co sa vam zleho dneska pritrafilo
Re: co sa vam zleho dneska pritrafilo
Co jsi dělal.Nějakej sport?
Dělám na soustruhu nerez. Jako pokaždý jsem se fiknul do pačmáku. Už to vím a jsem jak malé ďítě. Tahám špony co se mi ládujou v loži do těch děr kudy mají padat dolů. Dělá to takové strunky. No a tahám ty špony ven, aby mi to nerafla univerzálka. Říkám si, vždycky se říznu. No a tahám holejma rukama. Kouknu na stolek tam rukavice. No tohle vytahnu a vezmu si je. Fik a už to bylo. Paleček nad kloubkem fiklej. Tak jdu k ponku tam mám lekarničku. Stříknu jodizol, málem se připočůrám jak to pálilo. Vyndám čtvereček a plácnu na paldu. Ustřihnu dvě náplasti a nalípnu na palec. Za chvilku koukám a procucaný. Tak jsem ještě dva nálastě přidal a dobrý. Už to neprosakuje. Říkám si, starej osle, pokaždý se o ten nerez fikneš a nemůžeš si vzít na ty pačmáky rukavice. Příště si je jistě vezmu! A myslím, že se fiknu příště zase.
Jednou mi právě univerzálka rafla ty špony z nerezu a namastila mi s níma hubu a ruku. Nikde nic, jen huba červená a pačmák taky. Huba byla asi jen lízlá, ale ruku mi to namlátilo víc. Nikde krev nic, ale tejden mě ta ruka byla cejtit. Jako když plácne řemenem přez ní. Tak to tahám dřív, než mi to zase nafackuje. Hanzlík to říkal ,,chybama se člověk učí"
Jednou mi právě univerzálka rafla ty špony z nerezu a namastila mi s níma hubu a ruku. Nikde nic, jen huba červená a pačmák taky. Huba byla asi jen lízlá, ale ruku mi to namlátilo víc. Nikde krev nic, ale tejden mě ta ruka byla cejtit. Jako když plácne řemenem přez ní. Tak to tahám dřív, než mi to zase nafackuje. Hanzlík to říkal ,,chybama se člověk učí"
Dávaj bacha,,,, pačmag potrebuješ
No já zase tuhle, přesně jak píšeš Oto...
Jdu si svařovat COčkem, sakra hic jak prase, bude to jen pár svárů, tak jen kuklu, trenky a sandály...
No večer už mi na rozdíl od všech bylo nějak teplejc, když sme seděli venku.
K ránu jsem se vzbudil, kozy a pravá holeň mě pálily tak, že sem myslel, že vyskočim z vokna
Druhej den jsem vypadal jak fialovej komunista
No po tejdnu jsem se nádherně voloupal jak cibule
Teď už to je dobrý.
Dycky si říkám, že příště si tu koženou zástěru, boty a montérky vezmu, visí to hned u svářečky. Teď to tak budu dělat. No ale tipuju, že tak za dva, tři roky sem budu psát zase podobnej příspěvek
Jdu si svařovat COčkem, sakra hic jak prase, bude to jen pár svárů, tak jen kuklu, trenky a sandály...
No večer už mi na rozdíl od všech bylo nějak teplejc, když sme seděli venku.
K ránu jsem se vzbudil, kozy a pravá holeň mě pálily tak, že sem myslel, že vyskočim z vokna
Druhej den jsem vypadal jak fialovej komunista
No po tejdnu jsem se nádherně voloupal jak cibule
Teď už to je dobrý.
Dycky si říkám, že příště si tu koženou zástěru, boty a montérky vezmu, visí to hned u svářečky. Teď to tak budu dělat. No ale tipuju, že tak za dva, tři roky sem budu psát zase podobnej příspěvek
mistři jako je ota dělají zásadně bez rukavic, na špičkovou práci potřebuješ cit a ten v rukavicích není
Honzo zkus si řezat plasmou v trenkách ta vydává ještě řádově horší záření než oblouk, oloupeš se za 5minut
Honzo zkus si řezat plasmou v trenkách ta vydává ještě řádově horší záření než oblouk, oloupeš se za 5minut
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Tak som už tiež tak dopadol...
