Likvidace pařezu
Re: Motorové pily
Diky páni, tá trhacia mašinka do tbz je super, len zháňať to kvoli 10tim stromom sa asi neoplatí. A rondupom natieram už dlhšie.
Sorry vidím, že Leo už upratuje. tak šupni aj mňa kam patrím. Nehladal som, bola to len asociacia s motorovkou čo mi zasvietila v hlave
Sorry vidím, že Leo už upratuje. tak šupni aj mňa kam patrím. Nehladal som, bola to len asociacia s motorovkou čo mi zasvietila v hlave
Re: Likvidace pařezu
Nenatírat vyvrtat díry 10 akučkou nalejt a zašpuntovat týblem za rok je rozpadlej nebo se nasype ledek draselný https://www.ireceptar.cz/zahrada/jak-od ... parez.html a vypálit prostě na něm rozděláš oheň další chemický jsou tyto (nezkoušel jsem ) https://www.google.com/search?client=fi ... a%C5%99ezy
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
-
Já pokud likviduji starý strom, tak přesně jak psal oco: Obkopat kořeny, přeseknu co nejdále od kmene, ty tenčí i u kmene ať nezavazí a dostanu se hlouběji.
Potom i s korunou vyvrátit, funguje skvěle jako páka a nemusím řešit řezání ve výšce. Pokud drží hodně, pomůžu si v poslední fázi traktorem a lanem, většinou ale není potřeba...
Potom i s korunou vyvrátit, funguje skvěle jako páka a nemusím řešit řezání ve výšce. Pokud drží hodně, pomůžu si v poslední fázi traktorem a lanem, většinou ale není potřeba...
V sadu když uschne menší strom , tak ho opkopu , přesekám kořeny a celý vyvrátím traktorem. Jak bylo psané kmen je jako páka. U starých velkých stromů se mně to nechce obkopávat. Navíc co potom s velkým pařezem. Tam do pařezu , který je uříznutý u zemi , navrtám díry a nasypu sůl nebo ledek. A asi tak po roce vypálím. Před vypálením přidám trochu nafty. Ne benzín. To je nebezpečné. Ten ledek je myslím účinnější. Jak dokazuje nedávný výbuch v přístavu.
https://photos.app.goo.gl/GmYr2aHzoEqkx9Zp8
https://photos.app.goo.gl/GmYr2aHzoEqkx9Zp8
- mape
- Kontaktovat uživatele:
Já si půjčím v půjčovně za 500 parezovou frézu a rozfrezuju ho.
Pak normálně zasypu.... Už jsem to tu zmiňoval....
Jsem tu porazil ořech co měl pařez o průměru asi 60 cm.
Frezoval jsem ho asi půl hodiny 15 cm pod zem.
Nemusím se k tomu už nikdy vracet.
Vyvrátit je taky řešení a taky jsem to tak dělal ale tohle pohodlnější....
Pak normálně zasypu.... Už jsem to tu zmiňoval....
Jsem tu porazil ořech co měl pařez o průměru asi 60 cm.
Frezoval jsem ho asi půl hodiny 15 cm pod zem.
Nemusím se k tomu už nikdy vracet.
Vyvrátit je taky řešení a taky jsem to tak dělal ale tohle pohodlnější....
už žádné domadělané stroje. mám už jen své mazlíčky
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300
Vlastnoručně vyrobený dvouosak vlek nebrzděný
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300
Len škoda , že nie v každej požičovni strojov tú frézu majú. tu nie je v okruhu 100km žiadna.
- mape
- Kontaktovat uživatele:
To je samozřejmě potom bezpředmětné....
Je teda pravda že já to do půjčovny kde tento stroj mají mám taky kus cesty ale většinou to nějak s něčím spojím.
Já Hlavní výhodu vidím v tom že se okolo toho pařezu neudělá bordel s těžkou technikou a podobně
Jednou po mě chtěl jeden chatař vytrhat pařezy bobíkem Tak jsem mu tam zajel a prostě jsem se nevyhnul tomu že ten stroj třeba prohrábne....
když jsem mu říkal ať si počká že půjčím frézu tak o tom nechtěl ani slyšet že to chce hned...
Jeho soused vedle to viděl a že potřebuje taky pařezy vytrhat a když slyšel o té fréze tak jsi počkal....
A byla to Čistá práce.... Žádné díry žádné koleje žádné kopání....
Rozsypal jamku po pařezu hlínou smíchanou s tou štěpkou a bylo hotovo.
Je teda pravda že já to do půjčovny kde tento stroj mají mám taky kus cesty ale většinou to nějak s něčím spojím.
