Obecna diskuse
Re: Obecna diskuse
Chlapi, sedíme tady tak s Liborem u kávy a debatujeme.
Kde má Z25 s hydraulikou, bez kabiny a závaží v kolech těžiště v podélné ose? Libor tvrdí, že někde pod spojkovým zvonem, jiní mi zase říkají, že víc na zadek, tož díky.
Kde má Z25 s hydraulikou, bez kabiny a závaží v kolech těžiště v podélné ose? Libor tvrdí, že někde pod spojkovým zvonem, jiní mi zase říkají, že víc na zadek, tož díky.
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Co je to politer? Nie snad pol liter?
V obecné příručce píšou, že Kačko ma zařízení náprav cca předek 700kg a zadek 1300kg.
No hever je fajn, ale pokud nemá manometr, stejně to člověk nepozná
V obecné příručce píšou, že Kačko ma zařízení náprav cca předek 700kg a zadek 1300kg.
No hever je fajn, ale pokud nemá manometr, stejně to člověk nepozná
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Niekto máte chlapi foto ako lisujete vložky? Dik
Zetor 25 - kultivačný (narodený medzi 1948-1950)
Zetor 25 - s redukčnou prevodovkou (zatiaľ na prácu)
Zetor 25 - agregačný (ťahač vlekov a víkendový špeciál)
V tom istom pomerne sú vzdialenosti k náprava od tazíska.
dotaz ny ty co mají origo vodní pumpu , po montáži nového výbrusu do kopřiváka jsem ho nastartoval , ale traktor se začal kousat , shodou okolností se tu objevilo vlákno o tom samém , zkontroloval jsem šály a ty jsou cajk , shodil jsem tedy vodní pumpu a chladič a u pumpy jsem zjistil , že je totálně zarostlý kanál od těch dvou děr z bloku do pumpy - je tam opravdu jen jeden na levý straně ? ( po směru jízdy )
Zetor 25A ( v neustálé rekonvalescenci ) https://mnojo.rajce.idnes.cz/Zetor_25/
Otázka na členov. Má niekto blok s takýmto znakom nad kompresorom? Tento blok má tento znak a ešte aj náliatok nad olejovou vaňou a pod kľukou je to celé vyplnene.
Ahoj, pozeral som foto, a ja mám tiež takýto blok. Pod klukou to mám plné a rok výroby na kluke bol keď som ju osadzal 1959. .
Čau. Ten znak je z Třineckých železáren. Mám ho na bloku taky, takže se bloky odlévali v Třinci
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."
Ano ibanez5, to som zistil, že je to znak železiareň Trinec včera. Píšem o tom aj vo svojom vlákne. Len ma tak zaujímalo, či je to nejaká modofikácia bloku, lebo na iných blokoch to nie je.
Asi sa bude jednať o nejakú novšiu verziu bloku. Aj Johny1490 píše niečo o roku 1959. Možno mali nejaký dôvod, prečo začali robiť blok s plným dnom. Nevedno veru ako to bolo.
Asi sa bude jednať o nejakú novšiu verziu bloku. Aj Johny1490 píše niečo o roku 1959. Možno mali nejaký dôvod, prečo začali robiť blok s plným dnom. Nevedno veru ako to bolo.
Ja si skôr myslím že sú to staršie bloky. Pretože aj príruba čo ide na medziskrinu má hrubý odliatok dokola. A väčšinou som videl už tu tenšiu príruby. Rok výroby kľuky nemusí byť smerodajný, kluka mohla byť vymenená a na bloku rok není vyrazený, takže sa nedozvieme pravdu.
Aha, ja som prehliadol, že ten rok 1959 píšeš ku kľuke. Tak potom v poriadku. Môže byť, že boli to staršie bloky.
Zdravim ,vedel by niekto poradiť ,aké stúpanie má závit na čapoch obale prevodovky-ktoré držia spodné ramená hydrauliky?Ďakujem
Neviem ako si to myslel, že pod kľukou je to celé vyplnené, ale ja mám bok s týmto znakom a zospodu mám prístup ku kľukovým čapom, resp. len v mieste stredového ložiska je priečka, ktorá drží toto ložisko.
Ivo Kison píše:Zdravim ,vedel by niekto poradiť ,aké stúpanie má závit na čapoch obale prevodovky-ktoré držia spodné ramená hydrauliky?Ďakujem
Robo ma doplnil:
Na Acku som mal M14x1, 5.
Na Kačku M20.
Mihi