Vše o houbách, od pokrmů po výskyt
Re: Vše o houbách, od pokrmů po výskyt
Je tam ještě karabina a můžeš si zkrátit vodítko.
A proč jsi je Oto neposbíral?
V tom hlasování ještě chybí položka : Ano , chodím a velmi rád , ale nikdy nic nenajdu .
Si přijeď,mám nasušíno dost a návštěvu slibuješ už 100 let.Nejezdi v sobotu-demontuji chatu.
...tak mi , prosím , něco schovej . Od ledna budu důchodce a nebudu mít co dělat , tak bych se zastavil .
To Hobr ano jde to vodítko různě zkracovat, dělat na půl, nebo takové madlo do ruky nakrátko. Jinak má stahovák řeťízek a ještě ty kšíry. On když byl malej tak s níma chodil a pak mu děťi koupili velké. A stačí říct ,,kde máš kšíry"? A axis je jako gumovej a lítá jako motorka. Ty pojmy zná. A ví co znamenají. A dávám mu je kvůli motorkářům. Když jede nějakej motorkář a řve mu motorka, Axis ho slyší zdaleka a sestřelil by ho. Tak se lepší drží. Akorát jednoho chlápka s Jawou 250 se sajtkou, tak toho má rád. On vozí v sajtce vlčáka a oni na sebe štěkají když jedou.
Viťo u nás nikdo bohužel ,,prašivky" nejí. Jak to není hřib, tvrďák, kozák, tak je to prašivka a nejedí to. Tak to nesbírám. Ale i na louce začínají už růst ty houby jako vloni. Ty rostly až do mrazu, nebo sněhu. Ty taky nesbírám.
Víťo koukni, tohle je z loňska u těch sousedů. Letos jsou tam zase takhle hojně. Nevím na čem tam rostou. Co jim tam šmakuje.
Viťo u nás nikdo bohužel ,,prašivky" nejí. Jak to není hřib, tvrďák, kozák, tak je to prašivka a nejedí to. Tak to nesbírám. Ale i na louce začínají už růst ty houby jako vloni. Ty rostly až do mrazu, nebo sněhu. Ty taky nesbírám.
Víťo koukni, tohle je z loňska u těch sousedů. Letos jsou tam zase takhle hojně. Nevím na čem tam rostou. Co jim tam šmakuje.
Jenže to já už budu zase chodit do práce.Vladimír2 píše:...tak mi , prosím , něco schovej . Od ledna budu důchodce a nebudu mít co dělat , tak bych se zastavil .
Oto,já měl na mysli sesbírat pýchavky a ne ty žabiny.
Víťo to ale nejsou ,,vatovce" to jsou takoví ty jako obráceně kapka vody. Nahore je velká a k zemi se zůžuje až do špičky. Když na ní pak po zaschnuťí šlápneš práší.
Já vím,jsou taky dobré.
Vladimír-ku sme na Tom rovnakoVladimír2 píše:V tom hlasování ještě chybí položka : Ano , chodím a velmi rád , ale nikdy nic nenajdu .
tak sem prines bedly na rizecky a na naplneni a pýchavky na drzkovku
Já už nebyl na houbách 2 roky.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Víťo byl jsem s hafanem včera v lese. Tam co rostly kováři a hřiby teď po těch dešťích milion malinkatejch bílejch houbiček. Vypadají jako deštníčky. Takovou mají špičatou hlavu. Ale bílo. V okolí to je cíťit houbama jak prase. Jako když na tom plácku vysype mák. Večer dám čumkartu. Šly by sekat kosou, co jich je. Ale jsou prťaví. Zejtra skouknu kolik narostly. Jinak v lese mokro, všude stojí voda. Potokem teče taky po vrch vody. Pes do toho hned vlezl a měl to po břicho. Nemohl jsem ho dostat ven. A v kališťi vedle to bylo rozkarbovaný od prasat jak je mokro.