Tak si zkus vyudit třeba kotletu, která je bez tuku a budeš mít dojem, že žvejkáš vohořelý prkno.Sadra17 píše:já se nedivim, k čemu taky krmit prase na sádlo pak ho máš všude i v mase kde nechcešČárls píše: No a navíc preferuje se 110Kg porážková váha což Už není domácí prasce s 160až180 Kg To se tak doma chovalo aby bylo čím mastit
Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Jistě. V mase je žádoucí mramorování - tuk je nositelem chuti a rozpouštědlo vitamínů. U hovězího je takové nejdražší. Takové wagyu kobe to je Rolls royce mezi steaky. Nebo steak z Anguse.... škoda, že v čechách maso kazí senážema. Kyselina mléčná prechází do svaloviny a tuku a je v mase znát...
Přeštické jsou jedny z nejlepších.Cobrow píše:Jestli mělo tolik tuku, tak to je možne, ze to mohlo být přeštické, nebo jeho kříženec.
Je, ale zkus ho sehnat, nehledě na cenu.
Ano, je dobré. Je masem a tukem hodně podobné Mangalici. Další kvalitní je české dlouhé bílé ušlechtilé, to je hodně osvalené...
Kolem Plzně musíš shánět
Seženu snadno do Přeštic to mám 30km
Tam to mají obšancované lepší restaurace a berou celé kusy.
to neříkám že ne, ale všeho s mírou my jsme mívali po vyškvaření cca 10 litrů sádla a to bylo ideální praseCobrow píše:Jistě. V mase je žádoucí mramorování - tuk je nositelem chuti a rozpouštědlo vitamínů.
malej traktorista v malým traktoru
Ale né dá se koupit v pohodě. Samozrejmě beru také celé
Někdo kolem Chrudimi je chová a prodává i zabité.... číslo bohužel už nemám
Sadra : to máš pravdu. Je to jako ve všem, každý extrém je nežádoucí.
Já už kupuji pouze to, co potřebuji. Dřív jsem bral půlky, ale když jsem zjistil, že bylo krmené kukuřicí a sádlo se nedalo ani vyškvařit, kašlu na to a raději si připlatím za pěkný kousek toho, co potřebuji. Ve finále ušetřím čas i peníze.
Každý potřebuje něco jiného já potřebuju dycky celé prase z Přeštic a také si připlatím a nikdy jsem nebyl zklamán.
Já zas pokud není v mase kus tlustýho tak to není to maso pro mne žena krkovičku kýtu a libový ja zas když vepřový tak musí jít mastnota po bradě
Libový tak v omáčce to ještě jde Já mám nejraději bůček pěkně upečený jen kmín trocha česneku a sůl nic jiného za koření tam být nemusí
Libový tak v omáčce to ještě jde Já mám nejraději bůček pěkně upečený jen kmín trocha česneku a sůl nic jiného za koření tam být nemusí
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/