Ako Jeniček...
Zliezol som z kože jak had
Ako Jeniček...
Zliezol som z kože jak had
Jirko plasmu nemam. Půjčíš mi ji abych si to mohl vyzkoušet?
neměli by se špony taat háčkem ?
malej traktorista v malým traktoru
Hele ten háček jak píšeš, to je na ryby, jo?
Od plazmy jsem se sloupal taky, nejlíp půlka Oty. Cosi jsem za krásného parného dne plazmoval na nějakým zgarpáku. Ne a ne to zmasakrovat. Dobu jako prase. A taky večer hřála půlka Oty. No samo, druhou půlku jsem měl schovanou a druhou osmahlou. To bývá běžná věc. Pamatuju se, u svářeče co vařil hliník byl přidržtaška ve firmě. On byl navlíčenej jako svářeč. Měl kuklu i to odsávání. Když měl tenhle klučina dovolenou třeba 14 dní, strkali tam kde koho. Kdo tam dělal třeba 4 dni přidržtašku, pátej den už nedal. Každej byl osmahlej jako prase. Každej tam šel přidržtaškovat jako hejhula. Jen třeba kraťasy, tryčko. Hele tady mi to přidržuj. A za dva, tři dni byl přidržtaška jak rak. Kor na tom hliníku.
Nebo heftování kontejnerů. To dělají třeba dva svářeči. Nejdřív parta postaví rohové sloupky a naheftují opláštění. Pak se to zavaří natvrdo.Pořádně navlíčenej v kukle a odsávání a ve svářečskejch hadrech. No a kluci když jedou dom na Ukrajinu tak jsou měsíc třeba doma. Pak přijedou a jdou heftovat kontejner, tak za ten měsíc stratí odvyknou. Druhej den jsou jako raci a nablikáno jako prase. Chvíli jim trvá, než se zase dostanou do zajetých kolejí.Ppak už jedou i v kraťasech a tryčku bez kukly a ani je to neosmahne.
Od plazmy jsem se sloupal taky, nejlíp půlka Oty. Cosi jsem za krásného parného dne plazmoval na nějakým zgarpáku. Ne a ne to zmasakrovat. Dobu jako prase. A taky večer hřála půlka Oty. No samo, druhou půlku jsem měl schovanou a druhou osmahlou. To bývá běžná věc. Pamatuju se, u svářeče co vařil hliník byl přidržtaška ve firmě. On byl navlíčenej jako svářeč. Měl kuklu i to odsávání. Když měl tenhle klučina dovolenou třeba 14 dní, strkali tam kde koho. Kdo tam dělal třeba 4 dni přidržtašku, pátej den už nedal. Každej byl osmahlej jako prase. Každej tam šel přidržtaškovat jako hejhula. Jen třeba kraťasy, tryčko. Hele tady mi to přidržuj. A za dva, tři dni byl přidržtaška jak rak. Kor na tom hliníku.
Nebo heftování kontejnerů. To dělají třeba dva svářeči. Nejdřív parta postaví rohové sloupky a naheftují opláštění. Pak se to zavaří natvrdo.Pořádně navlíčenej v kukle a odsávání a ve svářečskejch hadrech. No a kluci když jedou dom na Ukrajinu tak jsou měsíc třeba doma. Pak přijedou a jdou heftovat kontejner, tak za ten měsíc stratí odvyknou. Druhej den jsou jako raci a nablikáno jako prase. Chvíli jim trvá, než se zase dostanou do zajetých kolejí.Ppak už jedou i v kraťasech a tryčku bez kukly a ani je to neosmahne.
