Tak si zkus vyudit třeba kotletu, která je bez tuku a budeš mít dojem, že žvejkáš vohořelý prkno.Sadra17 píše:já se nedivim, k čemu taky krmit prase na sádlo pak ho máš všude i v mase kde nechcešČárls píše: No a navíc preferuje se 110Kg porážková váha což Už není domácí prasce s 160až180 Kg To se tak doma chovalo aby bylo čím mastit
Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Jistě. V mase je žádoucí mramorování - tuk je nositelem chuti a rozpouštědlo vitamínů. U hovězího je takové nejdražší. Takové wagyu kobe to je Rolls royce mezi steaky. Nebo steak z Anguse.... škoda, že v čechách maso kazí senážema. Kyselina mléčná prechází do svaloviny a tuku a je v mase znát...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Přeštické jsou jedny z nejlepších.Cobrow píše:Jestli mělo tolik tuku, tak to je možne, ze to mohlo být přeštické, nebo jeho kříženec.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Je, ale zkus ho sehnat, nehledě na cenu.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Ano, je dobré. Je masem a tukem hodně podobné Mangalici. Další kvalitní je české dlouhé bílé ušlechtilé, to je hodně osvalené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Kolem Plzně musíš shánět
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Seženu snadno do Přeštic to mám 30km
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Tam to mají obšancované lepší restaurace a berou celé kusy.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
to neříkám že ne, ale všeho s mírou my jsme mívali po vyškvaření cca 10 litrů sádla a to bylo ideální praseCobrow píše:Jistě. V mase je žádoucí mramorování - tuk je nositelem chuti a rozpouštědlo vitamínů.
malej traktorista v malým traktoru
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Ale né dá se koupit v pohodě. Samozrejmě beru také celé
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Někdo kolem Chrudimi je chová a prodává i zabité.... číslo bohužel už nemám
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Sadra : to máš pravdu. Je to jako ve všem, každý extrém je nežádoucí.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Já už kupuji pouze to, co potřebuji. Dřív jsem bral půlky, ale když jsem zjistil, že bylo krmené kukuřicí a sádlo se nedalo ani vyškvařit, kašlu na to a raději si připlatím za pěkný kousek toho, co potřebuji. Ve finále ušetřím čas i peníze.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Každý potřebuje něco jiného já potřebuju dycky celé prase z Přeštic a také si připlatím a nikdy jsem nebyl zklamán.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Já zas pokud není v mase kus tlustýho tak to není to maso pro mne žena krkovičku kýtu a libový ja zas když vepřový tak musí jít mastnota po bradě
Libový tak v omáčce to ještě jde Já mám nejraději bůček pěkně upečený jen kmín trocha česneku a sůl nic jiného za koření tam být nemusí
Libový tak v omáčce to ještě jde Já mám nejraději bůček pěkně upečený jen kmín trocha česneku a sůl nic jiného za koření tam být nemusí
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/