Rotační drtič štěpků za traktor a elektromotor
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: Rotační drtič štěpků za traktor a elektromotor
Chybí ti tam podavaci válce.
Tyto Drtiče štěpků by měli pracovat i bez podávacích válců.S podávacíma válcema je to složitější a také dražší anebyl by to problém je vyobyt.problém je jak ty válce sladit s kotoučem aby pod. válce nedávali to moc a nebo málo.Mám dojem ,že tady s tím měl někdo problém.
Napiš do gugla "shema diskového štěpkovače",nasype ti spóstu studijního materiálu.Ať se daří.
Ceterum autem censeo EU esse delendam.
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin
Problém to není, podavači válce jsou většinou rychlejší než kudly, dřevo se prostě zastaví o disk a válce trochu proklouznou .
Zdravím všechny.Tak Drtič štěpků jsem upravil a po zkouškách s elektromotorem jsem zkoušel .štěpky TO FOUKÁ výborně ,velikost štěpků je také výborná.Vyděl jsem dost videi z Ukrajiny nebo z Ruska a tam to jelo bez podávacích válců tak bezvadně ,jako s válci.Já tam musím klacky strkat.S traktorem jsem to po úpravách nezkoušel . Mohu tam nastavit větší otáčky a jestli to bude stejné tak bu vymýšlet podávání.
ZDRAVÝM VŠECHNY.Se štěpkovačem sem pokročil o kus dál.Studoval jsem Bakalářské práce z Vysokých škol,ale pochopil jsem ,jak to má chodit .
Jde o to ,že štěpkovače se dělí na dva typy a to s nuceným podáváním a nebo gravitačním kde musí mít větev přesný úhel a není to jednoduché se
do toho strefit ,navíc já štěpkuji pouze suché větve. ALE I PŘES TO jsem toho udělal dost. Přes to jsem se pustil výroby podavače..
Jde o to ,že štěpkovače se dělí na dva typy a to s nuceným podáváním a nebo gravitačním kde musí mít větev přesný úhel a není to jednoduché se
do toho strefit ,navíc já štěpkuji pouze suché větve. ALE I PŘES TO jsem toho udělal dost. Přes to jsem se pustil výroby podavače..
omlouvám se ale fotky se mi nedaří vložit. Budu na tom pracovat.
[img]https://[url=https://postimages.org/][img]https://i.postimg.cc/9Qn1VkqH/IMG-20200627-091644.jpg[/img]/9Qn1VkqH/IMG-20200627-091644.jpg[/img][/url]
Toto je štěpkovač po úpravě. Nové nože ,a vkládání z hora . samo to řeže málo protože to nemá přesné úhly. Ale větev (suchou) tlačím ručně
a dělá nádherné štěpky . Ale i tak vyvíjím podávací válce a řešil jsem který ze dvou typů použít .
1. nezávislý s pohonem hydraulickým
2, s pohonem od hlavní hřídele , zvolil sem tuto verzi.
výhoda této verze je může být použit i elektro motor a bude spojen s řezacím bubnem .To hlavní mám , ale jsem tak v polovině.
a dělá nádherné štěpky . Ale i tak vyvíjím podávací válce a řešil jsem který ze dvou typů použít .
1. nezávislý s pohonem hydraulickým
2, s pohonem od hlavní hřídele , zvolil sem tuto verzi.
výhoda této verze je může být použit i elektro motor a bude spojen s řezacím bubnem .To hlavní mám , ale jsem tak v polovině.
Ahoj.
Kdo sledujete toto téma tak víte ,že informací moc není.Ale dá se k nim přijít při zkouškách.Aby drtič aspoň trochu vtahoval , tak se musíte trefit do
absolutně přesného úhlu jsou to vlastně úhly dva.Ale přesto dělám posuv na klacky.Rám budu předělávat a to tak že řezací buben dám na kraj ,
hřídel přehodím na druhou stranu i se skříňkou, tím získám opačné otáčky,potřebné na posuv.Dám tam převodovku, aby jsem jednak mohl dát zpětný chod a buť zrychlit nebo zpomalit posuv.Tak se musím dát do shánění převodovky a nelepší GÁZ,ŽUK,OKTÁVKA .
Kdo sledujete toto téma tak víte ,že informací moc není.Ale dá se k nim přijít při zkouškách.Aby drtič aspoň trochu vtahoval , tak se musíte trefit do
absolutně přesného úhlu jsou to vlastně úhly dva.Ale přesto dělám posuv na klacky.Rám budu předělávat a to tak že řezací buben dám na kraj ,
hřídel přehodím na druhou stranu i se skříňkou, tím získám opačné otáčky,potřebné na posuv.Dám tam převodovku, aby jsem jednak mohl dát zpětný chod a buť zrychlit nebo zpomalit posuv.Tak se musím dát do shánění převodovky a nelepší GÁZ,ŽUK,OKTÁVKA .
měl jsem něco podobného ale s hydraulickým vkládáním,také to nechtělo brát tak jsem měnil úhel násypky a moc to nepomáhalo,nakonec jsem upravil uložení nožů a vtahovalo to materiál tak moc že to neudržely ani podávací válce a při silném materiálu to až zastavilo traktor.
Vytoč ty nože víc od osy bubnu a poleze to tam že to nestačíš kolikrát ani pustit
Vytoč ty nože víc od osy bubnu a poleze to tam že to nestačíš kolikrát ani pustit
AHOJ
Jsem rád že je tady pozitivní zpráva.Mohl by si mě zhruba nakreslit nebo povědět jestli spodek nožů nebo horní část nebo oba nože rovnoběžně mimo střed.
Jsem rád že je tady pozitivní zpráva.Mohl by si mě zhruba nakreslit nebo povědět jestli spodek nožů nebo horní část nebo oba nože rovnoběžně mimo střed.
Souhlas, musí ti to "brát" nůž, já mam menší, nůž je pod uhlem vůči klacku cca 35st, a nechalo by se i trošku přidat.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23