Kde koupit Japonce?

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
HMB
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde koupit Japonce?

#241 Nový příspěvek od HMB »

Stroje od p. Formánka vypadají na fotkách hezky. Cena 190.000,- Kč za nejlevnější model je na mě ovšem příliš. Můj rozpočet je do 120.000,- Kč a to chci ještě ukecat prodejce, aby mi k tomu dal místo slevy zdarma rotavátor a basu piv:)
Pokud jsou ty stroje kompletně po generálce (což asi jo), není ta cena za obsah nad 20 HP zase až tak hrozná. Vidím že dokáže zařídit povolení na cesty 2/3 třídy, což je super.
Kousek ode mne nabízí jeden klučina traktor (resp. dovoz), téměř funglovku: https://stroje.bazos.cz/inzerat/1234917 ... b-40hp.php
Je to známý od kolegy z práce, který má doma rovněž statek (vlastní zetor + DH 112 apod.) a když jsem se ho ptal na nějaký traktor tak mne informoval, že kdyby scháněl traktora do 300.000,- tak by do toho šel. Traktor je téměř bez elektroniky, jednoduchý a majitelovi funguje perfektně a má na něj veškeré příslušenství. ND není přes něj problém sehnat + funguje zde ještě samooprava. Nemusí se volat servis.
Nechci zde rozpoutat diskuzi China VS Japan, ale je to na zváženou. Buď staršího japončíka držáka, leč po repasi, co má nalítáno cca 1000 Mth, nebo funglovku tohoto číňana. Pokud někdo zvažuje koupě v této cenové kategorii, nejlépe je se k prodejci vypravit a omrknout. Také to mám v plánu, už jen ze zvědavosti.

oco13

#242 Nový příspěvek od oco13 »

A to máš ešte luxusný rozpočet niektorí si musíme vystačiť aj s 20tisíckami. :typek:

HMB
Kontaktovat uživatele:

#243 Nový příspěvek od HMB »

Noooo, abych se přiznal, tak v současné době mám na účtu tak 8.000,- Kč :-)
Robka byla s malou 6 let doma (jsme tak trochu v něčem alternativní) a nyní si hledá práci. 6 let jsme na jedné výplatě. Já mám trvalé zaměstnání v jedné firmě asi 13 let. 9 let jsem dělal v modřácích elektromontéra (silnoproudé rozvody, měření a regulace, údržba uhelné kotelny) a teď je ze mě kancelářská krysa. Rád se věnuji pěstování, kotel mám na tuhá paliva. Každý rok rubu cca 15 metrů dřeva + dřevo pro sestru a rodinu, které dovlečeme z lesa. Doteď jsme dělali všechno ručně. Pokácet strom (klidně i 3 kubíkový), rozřezat na menší díly, řetázkem to přes záda dotáhnout k nejblilžšší cestě, v kulatinách to narvat na vozík co má ložnou plochu přes metr vysoko. Poté odvézt, vyházet na zem, ručně rozštípat (kalač, kladivo + klíny), uložit.
Můj tatínek (má k němu velký respekt) bohužel není moc pokrokový. Např. kolem baráku v kopcích již dali 150.000,- tisíc za práci bagristům. Když jsem jim říkal, aby nějaký starší, snadno opravitelný mechanický minibagr do 3t koupili, podělali kolem baráku co potřebovali a potom zase poslali dále, zdálo se jim to moc peněz. Takhle rozhodně ušetřili:) Navíc jsme třeba spravovali podemleté břehy potoku pomoci různých betonových patníků. Mohlo se to udělat tím bagrem který nekoupili. Ale proč, když je zde varianta ty zku....né betony zvedat zádama na řetázku. Když jsem koupil varinu, zdálo se to také moc peněz. Brambory jsme sadívali dva dny (první den okopat motykou, druhý den ručně nařádkovat a zasadit). S varinou jsem to měl hotové i s rotavací za cca 3 hodiny. Koukali na mne jak na zjevení. Jenže s varinou se i tak dost nadřu u nás v kopcích. Při vyorávání brambor jsem stroj musel vyloženě tlačit. V tom jílu stačí trocha vlhkosti a kola vůbec neberou. Orba je nemyslitená. Nejlepší je rotavátor, kdy sme už nemuseli dva dni létat po poli s rýčema. Výsledek takového celkového hospodaření je ten, že taťka má kolenní klouby bez chrupavek, švagr 25 let měl před týdnem 6 obstřiků zad a já se v 35 držím, protože ve volném času občas cvičim a protahuji se.
Takže to chci dělat trochu jinak a koupit si traktůrek i pro radost, abych mohl něco bastlit v garáži a tolik se nenadřel v lese i na poli. Za Varinu bych měl dostat cca 50.000,- zbytek si vezmu z firemní bezůročné půčjky. Motivaci mám velikou...nesedřít se jak vůl.
Sákryš, asi jsem toto vlákno trochu zneuctil sebelítostí (což je tak trochu mimo téma této diskuze :) ), kdy si tímto vlastně obhajuji koupi vytoučeného předmětu:)

Širon

#244 Nový příspěvek od Širon »

Kašli na sebelítost,někdo má tři traktrory jen pro radost a okolo baráku a nehospodaří( Já :) )
To co říkáš přesně znám naco kombajn,takovejch peněz těch pár pytlíků brambor se lehce sebere, jo a bylo jich 350. To bych mohl pokračovat, během 25 let jsem pošetřil a nakoupil mašiny,že práce tak dlouho netrvala. Teď už nehospodařím a na ty mašiny jsem kupce lehce našel. Mají svou cenu a vzhledem k tomu že jsem je kupoval jako šroty a dával do kupy ,šli z baráku se ziskem. Takže jestli máš čas a chuť klidně něco kup a budeš mít ulehčenou práci.
Jinak k tématu ,já koupil japonce ve Vojnově Městci mezi Žďárem nad Sázavou a Ždírcem nad Doubravou. Pro tebe trochu z neruky ale mohl by jsi pořídit něco v čem by jsi se mohl vrtat a ve tvý cenový relaci. Jinak kolem kila tam Petr má už slušný kousky. Mám od něj Yanmara a musím říct že jsem si vybral dobře.
ObrázekObrázek
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....

HMB
Kontaktovat uživatele:

#245 Nový příspěvek od HMB »

Ahoj,

tak stroječek Yanmar FX235 koupen u http://www.traktory-malotraktory.cz
Určitě připojím nějaké foto do vlákna k tomuto stroji + budu do budoucna vděčný za rady ohledně údržby a případným opravám. Každopádně:
K prodejci jsem přijel v sobotu. Nabízí i funglovky čínské stroje (což je dle mého jeho hlavní předmět podnikání). V areálu stojí mix nových číňanů (včetně bagrů a nakladačů), několik starších japonců ze kterých se dá něco vybrat + naprosto neprodejný kovošrot. Na požádání mi majitel donesl v trenýrkách klíč k traktoru a nastartoval. Poté odešel. Tak jsem kolem traktoru chodil a říkal si, co to má asi dělat a která páčka je na co. Šel jsem tedy za majitelem se žádostí o proškolení a bylo mi sděleno - sedni si na to a jeď! :) Tak jsem na to sedl a jel. Selským rozumem laika jsem zjišťoval co je na co. Motor nekouřil, zněl docela hezky (jako laik bohužel nepoznám), nastartoval na brnk, únik kapalin nikde nic, origoš barva, málo koroze. Traktor řadil v pohodě, hydraulika fungovala, přední náhon se zapínal, s volantem šlo točit na místě prstem. Tak jsem si traktor zarezervoval a dneska jsem si pro něj jel. Ke stroji jsem chtěl ještě rotavátor, který byl s Yanmarem dodaný a který jsme kompletovali přes půl areálu (každý díl někde jinde). Majitel nám pomáhal zavěsit rotavátor za stroj. Bylo mi sděleno, ať nepočítám s náhradními díly, protože žádné nejsou. Záruka žádná. I tak jsem si traktorek odvezl. Celková cena stroje 111.000,- Kč + 5000,- rotavátor s DPH, který je v dobrém stavu. Dojem z prodejce 5/10. Cenu jsem neukecával, protože mu bylo ičividně jedno, jestli si traktor vezmu já, nebo si pro něj přijede někdo jiný. Na druhou stranu na rovinu sdělil, že tento typ traktoru se prodává dráž minimálně o 20.000,- Kč, takže cena je dobrá, což měl pravdu. Za rotavátor taky.
Když prodejce pravdivě zrekapituliji tak:
+ cena traktoru
+ možnost vyzkoušení
-žádný servis, náhradní díly, záruka
-majitel by mohl být vstřícnější (na druhou stranu zase nekecal)
Všem členům moc děkuji za rady kde koupit (především Šironovi).

Širon

#246 Nový příspěvek od Širon »

A je je. Každej dobrej skutek bude po zásluze potrestán. :zapomel: :tise: :pohlavek:
No každopádně ti to půjde líp než rejčem a motykou. :) :friends:
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....

