10:30 -23:30vitex píše:Ale nepíšeš nikde,kdy piješ tu slivovicu.
Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Já nakládám pěkně po staru, pouze do soli. 4-6 týdnů v lednici a bez česneku. Tady u nás ten česnek nějak na to uzené nešmakuje. Zkusil jsem to jednou a prostě to není ono. Sůl dávám 2g/kg a do každého láku dávám lžíci moučkového cukru, ale to je individuální, podle chuti, stejně jako ten česnek Dnes jsem začal s přípravou ve 2:15. Ohřát vodu, hodinu rozvlažovat, hodinu jsem ho nechal sušit v udírně a v 5 jsem zatopil, takže teď jsem zhruba někde v polovině uzení. Zrovna jsem to byl očíhnout a zatím dobrý. Mám krásně prorostlou krkovici, takže to není na povrchu monolitní kus masa, ale je to krásně mramorované a bude to nádherně šťavnaté.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
To je bezva a já se cpu chia semínkama.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Ty máš chutě, nejsi těhotnej?
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Už ne,už jsem docent.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Tomuhle se nedá odolat.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
-
- Příspěvky: 234
- Registrován: ned úno 14, 2010 7:21 pm
- Bydliště: jsem lenivý své bydliště vypsat
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
není ti z toho blbě,když já tady suším hubu?
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
no tak tomu se fakt nedá odolat.... věřím, že je to i luxusní...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Než si kurvit žaludek a mít zácpu radši si omastím hubu Není podmínka držet dietu ale nepřecpávat se do prasknutí (to mi taky nejde ) jak je něco dobrýho je to jak myšičko myš pojď ke mně blíž ala Jardova puntíkatá bestie a hrnek mléka doktořice
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Však se nebojte, ono to mizí před očima. Jedna šrůtka už je skoro pryč. Už jsem měl od jara absťák.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Chtělo by to nějaký stojan na ten kotel místo té židle
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
No, kombajn na mletí máš pořádnej. Kam se hrabe můj soustruh. Dělal jsem klobásy z divočáka a měl jsem recept na pytel, takže jsem cítil akorát kmín. Jinak souhlas, je to kvalitní maso, akorát ho nechávám přemrznout, kvůli svalovci.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Co Tě k tomu nutí?Budeš se transformovat na brabčáka?vitex píše:To je bezva a já se cpu chia semínkama.
Ceterum autem censeo EU esse delendam.
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin