Chov skotu - všeobecná diskuze
Re: Chov skotu - všeobecná diskuze
Kartu by jsi měl poslat do hradištka ke skartaci.
Díky za rady. Kartu opravdu vrátit podle toho co jsem našel.
4.4. Vrácení „Průvodního listu skotu” pověřené osobě
Po doplnění data a místa porážky zvířete, případně jeho uhynutí, je průvodní doklad odeslán zpět na adresu ČMSCH. Zuvedeného vyplývá, že poslední záznam do průvodního dokladu zvířete provedou jatka, nebo asanační podnik, která také zasílají „Průvodní listy skotu“ poražených nebo uhynulých zvířat na adresu ČMSCH.
Neposílal jsem, kámoš neposílá, a že jich už něco měl a žádná odezva Zkusím se doptat.Jinak se omlouvám.....
-
Zdravím, chtěl bych se Vás zkušených zeptat. U dědy se stala taková nepříjemná událost, má dobytek a je nutné alespoň částečně snížit stav a nemám zkušenosti s prodejem do jatek. Nevíte někdo co všechno je potřeba zařídit ? Akorát vím něco o veterinárním vyšetření a pak zaslat změny na Hradištko. A ještě bych potřeboval poradit, jak požádat o náhradní náušnice, některým totiž chybí . Díky
Duplikáty známek si objednáš v Hradišťkuhttps://www.cmsch.cz/evidence-a-oznacov ... ni-zvirat/ domluvíš se na jatkách a zvěrolékař vystaví papír. Po přesunu na jatky to nahlásíš do Hradišťka ..... Nevím jestli je ještě něco nového..,ale snad ne.
A známku stačí když ma jednu. na jatka.
v kolika letech vyřazujete krávy a podle jakých kritérií?
.
Mám teď dost jalovic a krávy jsem nestih připustit, tak bych vyřadil spíš ty starý, což jsou ale cca 5 let..
Tady u nás se vykupujou na jatka krávy za stejnou cenu jako jalovice.
A prodávat na bazoši mi přijde že je snad ještě za míň. Ale s tím nemám zkušenosti.
.
Mám teď dost jalovic a krávy jsem nestih připustit, tak bych vyřadil spíš ty starý, což jsou ale cca 5 let..
Tady u nás se vykupujou na jatka krávy za stejnou cenu jako jalovice.
A prodávat na bazoši mi přijde že je snad ještě za míň. Ale s tím nemám zkušenosti.
Vyřadím mrchy, zbavovat se klidné dobře ovladatelné krávy která zapadá není důvod.
Ty jatka co je co za podvod? Jako že ti jalovice vykoupí za stejnou směšnou cenu jako krávy? Vždyť kráva se hodí jenom do mlýnku.
Ty jatka co je co za podvod? Jako že ti jalovice vykoupí za stejnou směšnou cenu jako krávy? Vždyť kráva se hodí jenom do mlýnku.
S cenou jalovic můžu potvrdit i u nás. Cca.34kč/kg v živém..... Nechápu
No co se týká toho bazoše tak já jsem tam teď prodal dvě AA, 2 roky připuštěnou neověřenou za 22tis a 11 měs za 15tis. Ale trvalo to teda 2 měsíce, možná špatné roční období a taky se musí sejít nabídka s poptávkou většinou lidi nechcou vézt dobytek moc daleko.
-
zdravím hospodáře,jako kluk si pamatuju že se dělal kravce dělal kvas,dnes se nemám už koho zeptat na recept,ví o tom něco někdo?
byl to určitě kvas? nebyl to mash?
-
to nevím,co je to?
-
akorát si pamatuji že se dávali kvasnice,šrot a snad melasa nebo výpalky?
Jak řešíte v zimě vodu na napájení? Hlavně vy co je máte v zimě na poli? Vozíte každý den? V létě jsem pořídil dvě jalovice,budu je mít venku,budou mít krytý krmelec a přístřešek,na panelech,ale dost daleko od baráku,teď si ještě přijdou domů, napustím hadicí dva kalfasy a mají na den dost,ale jak bude mrznout bude to blbý. To do rána zamrzne a budou mít zmrzlinu.A z práce chodím až odpoledne.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233