HMB
Kontaktovat uživatele:

#247 Nový příspěvek od HMB »

Širon:

ty díky patřily především za tipy na co si dát při koupi pozor, které jsi mi poslal v soukromé zprávě.
I kdyby mi kdokoliv poradil jakéhokoliv prodejce a já u něj koupil špatně, vinit nikdy nikoho nebudu (krom sebe), protože jsem to já kdo vytáhl peníze a uzavírá konečnou dohodu.
U bazarových strojů je to vždycky risk. Dneska jak to tak sleduji bohužel i u nových.

DennyBraids

#248 Nový příspěvek od DennyBraids »

Nejsi nervozni z toho ze ti to prodejce nespravi? Vsichni tu pisou jak ostatni prodejci odmitaji spravovat cokoli co neprodali... Ja jsem tedy vybiral prodejce primarne podle toho abych ho mel co nejblize a aby vypadal ze dokaze za dobry peniz spravit cokoli, i to na co nejsou origos dily... Koupil jsem nakonec taky Yanmar FX, jen s vice koniky, taky me na to posadili jako zacatecnika a taky me nechali jezdit, predpokladam ze to co okouzlilo tebe i mne je ta power shift prevodovka a jednoduchost s jakou se to ovlada...
Yanmar FX 42D turbo

Širon

#249 Nový příspěvek od Širon »

HMB-No jasný ,dělám si srandu :friends:

oco13

#250 Nový příspěvek od oco13 »

DennyBraids píše:Nejsi nervozni z toho ze ti to prodejce nespravi? Vsichni tu pisou jak ostatni prodejci odmitaji spravovat cokoli co neprodali...,....... predpokladam ze to co okouzlilo tebe i mne je ta power shift prevodovka a jednoduchost s jakou se to ovlada...
No to by museli byť hodne nervozni aj všetci majitelia domadelov a zetorov kupovaných všelijako na inzeraty od súkromných osôb. :D

Som rovnaký laik ako ty a práve tá prevodovka "Power niečo" by ma okamžite odradila od kúpy takého traktora. Ja mám skúsenosť, že čisú mechaniku opraví aj neznylý s kladivom a kombinačkami, ak sa začne kaziť elektronika spánom bohom.

Tiež nevylučujem, že niekedy v budúcnosti u mňa zaparkuje ako tretí štvrtý traktor japončík, ale veci ako nivelizácia , asistent otáčania a neviem čo všetko ešte majú tam určite nebudú. Dokonca aj vzv budem mať s mechanickou prevodovkou. Pre istotu. :typek:

stanislavsnv
Kontaktovat uživatele:

#251 Nový příspěvek od stanislavsnv »

To si kúp Koňa a bič :D
YANMAR AF33 MARK III; MULČOVAČ-RM 150; Pluh obracak dvojak VENTZKI AKD16ZP; Stolový sústruh Bernardo Profi SS550V; ROTAVÁTOR ISEKY-150;

oco13

#252 Nový příspěvek od oco13 »

No keby som koňa roztrhol ako trhám traktory tak by sa mi asi poďakoval :D Čistú mechaniku , najlepšie ruských rozmerov nič neprekoná v spolahlivosti. Len dnes už každý pozerá viac na komfort ako na "blbuvzdornosť" :typek:

DennyBraids

#253 Nový příspěvek od DennyBraids »

Oco:

Nejsem mechanik, ale powershift prevodovka je ciste mechanicka a zadna elektronika tam neni. Melo by to naopak byt mnohem spolehlivejsi a blbuvzdornejsi reseni nez ta hydrostaticka (neboli reverzni) ktera je ve vsech ostatnich japoncich. Pokud poctive menis olej a filtry, tak se pry neda spatnym zachazenim znicit. To je to proc ja to vnimam jako dobre pro zacatecnika.
Pokud vladnes anglictine tak se da snadno vygooglit clanek co popisuje rozdil, jde vlastne o to ze u powershit je vykon motoru prevaden na primo, zatimco u te druhe je to neprimo. Z toho pak ty vyplyvajici ztraty na ucinnosti okolo 20ti %.
Yanmar FX 42D turbo

bubo

#254 Nový příspěvek od bubo »

GST prevodovka u Kubot je hydrostaticka alebo podobna powershift?

oco13

#255 Nový příspěvek od oco13 »

Teraz som sa dočítal na stránkach Kuboty, že powershift je poloautomaticka prevodovka.

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“