Soustruhy

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Čárls

Re: Soustruhy

#9976 Nový příspěvek od Čárls »

To nebude asi matkou to jsou projetý sáně dělá to i v poloze u koníka nebo jen v 1 třetině saní u univerzálky ?
Pokud to je jen v 1/3 až polovině od univerzálky jsou to projetý sáně Pokud po celé délce je něco špatně sesazeno
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

oshurty

#9977 Nový příspěvek od oshurty »

Fizz píše:Na to šolichani kupim, i se 4ma rychloupinacima adapterama cca 3t. Stejne potřebuju nějaký malý kudličky. Tak to vezmu naraz. Spíš se dívám po konikovi na schaublina, snad neco vyplave.
máte SZ

brigadnik
Kontaktovat uživatele:

#9978 Nový příspěvek od brigadnik »

Čárls píše:To nebude asi matkou to jsou projetý sáně dělá to i v poloze u koníka nebo jen v 1 třetině saní u univerzálky ?
Pokud to je jen v 1/3 až polovině od univerzálky jsou to projetý sáně Pokud po celé délce je něco špatně sesazeno
je to po celé délce, takže suportová skříň dolů a pátrat

Čárls

#9979 Nový příspěvek od Čárls »

Mrkni do plánů ta páka co zapíná matku má štelování jak daleko má zajet a odjet ze záběru

bourač

#9980 Nový příspěvek od bourač »

Čárls píše: něco špatně sesazeno
spíše vyčvochtáno stářím stroje - tipuji :-/
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

olouš

#9981 Nový příspěvek od olouš »

Neporadil by někdo proč nesedí na sn 40 stoupání zavitu když je to nastaveno podle tabulky

Čárls

#9982 Nový příspěvek od Čárls »

Jaký stoupání Tabulku v hlavě nemám i když dělám na SN50 což je uplně stejný jen jiná točná
Zkontroluj kola vzadu na Lýře zda jsou dle tabulky a paka na mortonce skříni ta nahoře ne zboku směrem k sobě První na nortonce (směr k suportu) dát směrem k suportu

jojo7011

#9983 Nový příspěvek od jojo7011 »

Ako pise Carls. Najpr zisti aku kombinaciu ozubenych kolies mas naskladanu od vretena cez lyru na posuvovu skrinu ( nortonku ) a podla toho zistis prevodovy pomer a zvolis prislusnu tabulku. Na kolieskach pise pocet zubov. V navode potom zistis aky pomer mas vyskladany. Napr. zistis, ze mas zalozene kolesa 96z , 120z, 42z a tomu podla navodu zodpoveda pomer 1:4 ( to som tresol samozrejme nezmysel, len ako priklad ) Zvycajne sa pouziva kombinacia 1:2, alebo 1:4. Od toho su potom odvodene rychlosti strojnych posuvov a stupania zavitov uvedene v prislusnej tabulke.

ota

#9984 Nový příspěvek od ota »

Tak tohle mě vždycky rozesměje! Prodá precisní Švýcarský soustruh. https://stroje.bazos.cz/inzerat/1240403 ... lin-65.php. Cena 29 999 Kč! No vždycky si vzpomenu, že jsem za ten můj SV 18 dal 24 000 Kč s daní. No proto mě to asi rozesmívá. Takovej kocourek a je dražší než moje Svčko! :pistol: Celková hmotnost toho soustružku 25 kg. A to moje SVčko má skoro 2 tunky. :vysmech:
Nojo plaťíš za značku no. Tak jako když půjdeš koupit Mercedesa a nebo Trabanta. Musíš si holt za značku připlaťit! :D

Čárls

#9985 Nový příspěvek od Čárls »

Oto běž dneska koupit slušnou sv 18 asi by jsi se divil co za klupry vyběhaný prodávají a pod 60 to nejde Měl sem tu čest před 3 roky vybírat soustruh pro kamaráda měl kliku a sehnali jsme docela slušnou 18 za 65 litrů + dovoz vybíralo se celkem z 8 soustruhů a polovina byla po smrti jak byly vyběhaný