Já Hlavní výhodu vidím v tom že se okolo toho pařezu neudělá bordel s těžkou technikou a podobně
Jednou po mě chtěl jeden chatař vytrhat pařezy bobíkem Tak jsem mu tam zajel a prostě jsem se nevyhnul tomu že ten stroj třeba prohrábne....
když jsem mu říkal ať si počká že půjčím frézu tak o tom nechtěl ani slyšet že to chce hned...
Jeho soused vedle to viděl a že potřebuje taky pařezy vytrhat a když slyšel o té fréze tak jsi počkal....
A byla to Čistá práce.... Žádné díry žádné koleje žádné kopání....
Rozsypal jamku po pařezu hlínou smíchanou s tou štěpkou a bylo hotovo.
už žádné domadělané stroje. mám už jen své mazlíčky
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300
Zkoušel někdo z vás dřevokaznou houbu? Jak dlouho než se o pařez postará?
Na to bacha. Také jsem o tom uvažoval, ale známý mě od toho zrazoval, protože ta houba se ti rozjede po celé zahradě a zlikviduje veškeré stromy a keře. Viděl jsem to na jeho zahradě. Stromy v háji během 5 let. V létě to jistila sekera a krumpáč a kupodivu to šlo lépe, než jsem čekal a byly to smrkové pařezy.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Smrkovej pařez je sranda. Listnáče a hlavně ovocný, ty dokážou potrápit...
Ovocné pařezy řežu pod terénem, zahrnu hlínou a za 3 roky ho nenajdu. Neřežu to jako Oco, který zapíchne pilu do země a lítají i krtci, ale odkopu ho, očistím a pak teprve řežu a to si na to ještě beru starý řetěz.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Myslím, že s tou houbou to bude tak. U sousedů byl velikej ořech. Pokáceli ho byl uplně dutej, snad měl jen 8cm kolem dřevo. Průměr na pařezu dobře metr. Na kmenu rostly houby. Asi po dvou letech na jejich zahradě vyrostly takové hnědé houby. Jak říká Víťa ,,bláto". Každej rok jich je čím dál víc. Vloni a letos by je mohl kosou požnout co jich bylo. Ale rostou v takovejch řadách za sebou. Nevěnoval jsem tomu pozornost, až letos mě to trklo, rostou asi z kořenů toho ořechu. Jsou to takové řady směřující od toho pařezu do všech stran. Sousedka povídala, zasázeli jsme ten rok co jsme pokáceli ořech asi 10 ovocných stromků a asi po třech letech začaly chřadnout. jeden po druhým. Vůbec tady němůžeme vymordovat stromek. Vloni zasázeli místo těch uschlých další. Letos asi dva uschly. Myslím že nakonec uschnou všechny. Jsou takový divný. Napůl mají listy a napůl ne. Na podzim spadá listí na nich hned. Všechny jsou v okolí těch hub. Sousedka říkala co tady je těhle hub, to tu nikdy nebylo. Mám je i vyfocený, hnědo prašivek. Tak asi to bude těma houbama. Však kdejakej nálet tu za dob kdy ořech stál rostl jako z vody. Teď nikde nevyroste ani proutek jasanu, lísky.
K tomu frézovaniu pňov : Tu dolu západné slovensko - cena : 1cm nad zemou 1 euro, doprava 1 euro km. Ponúkal som mu že ho doveziem a ee , že on má na to špeci vozík. Takže frezovanie asi len pre susedov, lebo ja by som dal 200 len za dopravu.
Britte - odkedy mám ocasku z lídla tak už do zeme motorovkou nerežem.
V niektorej téme sa spomínal na korene dynamit, tak, kedže idú vianoce , skúsim kúpiť velké delobuchy a odstreliť nejaký peň.
Britte - odkedy mám ocasku z lídla tak už do zeme motorovkou nerežem.
V niektorej téme sa spomínal na korene dynamit, tak, kedže idú vianoce , skúsim kúpiť velké delobuchy a odstreliť nejaký peň.
Oco samozřejmě mám z dávných let příhodu: velký pařez, střelmistr s aktovkou trhaviny, velká flaška slivovice a pak velká rána a středně velkej průser. To je jen malej nástin akce. Však to znáte, alkohol kolikrát přecení i množství trhaviny. No závěrem, pařez skončil na sousedově taškové střeše rodiného domku. Jak známo, tašky nemají rády velké zaťížení. K tomu vypadlo pár skel okolostojících budov. Ale pařez byl bezpracně zlikvidován.
Máte niekto recept na pušný prach ? síra a čierne uhlie a ostatné už neviem.