Vodní topení 6711

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Domes

Vodní topení 6711

#1 Nový příspěvek od Domes »

Čau všem, řeším teď předělání na vodní topení na mé 6711. Bohužel skrze montáž servořízení nejde dát teplo vzduch od sahary. Řeším jak nejlépe a účinně zapojit okruh? Nahradit na 3cestny termostat stim že dám i 3vyvodove vodní čerpadlo stim že jeden z vývodů půjde do topení (z Felicie) a druhý vývod bude místo čidla na potrubí na hlavách. Má stim někdo zkušenosti s přestavbou? Nebo jak nejednodušší zapojení? Díky za rady
Super to je stroj sily zdroj :-)

pavel sk

Re: Vodní topení 6711

#2 Nový příspěvek od pavel sk »

Neviem preco by sa nedalo namontovat teplovzdusne kurenie na traktor s posilovacom??? Co tomu brání???

Domes

#3 Nový příspěvek od Domes »

pavel sk píše:Neviem preco by sa nedalo namontovat teplovzdusne kurenie na traktor s posilovacom??? Co tomu brání???
Čerpadlo na kompresoru a z prava aktik :) to je ale jedno řeším hlavně vodní topení které je účinnější a už mám i usazené a upravené topení z Felicie 8)

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Hele jde to, měl jsem to tak vím že to bylo jako natěsno tam u čerpadla, ale všechno se to tam vešlo. Potom jsem tu hučící rouru vyhodil :smich: A předělal na vodní topení 8)

pavel sk

#5 Nový příspěvek od pavel sk »

Po CSSR chodi kopa traktorov co maju servo a aj kurenie od vrtule a cerpadlo tomu nezavadzia. Vid foto nasa 6945: Obrázek Obrázek Obrázek Co sa tyka toho teplovodneho kurenia, tak si si odpovedal uz sam. Inak sa to napojit ani neda. My ked sme nemali toto teplovzducne kurenie, tak som napajak kurenie s jednovyvodovej pumpy hore. Namieto tej zatky som nasroboval natrubok a napojit tam hadicu. Nechcel som prerabat na trojcestny termostat len kvoli kureniu. Druha hadica isla s horneho obtoku. Na potruby je hore tiez zatka. Dal som tak kolienko ako to maju novsie typy.

Domes

#6 Nový příspěvek od Domes »

pavel sk píše:Po CSSR chodi kopa traktorov co maju servo a aj kurenie od vrtule a cerpadlo tomu nezavadzia. Vid foto nasa 6945: Obrázek Obrázek Obrázek Co sa tyka toho teplovodneho kurenia, tak si si odpovedal uz sam. Inak sa to napojit ani neda. My ked sme nemali toto teplovzducne kurenie, tak som napajak kurenie s jednovyvodovej pumpy hore. Namieto tej zatky som nasroboval natrubok a napojit tam hadicu. Nechcel som prerabat na trojcestny termostat len kvoli kureniu. Druha hadica isla s horneho obtoku. Na potruby je hore tiez zatka. Dal som tak kolienko ako to maju novsie typy.
Ok asi by tam teplovzduch šel ale jak zněl můj hlavní dotaz který se týkal vodního topení 8) ok takže tedy jak sem psal- 3cestny termostat,3vyvodova vodní pumpa, a ten obtok se dá nahradit z jiného typu kde je už vývod na víc?

pavel sk

#7 Nový příspěvek od pavel sk »

Ty nemas na tom potruby co prepaja hlavy hore zatku?? Druha je so zadu kde byva cidlo teplomera. Na druhej foto tu zatku s hora kus vidno. Ak ju tam nemas, tak bud vymenit to potrubie cele, alebo na tu zadnu zatku kde je cidlo teplomera. Tu som ti to naznacil kde som to mal napojene ja: Obrázek

Domes

#8 Nový příspěvek od Domes »

pavel sk píše:Ty nemas na tom potruby co prepaja hlavy hore zatku?? Druha je so zadu kde byva cidlo teplomera. Na druhej foto tu zatku s hora kus vidno. Ak ju tam nemas, tak bud vymenit to potrubie cele, alebo na tu zadnu zatku kde je cidlo teplomera. Tu som ti to naznacil kde som to mal napojene ja: Obrázek
Nee díval jsem se a je tam pouze šroubení na čidlo :( pasuje je tam třeba z 69ky?? Nebo který typ má vývod z vrchu co by pasoval na 67ku?

pavel sk

#9 Nový příspěvek od pavel sk »

Ak to ides prerabat na 3 cestny termostat, tak si zozen potrubie napr so 70XX 72XX 77XX.

jojo7011

#10 Nový příspěvek od jojo7011 »

70xx tiez mala este dvojcestny termostat. Takze to potrubie treba zo 72xx a vyssie. Alebo odrez komoru z termostatu a daj tam hadicove koleno ako to mam ja. Vodne potrubie pre trojcestny termostat stoji raketu ( cca. 200ecok ). Kupil som nove potrubie na bazosi za zlomok ceny, ale nechce sa mi spustat fridex, tak zatial to neriesim.

red.bill

#11 Nový příspěvek od red.bill »

Zhruba v půlce výroby 70 proběhla rekonstrukce chlazení a znovu se zavedl obtok. Proč to neudělali hned s nástupem výroby když všechny už měly vodní topení nevím...

pavel sk

#12 Nový příspěvek od pavel sk »

Presne tak red.bill 8) V robote mame 7045 este dve s roku 84 (v minulosti boli tri) a uz obydve maju obtok. Potrubie so 69XX uz ma hore tiez zatku, lebo aj do tych sa napajalo teplovodne kurenie s montazov Prešovskej kabiny ktor ho uz mala. Neviem preco to nevymysleli aj u Ceskej (velkej) kabiny :-/

Tomáš_6718

#13 Nový příspěvek od Tomáš_6718 »

Ahoj, nemáš fotku jak a kam jsi namontoval topení? Díky.

pavel sk

#14 Nový příspěvek od pavel sk »

Foto toho kurenia nemam. Mali sme to kratko v traktore. Vyhodili sme to ked sa zohnala sahara od chladica. Ten radiator sme mali len polozeny na podlahe a chyteny jednym srobom M8 o podlahu na pravej strane pri pedaloch brzd, tak aby fukalo hlavne na nohy. Kurenie bolo male nieco ako s LIAZ MTS akurat s 12V motorom. Na to ake to bolo male, tak to kurilo slusne.

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“