Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Doma krmený je doma krmený taky jsem krmil 2 prasata u našich ale to ještě byly naturálie brambory obilí táta udělal ve fabrice šroťák
Chodilo se na kukuřici na pole Mláto vozili k nám do kravína přilepšovalo se kravkám tak se nechalo vždy něco dovézt Prostě bejvávalo
A pak když se začaly našim přibejvat roky bralo se naturální Jenže tenkrát směsy do šlechtitelskejch chovů byly jinačí jak do žíru a Polovička dělala šefovou ve šlechtitelským No bylo to tenkrát jinak
Chodilo se na kukuřici na pole Mláto vozili k nám do kravína přilepšovalo se kravkám tak se nechalo vždy něco dovézt Prostě bejvávalo
A pak když se začaly našim přibejvat roky bralo se naturální Jenže tenkrát směsy do šlechtitelskejch chovů byly jinačí jak do žíru a Polovička dělala šefovou ve šlechtitelským No bylo to tenkrát jinak
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Kukuřice stojí za zdrávas královno. Prase jede, ale sádlo je krupicovaté a nedá se pořádně vyškvařit.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Kluci jako malej jsem jezdil s rodičema k babičce a dědovi z otcova strany. Měli chlív a tam kozu, prase mrtě králíků a slepice. Vše bydlelo v tom velkém chlívě. Prase mělo svůj koutek a jinak ostatní ,,volnej pohyb" samozřejmě prase bylo velké a malé. Až se velké zabije, aby rovnou to malé bylo už vypiplané a dobře rostlo. Jak se velké piclo, přivezlo se zase malé. Takovej ,,koloběh". Co se babička s prasetem nablbla nemá cenu psát. Pořát mu něco kutila k snědku. Prase bylo vychcaný a chtělo žrát jen dobrůtky. Babka chudák z pole v kárce natahala řepu, brambory převlačky s dědou sbírali po večerech. Pokaždé prase muselo mít nad 300 kg. Jinak nešlo pod kudlu. Měřili ho vždycky a zapisovali si přírůstky. Řezník vždycky říkal, otevřu dveře a tam stojí hroch. Uplně z něj mám strach! Na té vesnici to tak bylo. Druhej den po zabijačce celá vesnice věděla, kolik vážilo. Nedej bože, že nemělo 300 kg, tak to by bylo pozdvižení. Babička říkala ,,sádla musí byt na pět prstů" jinak jsme špatně krmili. Pamatuju se že prase už pak jen sedělo u koryta, nemohlo skoro pořádně chodit. No myslím si, že to bylo z prasečáku standartní běžné prase, žádnej Přešťickej speciál či co. Ale byl asi jinak krmenej. Doktor když přijel, ríkal vždycky ale babi tohle prase není šlechtěný aby vyrostlo na 300 kg. A babička že ,,doktore hovno víte, bude pod kudlu až bude nad 300, ať je šlechtěný, nebo ne"
Všechno dávali s dědou do plechovek. Lepší maso jsem od té doby nejedl. Dělali i uzený do plechovek. Škvarky zalitý do sádla. Sulc, tlačenku, prejt a samozřejmě maso. Jak to pak zavářeli nikdo už nezjisťí. Na všechno měli svůj postup. Protože neměli ledničku, jen pod stodolou parádní vyštětovanej studenej sklep. Tam to děda všechno nanosil a skladovali celej rok tam.
Všechno dávali s dědou do plechovek. Lepší maso jsem od té doby nejedl. Dělali i uzený do plechovek. Škvarky zalitý do sádla. Sulc, tlačenku, prejt a samozřejmě maso. Jak to pak zavářeli nikdo už nezjisťí. Na všechno měli svůj postup. Protože neměli ledničku, jen pod stodolou parádní vyštětovanej studenej sklep. Tam to děda všechno nanosil a skladovali celej rok tam.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Pro britt, máš recept a postup na klobasy ze strany 123" vzdejto", odkaz už nefunguje dík. Dělal jsem je a chci to zase zkusit.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
brite mam kamose co prodava prasata krmena klasicky kdybys chtel
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Tos mi řekl brzo. Zítra mi přiveze řeznickej 15 kilo vepřového, ale do budoucna určitě.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Nevydržel jsem to a včera jsem naplnil klobásky. Dnes od 8 se udí a teď jsem se byl juknout a už zae lítaly mužská přirození nahlas a daleko. Už se mi zdály hodně očouzené tyče, které používám a tak jsem vyšpekuloval zlepšovák, nařezal 6 roxor a myslel jsem si, jak jsem s tím vydupal a ono kulový. Na tom malém průměru se klobásy dotýkají, tak jsem nařezal špejle a rozpírám je.
Jinak vypadají po 3 hodinách moc dobře.
Jinak vypadají po 3 hodinách moc dobře.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Toz vypadaji krasne, coz o to
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Nooo, to vypadá dost jedle...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Tohle video jsem včera shlédl a celkem se mi to zamlouvá....
https://youtu.be/I2ZJP091rMU
https://youtu.be/I2ZJP091rMU
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Najdi si na tento druh topení recenze, abych nebyl za blbce zrovna já. Hoří to různou rychlostí, musí se to kropit a tím reguluješ množství kouře...
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
No tak budu za blázna já (stejně už si pomalu zvykám... ). Za mě - hoooodně laborování, hoří to pokaždé jinak, absolutně nekonstantní výsledky - jednou, dvakrát ročně snad ano, trvale nee
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
V žádném případě nikoho z vás neoznačuju za blázna!
A děkuji za vaše postřehy a názory...
A děkuji za vaše postřehy a názory...