Kde koupit Japonce?

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
ViMe

Re: Kde koupit Japonce?

#286 Nový příspěvek od ViMe »

marekslezak píše:Ale abych neodbíhal od tématu....byl jsem osobně v skh Sebranice a to na základě zdejších dobrých recenzí. Přišel jsem tam s dotazem na Kubotu GL 300 kterou inzerovali na bazosi.. Dozvěděl jsem se, že ta už tam dávno není. Tak jsem se zeptal, zda mají podobný či stejný stroj, že mám zájem o Kubotu s timto či vyšším výkonem. No a bylo mi nabídnuto Iseki TA 270 tuším.....nebo Iseki Geas 33....s tím, že Kuboty někdy zase budou.....odjel jsem a asi za tyden jsem jim psal email. Opět s dotazem na Kuboty o výkonu 30 Hp a více...jako jedni z mála mi odpověděli ihned druhý den s tím, že teď nic takového nemají, ale ať si píšu, že se něco určitě objeví. Nabízeli mi novější Kuboty a to řadu KL...stáří max 15 let, což se mi dost líbí. Takže osobně nic moc přístup ale po emailu zatím nejlepší komunikace že všech....vetsina ani neodpoví.
přesně stejnou zkušenost jasem měl se Sebranicemi já, po mailu super, přijel jsem osobně a skoro si mne nikdo nevšímal, pak jsme zjistili, že to co jsem hledal (taky Kubotu) nemají i když na bazoši ji inzerovali.
Nakonec jsem koupil Mitsubishi MT 170 od prodejce u Brna a jsem naprosto spokojen, stroj splňuje co jsem chtěl, prodejce byl ochotný, vše ukázal, vysvětlil a i po uzavření obchodu mi odpovídá ochotně na moje dotazy a tak...
Mitsubishi MT170

ladiki

#287 Nový příspěvek od ladiki »

obecně je to "generační obměna"

mladí prodejci sedí na emailu a sociální síti...umí komunikovat a slibovat :) Ale ni tomu mnohdy nerozumí, ale je holt online ;-)

Staří salámisti mají v pyči :) tady to je, tak ber, nechceš ? nazdar, přijede druhý .....

Vůbec se nechci nikoho dotknout, každý přístup generace má své pro a proti....a každý koupí, tam, co mu pasuje :ano:

Petros

#288 Nový příspěvek od Petros »

Chlapi, prosím o radu. Chtěl bych koupit japonce s čelním nakladačem. Zatím ho využiju jen pro přesun země kolem baráku. Měl jsem pujcený New holland boomer 25 s hydrostatem. Ten by byl perfektní pro moje potřeby, ale moc drahý. Co byste mi doporučili? Jak jde práce s nakladačem s poloautomatem? Myslím, že by měl být výkon traktoru aspoň 20hp, nebo stačí méně? Předem děkuju za rady

DennyBraids

#289 Nový příspěvek od DennyBraids »

oco13 píše:Chlapi neviem či to tu už niekde je :-/ Českí predajcovia dávajú na slovenskom bazoši ceny bez dph. Ako to je ak kúpim v cudzine, dph platím tam, alebo by som ju mal doplatiť doma?
Lebo volakedy nám pri ceste z rakúska vracali dphčku
Pokud to bereš na firmu, která je na slovensku plátcem DPH, tak zaplatíš v česku jen tu cenu bez DPH a nedoplácíš nic. Pokud bys to kupoval na slovensku tak musíš zaplatit i s DPH a pak si ho nechat vrátit. Pokud plátce nejseš tak to DPH zaplatit musíš, ale jestli české nebo slovénské mafii, to nevím...
Yanmar FX 42D turbo

Širon

#290 Nový příspěvek od Širon »

Ladiki jo je to jak říkáš ,tady jsi uhodil přesně hlavičkou vo hřebíček (nebo asi naopak). :)
Petros na čelák a nějakou efektivní práci s ním je u japonce dvacet koní minimum (váha, síla,stavba traktoru).
Limitem je většinou prostor na kterým chceš dělat, páč cenově když budeš mít místo ti vejde líp 120crystal s čelákem, nebo HON 053 a práce taky odsejpá jinak. Takže klidně něco kolem třiceti koní , tam už je standartem posilovač řízení a reverz, někde i to mačkání spojky není potřeba.
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....

tobig

#291 Nový příspěvek od tobig »

Petros píše:Chlapi, prosím o radu. Chtěl bych koupit japonce s čelním nakladačem. Zatím ho využiju jen pro přesun země kolem baráku. Měl jsem pujcený New holland boomer 25 s hydrostatem. Ten by byl perfektní pro moje potřeby, ale moc drahý. Co byste mi doporučili? Jak jde práce s nakladačem s poloautomatem? Myslím, že by měl být výkon traktoru aspoň 20hp, nebo stačí méně? Předem děkuju za rady
Ciao! Tak já chtěl primárně CN. Dva roky jsem se šudlil s čelákem na TU155. Myslím, že se povedl dokonale. Ale. Limit je váha stroje (600kg). Prostě nabereš jen tak, abys neublížil traktoru, není servo, reverz, regulace otáček..... na zahrádku dobrý, ale nakládat s tím Tatru asi nee..... práce je hravá, moc mně to bavilo, ale je pomalá....

Obrázek

Takže upgrade na tunový TA227 + polský čelák, to už je jinde, volant točím dvěma prsty, reverz je super a regulátor zvedá otáčky dle zátěže.... vše jde o hodně rychleji... jasně, že na UN a JCB s hydrostatem to nemá, ale jsem spokojený..... udělá to kus práce.

