statku kupovali z kraje roku 2006 motor 7303 a tam už s čerpadlem na prsou bylo počítáno. Ale zasíráme vlákno...

Zetor15

#20 Nový příspěvek od Zetor15 »

Znamy kupoval pred lety novy 6340 a puvodne chtel zaklad a navic predni ramena a vyvod a tam cepadlo na bloku nebylo a nakonec se rozhodl priplatit a objednat ho i s celakem a tam uz cerpadlo bylo automaticky. Před 5 lety ho prodaval s najezdem cca 1200 hodin a chtel kolem pul mega. Na obed dal inzerat a do vecere mu volali snad 4 polaci a za dva dny prijela odtahovka a byl pryc.

Rad 5

#21 Nový příspěvek od Rad 5 »

Já jsem si při vyhlížení této řady myslel, že to právě s nezávislým čerpadlem pořídím. Myslel jsem si původně, že to v této řadě měly už všechny typy.

Rad 5

#22 Nový příspěvek od Rad 5 »

Sobota a neděle byla ve znamení vožení dřeva s vyvážečkou. V neděli mi prasknul výfuk, takže to bylo zvuk jak u závodního speciálu. Prasklo to hodně a svařit už to asi nepůjde.
Nebylo kdy fotit, tak alespoň pár fotek...

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Jednu vyvážečku palivového dřeva jsem vezl jedné paní, se kterou to domluvil švára. Když jsem přijel do místa kde se to mělo skládat a ukázali mi, kde to mám složit tak jsem se až orosil. Ono to na fotkách nevypadá, ale byl tam docela kopec, břeh a úzké to, že by tam nebylo snadné zajíždět osobákem.

Obrázek

Obrázek
Ono to tak nevypadá, ale měl jsem obavu, abych to tam nezrátil...

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Hlavně chlapi buďte opatrní. Jak je to namočený, tak když jsem vyjížděl s plnou vyvážečkou z lesa, je to tam z kopce a do zatáčky. a najednou mě to začalo hrnout bokem. Byla to moje chyba chvilka nepozornosti. :evil: Přidal jsem plyn aby se traktor srovnal a při šlápnutí na brzdu při současně sešlápnutým jsem si vzduchem přibrzdil vyvážečku dopadlo to dobře. Zase jsem se ale zapotil...

Rad 5

#23 Nový příspěvek od Rad 5 »

Dnes jsem namontoval nový výfuk na traktor, náhradu za ten prasklý.

Zapojil jsem naviják a vyrazil do lesa. Když jsem vyjížděl, pustil jsem větrák topení a okolo osvětlení v kabině na mě začala kapat voda.
Říkám si, a sakra to bude z topení. Vyndal jsem lampičku ale nic dalšího už nevyteklo. Vůbec netuším, co to mohlo být za vodu. Ale podle barvy si myslím že to je z topení. Je mi jen divné, kde se tam vzala, když potom už to neteklo. V neděli to normálně fungovalo, měl jsem puštěné topení a nic. V dešti jsem také nejezdil a parkované to bylo ve stodole.
Kdyby jste někdo uměl poradit po čem mám koukat až rozdělám střechu, budu rád.

Z lesa jsem odjížděl zase až po tmě a ani vše naplánované na dnešek jsem nestihl... :vztek:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Zetor15

#24 Nový příspěvek od Zetor15 »

nesahal jsi na ovladani tepla studena? obcas tenkohout propousti kdyz uz je starsi a jak se s nim hne tak utece nejaka ta voda, ale da se pretesnit za par korun.

Rad 5

#25 Nový příspěvek od Rad 5 »

Zetor15 píše:nesahal jsi na ovladani tepla studena? obcas tenkohout propousti kdyz uz je starsi a jak se s nim hne tak utece nejaka ta voda, ale da se pretesnit za par korun.
jj, s tím kohoutem, tou páčkou jsem hýbal.
Netušil jsem že by v tomto mohl být problém...
Můžeš mi nastínit jak to mohu přetěsnit?
Díky.

Rad 5

#26 Nový příspěvek od Rad 5 »

Budu muset pro vymontování toho ventilu vypouštět vodu z chladiče? Když nad tím přemýšlím, tak asi ano. Tipoval bych tak dva litry?
Díky.
R.

red.bill

#27 Nový příspěvek od red.bill »

Je otázkou jestli to je opravdu fridex. Do těhlech kabin dost rádo zatýká a je to v podstatě neřešitelný... Víc by ti pověděl lukashil.

Zetor15

#28 Nový příspěvek od Zetor15 »

Je to jednoduche upustit trochu vody z chladice zvednout strechu sundat ten kohout topeni a vymenit https://www.automrazik.cz/autodily-nahr ... 110972810/ nic jineho se tam neda rozebrat
takze se nemuzes splest. Jak pise vyse casto tam zateka ale u rady tri by to melo bejt uz lepsi nez u rady 2.

Rad 5

#29 Nový příspěvek od Rad 5 »

Tak dnes ráno jsem koupil nový ventil. Je to stokorunová záležitost. Odpoledne jsem odpustil trochu vody, oddělal střechu a zjistil, že tam mám jiné topení a a ventil. Vůbec jsem si to neuvědomil, že to je ten druhý typ. Určitě to byla voda odtud od topení. Odmontoval jsem celé topení i s ventilátorama a vymontoval ventil. Vše tam zdá OK, tak jsem to přetěsnil a složil. Zítra to tam snad namontuju, tak se uvidí.
Obrázek

Obrázek

Dík za rady.

kaja.h

#30 Nový příspěvek od kaja.h »

Ahoj, pěkná práce. To topení neznám v Zetoru.
Asi novej model. To bude favorit, Felicie.
Vyfoť prosím ten ventil. Dík.
Jede traktor, je to Zetor 3011

Odpovědět

Zpět na „Zetor 5211-7745“