jo jenže oni mají protilátky z Černobylu
Oto, já už se naučil používat rukavice na špony. Mám tam po ruce jedny starý svářečský. Co mě poslední dobou sejří, že nestačím bagrovat z rukou brobounké špony. Kurvy nejsou vůbec vidět a najdu je, až když se to podebere. Pak nastupuje doktořice a injekční jehlou mi je tahá, protože já na to fakt blbě vidím.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Rukavice na špony jo ale dělat s nima na soustruhu nikdy na špony máte mít háček a bez oka jak držadlo od pilníku
Jedno sem dělal v rukavicích a při řezání zavitu do slepý díry(m14) mi šroub v přípravku co se opírá o nožovku chytil tu rukavici Ještě že jsem měl nejmenší otáčky a stopku na volný ruce Takže sem mašinu vypnul Sn 50 má motorovou brzdu takže stála v okamžiku Jinak byla ruka omotaná na připravku jak pružina Krve by se ve mně tenkrát nedořezal jak sem byl vyklepanej Od tý doby rukavice jen na nandání matroše a dolu s nima
Jedno sem dělal v rukavicích a při řezání zavitu do slepý díry(m14) mi šroub v přípravku co se opírá o nožovku chytil tu rukavici Ještě že jsem měl nejmenší otáčky a stopku na volný ruce Takže sem mašinu vypnul Sn 50 má motorovou brzdu takže stála v okamžiku Jinak byla ruka omotaná na připravku jak pružina Krve by se ve mně tenkrát nedořezal jak sem byl vyklepanej Od tý doby rukavice jen na nandání matroše a dolu s nima
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Háček mám, ale když se ti to namotá nebo ucpe, tak je lepší to popadnout do teplejch a rovnou vyhodit. Na drobné špony mám magnetický koště a to je bleskový úklid vany.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Při točící se univerzále ruce nestrkat na to mám háček a používám jinak škrabku do vany a starý sika kleště pokud se to namotá a mašinu zastavím. No každý dle svýho gusta
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
No samo, že rukavice na špony. Ale tohle píšu vyjímka nerez. Stačí trochu špon na suportu když leží a chceš je sklidit při vypnutým vřetenu. Chytneš jednou šponkou někde v záhybu nebo škvírce a ta mrcha je jako žiletka. Na tyhle věci bohužel žádnej magnet nefunguje. Jeďině vykydat. No nechce se mi chnmátnout pro rukavice. Mám tu načatý desatery po dílně. Když dělám panty, jedině tryčko s dlouhým rukávem a rukavice Mechaniky. To bych měl pačmáky popálený. Dělám v rukavicích, ve slabejch, v těch Mechanikách. Mají náplet proti padání špon. Vydržeji taky dlouho. Ono když udělám každej měsíc třeba 250 kg špon na soustruhu většinou, na frézce taky ale to jsou nárazovky. Tak se stejně neuhlídám a každou chvíli nějaká rejha je. Samo ve fabryce naděláš tunu špon. No tady sám jen pár škopků. Všechno kydám lopatkou z vany a pak smetáček a vysavač. Vysávám třeba 10x za den, když je třeba. Při pantech je špon všude kam se podíváš. Nemám zakrytovanou mašinu. Jen třeba dám ten nasazovací kryt co mám a kus kartonu bokem. To chytí hodně. Ale když dělám kusovku třeba dvě rolny z kterejch jde do špon 20 kg z každý nemůžu to kydat nějakým magnetem. To bych strávil mládí. Nebo strkat háčkem. Většinou mi padají céčka, nebo krátký pružinky. Záleží na matroši. U pantů taky padají céčka. Dám tak 1/3 soudku a skoro ho nemůžu unýst. Má to 50kg jak vyšitejch. Ale nerez to jsou dlouhý strunky. Ostrý a jak píšu, stačí tím chuchvalcem někde chytit a jhe to. Kolikrát to fikne i přez rukavici. To je taky hned.