Obrázek

Obrázek
EX - Iseki TU155 a bazmeky k tomu
Přídavná hydraulika Iseki
TA 227 Chelsea

... a neberte život moc vážně, stejně z něj nevyváznete živí...

davem7909

#292 Nový příspěvek od davem7909 »

simako píše:Zdravím.....
Tento problém som vyriešil pred dvoma týždňami. Kúpil som ISEKI 165F od pána Pavlíka z obce Hlubočec u Opavy.
Tie som si lámal hlavu, pre aký minitraktor sa rozhodnúť. Oslovil som i firmu BOSSS v Poľsku, ale nakoľko sa týždeň neozvali, upustil som od nákupu u nich. Na tom to fóre som našiel dobré recenzie na p. Pavlíka, osobne som ho navštívil. Pán Pavlík ma svojimi argumentami presvedčil a aj keď som pôvodne chcel Kubotu, rozhodol som sa pre ISEKI. Pán Pavlík mi zmluvne garantuje 12 mesačnú záruku na celý stroj a robí aj pozáručný servis. Stroj, ktorý som kúpil, je na nerozoznanie od nového stroja. Aj čo sa týka pneumatík. Pevne verím, že som mal šťastnú ruku a budem v budúcnosti spokojný a že keď bude potreba, pán Pavlík podá pomocnú ruku a nesklame.

S pozdravom a prianím šťastnej ruky......
Simako, mohu jen souhlasit.
U pana Pavlíka jsem byl 2x, vždy jsem se byl dívat na traktory Iseki v řadě TU. Rozmýšlel jsem, pan Pavlík ochotně odpovídal a ukazoval. Nakonec jsem vybral TA215, kvůli celkově mohutnější konstrukci, synchronama v převodovce, originální stav...i když dražší.
Pan Pavlík bere telefony, když nevezme, zavolá zpět. Soustřeďuje se pouze na značku Iseki, dělá to prý 10 let, má servis a dává roční záruku. Dovoz za 10 Kč/km. Nechal jsem si u něj dodělat ještě dvoupačkovou hydrauliku, prozatím na sklop vlečky, druhá rezerva. Traktor mi má přivézt příští týden, tak věřím, že jsem udělal dobře. Pak přihodím info do vlákna k tomuto stroji. David
Iseki TA 215

Dvacítka
Kontaktovat uživatele:

#293 Nový příspěvek od Dvacítka »

Zdar pánové.Pan Pavlík prodává kde?Prosím o adresu.Koukám po nějakém Yanmaru nebo Isekim.

davem7909

#294 Nový příspěvek od davem7909 »

Dvacítka píše:Zdar pánové.Pan Pavlík prodává kde?Prosím o adresu.Koukám po nějakém Yanmaru nebo Isekim.
Zdravím, je to obec Hlubočec u Opavy. Telefon pošlu jako SZ, jinak se dají dohledat jeho inzeráty na bazoš.cz nebo sbazar.cz.
David
Iseki TA 215

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#295 Nový příspěvek od Ondras83 »

Chlapi, bratr něco shání a uhání mě na stavbu, na kterou já nemám vůbec čas, ikdyz skoro kompletní traktor leží v regálu... domácí výrobu z bazoše jsem zavrhl...

Dá se sehnat Japonec za cca 60tis, traktor 1x2m (obrazně), cca 14 a více koní, pokud možno 3valec, funkční ale původní stav. Servis a zkrášlení si uděláme v dílně...našel jsem jednu kubotu, ale všechno je jinak 120 a více tis a to je mimo rozpočet. Nemá někdo nějakej tip kde něco takovýho bude ležet? Nebo třeba prekulenej nebo tak něco, hlavně ať ti jde nastartovat a jede to.

ViMe

#296 Nový příspěvek od ViMe »

Ondras83 píše:Chlapi, bratr něco shání a uhání mě na stavbu, na kterou já nemám vůbec čas, ikdyz skoro kompletní traktor leží v regálu... domácí výrobu z bazoše jsem zavrhl...

Dá se sehnat Japonec za cca 60tis, traktor 1x2m (obrazně), cca 14 a více koní, pokud možno 3valec, funkční ale původní stav. Servis a zkrášlení si uděláme v dílně...našel jsem jednu kubotu, ale všechno je jinak 120 a více tis a to je mimo rozpočet. Nemá někdo nějakej tip kde něco takovýho bude ležet? Nebo třeba prekulenej nebo tak něco, hlavně ať ti jde nastartovat a jede to.
jo tenhle v Ostravě prodává takové stroje :-)

https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail ... r%20kubota
Mitsubishi MT170

oco13

#297 Nový příspěvek od oco13 »

tobig píše:
Petros píše: Takže upgrade na tunový TA227 + polský čelák, to už je jinde, volant točím dvěma prsty, reverz je super a regulátor zvedá otáčky dle zátěže.... vše jde o hodně rychleji... jasně, že na UN a JCB s hydrostatem to nemá, ale jsem spokojený..... udělá to kus práce.
Prosím o nasmerovanie - kam pozerať ak potrebujem 800kg až tonu na čeláku a 120cm šírku na jazdenie v rade paliet.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#298 Nový příspěvek od Ondras83 »

Do blázince!! Zetor 7341 a celak trima má nosnost 750kg!

oco13

#299 Nový příspěvek od oco13 »

Ondro ja sa nepytam na papierové parametre ale na realitu.Ten Zetor sa do radu paliet nevojde. :-/ A keď ma na papieri 750 Tak reálne dá 1100,po utiahnuti pojistovaku. :typek:

oco13

#300 Nový příspěvek od oco13 »

Teraz som listoval tému o celakoch a tam všetci píšu o 1200 až 1500kg nosnosti. Tak som dúfal že nejaký 30+ HP japonec tých 800 kg dá. No nič asi zase začnem listovať vo vzv inzercii. :-/

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“