oprava kostka go
Moderátor: Lukashil
Re: oprava kostka go
Diky za radu, slo to odlepit jako po masle!
Cely viko jsem odvezl na opravu sem http://www.opravy-hydraulik.cz Stalo to 7,5k tak snad bude dobre fungovat, kdyz to stalo takovou palku.
Cely viko jsem odvezl na opravu sem http://www.opravy-hydraulik.cz Stalo to 7,5k tak snad bude dobre fungovat, kdyz to stalo takovou palku.
čau lidi, nechce se mi zakládat nové téma, tak se přilepím sem.
Včera jsem jezdil s bránama (z 4011), hydraulika normálně šla, přijedu domu, hydraulika pomalu padla na zem (i když běžel motor) a už jsem ji nahoru nedostal. Pouze při zvýšených otáčkách motoru měla snahu lézu nahoru, ale byly to milimetry.
Ráno jsem nastartoval a ramena normálně šla nahoru i na volnoběh jako vždy. Oleje je v převodovce max.,
Nemá někdo tip, co to mohlo být ? Odchází čerpalo ? Do kostky se dostal bordel ?
Včera jsem jezdil s bránama (z 4011), hydraulika normálně šla, přijedu domu, hydraulika pomalu padla na zem (i když běžel motor) a už jsem ji nahoru nedostal. Pouze při zvýšených otáčkách motoru měla snahu lézu nahoru, ale byly to milimetry.
Ráno jsem nastartoval a ramena normálně šla nahoru i na volnoběh jako vždy. Oleje je v převodovce max.,
Nemá někdo tip, co to mohlo být ? Odchází čerpalo ? Do kostky se dostal bordel ?
Tak jsem se konečně někam posunul. Příčinou je bordel v kostce.
Jak vyšistit převodovku ? Když vypustím olej a vyndám čerpadlo, tak je rozumné ji něčím vystříkat ? třeba Arvou ? Že by se usazeniny vyplavily dírou po čerpadle ?
Jak vyšistit převodovku ? Když vypustím olej a vyndám čerpadlo, tak je rozumné ji něčím vystříkat ? třeba Arvou ? Že by se usazeniny vyplavily dírou po čerpadle ?
Převodovku stejně nevyčistíš. Když vyndáš čerpadlo, pořádně vyčisti dekl a máš to. Po těch letech bude bordel přilepenej na dně a nikde necestuje. Novýho otěru ze zubů se stejně nezbavíš. Vyměň sítko před čerpadlem pokud je poškozený, nalej nový olej a jezdi.
Snažím se jen zabránit stavu, kdy namontuju opravenou kostku a za chvíli nepojede zas.
Prevodovku vyplachnut môzes kludne aj tou arvou alebo aj naftou. Aby si ju dôkladne ocistil myusel by si ju mat vykochanu uplne. Pri montazi veka s cerpadlom si daj hlavne zalezat aby si mal tesne a vporiadku sacie sitko u cerpadla. Tym vylucis ze čerpadlo nasaje niejaky bordel ktory poda dalej do kocky. Pre kocku je najhorsi silikon. Kovovy šrot sa usadza na dne a nieco chytia aj magnety na vypustnych sroboch (pokial ich mas OK). Preto s tym silikonom len jemne .
Mne pri nahrnovani sena po dlouhe jizde zacala spatne zvedat ramena se shrnovacem - je na tricitku docela tezky. Musel jsem dat skoro plny plyn aby sla ramena nahoru. Druhy den po vychladnuti oleje zveda zase normalne a cim dyl jsem jezdil, tim sla ramena neochotneji. Muze to byt ridsim olejem, nebo bude chyba jinde?
Za tepla zmeraj tlak.
Zdar páni. Chcem sa spýtať. Mám Zetor 63/40 čerpadlo na prsiach, hydraulika mi nechce na voľnobehu dvíhať, resp. keď chcem dvihnúť naviják musím dobre pridať. Rampovač na predu funguje jak má , čerpadlo nové ,pretesnena hydraulika ,poistné ventily tiež nové ,myslíte že to bude kockou? A ešte aj na druhom kde mi všetko ide jak má ,keď mám vyklapacku zapnutú tak kypujem OK, ale na tomto musím tiež dobre pridať aby som vyklopil. Ďakujem.
- pavolmakys
Co si robil s valcom hydrauliky, ten je tiez pretesneny?
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
Áno aj valec je pretesneny. Hydraulika drzi nepadá .
Tlaky si meral???
Nie nemeral. Kto by mi to zmeral asi iba majster niaky či zvladnem to aj ja ? A kde by bola príčina keby nesedia tlaky ? Ďakujem.
Prechodku ktora je medzi dolnym vekom v ktorom je poistny ventil a rozvodovkov si tiez pretesnil? Takisto aj prechodku medzi rozvodovkou a kockov? Tlak odmeraj v rychlospojkach vonkajsieho okruhu.
- pavolmakys
Len ma tak napadlo, co diferencialny ventyl, nemas ho v polohe pre vonkajsi okruh? Inak sa bez merania tlaku nepohnes.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)