Sadra17

#9986 Nový příspěvek od Sadra17 »

o tyhle tintítka je dost zájem se koukni na MN80 co stojí :-/
malej traktorista v malým traktoru

ota

#9987 Nový příspěvek od ota »

Před chvílí jsem obdržel 6 ks kulatinek. Přivezl to syn v Superbu. Cosi kolem 300 kg. Docela mu to leželo když přijel. No a jdu dělat hřídelky. Už jsem jednou dvě dělal. Teď 6 ks. Je to 110 mm průměr a 632 délka. Něco s přídavkem. Tenkrát to hučelo jako prase. Naštěstí se to pak bude brousit na kulato. Materiál je to 42 CrMo W a mělo by to být zušlechtěné. Ale nepíšou tam to -QT. Je tam 8 průměrů. Musím poštrachat v kebuly, ale myslím že jsem na zarovnání měl lunetu na mašině. Tak uvidím, ale fotku v mobilu nemám. Ale asi jsem ji stahnul do počítače. Abych našel jak jsem to posledně dělal. A nemusel vymýšlet postup znovu.

Čárls

#9988 Nový příspěvek od Čárls »

Co na tom vymýšlet navrtat slabě vrtačkou stočit pod lunetu zarovnat pořádně navrtat lunetu pryč a už to sviští ohrubnout pak špona na čisto tak 3 mm z průměru
110 matroš asi tak 250-450 otáček 0,2 na otáčku a jedém :friends: 18 tohle zvládne 8) dělal sem něco podobnýho největší pruměr 120 a nejmenší 25 asi 4 osazení To jsem měl ještě svoji kulatou sv 18 a hlavně lunetu na kulatou 18 tam se vešla 100 kulatina max na ty hranatý jen 85
hřídele byly vždy moje zamilovaná práce nemám rád kolečka a podobný čvonče že na to člověk sotva vidí co mám sn 50 tak těch hřídelí ubylo nejsou tak potřeba jako dřív tak občas dělám tak mrňavý věci že je to na nasr.....

Já si užívam život slaměnýho vdovce :friends: To je klid v noci nikdo nechrápe vedle mně :friends:

ota

#9989 Nový příspěvek od ota »

Čárlsi upnu to, navrtám letmo. Podepřu a jedu jednu stranu. Tu lehčí. Největší průměr sjedu až k čelistem. Pak udělám průměr nahotovo. Jsou všechny s přídavkem na broušení. Ty tolerance bych dal, ale máme brusku nakulato, tak se to brousí. Po stočení průměru dám lunetu. Dojedu čelo a prohloubím důlek, aby byl na brusku akorát. Protože to čelo třeba 2 mm salám. Prvně v podepření ho sjedu až je čistý a kam se dostanu nožem. Zítra dojedu všechny kusy z jedné strany. Pak pojedu z druhé. Tam je těch průměrů víc. Zase letmo navrtám a podepřu. Sjedu čelo na rozměr. Stočím průměry v podepření a pak nakonec tam zase vrazím lunetu a dočistím čelo a prohloubím důlek. Teď to má 47,5 kg. Po obrobení má mít 33 kg.
Otáčky nevím, jedu to na předlohu a na měniči je 31 Hz. Posuv tam vrazím takovej, aby to dělalo pružinky a skákaly sami do vany. Tedy zkusím a buďto přidám uberu. Hlavně aby nelezly struny, jak to u pérovky bývá.
Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Čárls

#9990 Nový příspěvek od Čárls »

Já vím že si šikovný :friends: Já jen napsal jak sem to tenkrát dělal já Maje jen normální pakny a rozsypanou 63 Jinak bych navrtával tam no a pak sem si zvyk přes středoměr označit a navrtat akučkou
Jo hřídele dělám rád moc rád Tuhle práci ti zavidím :)

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“