Montáž motoru slavia 2S90A
Re: Montáž motoru slavia 2S90A
Dekompresor je spíš pro zimní start když je baterka slabší ,aby se motor roztočil znáze, 1 jednička znamená že musí odpočítat pět otáček ,aby vypla dekomprese.
Když jsem měl slabou baterku, tak ten dekompresor ničemu nepomohl. Ten setrvačník je tam asi malý.
- rimmerworld
Tak takto nastartoval na minimalnom plyne a so syticom.. Ale uz bol zohriaty..
https://youtu.be/b45biVVBgS8
https://youtu.be/b45biVVBgS8
ITS nezkoušel jsi to,a nevíš. Setrvačnost dělá divy, motor jde nastartovat i klikou .
Je pravdou čím vetší setrvačník tím snažší start, zde je kompromis, to znamená umět to.
Je pravdou čím vetší setrvačník tím snažší start, zde je kompromis, to znamená umět to.
- rimmerworld
tak dnes motor dole ...
chcem sa opytat...povodne lozisko musim dat dole...a potom nove predlzene..len pre istotu kedze som uplny laik..bude otocene tak, ze lozisko bude pri motore...a ta trubka predlzenia bude pri prevodovke?
este sa chcem opytat na cerpadlo hydrauliky...na ktorej strane mam prisrubovat privod oleja od nadrze a kde odvod do rozvadzaca?..ked sa na neho pozeram z predu?...nejaka znacka by sa tam hodila...
neviem ako ini ludia mali na tk ale ja som mal k povodnemu cerpadlu privod len cez hadicu bez srubenia...od nadrze som ju teraz neodpajal..ale kedze je tam len ocelova paska..predpokladam, ze ani tam nie je ziaden zavit na nasrubovanie novej hadice..privarili ste tam rurku zo zavitom?...ci ako ste to vyriesili?
chcem sa opytat...povodne lozisko musim dat dole...a potom nove predlzene..len pre istotu kedze som uplny laik..bude otocene tak, ze lozisko bude pri motore...a ta trubka predlzenia bude pri prevodovke?
este sa chcem opytat na cerpadlo hydrauliky...na ktorej strane mam prisrubovat privod oleja od nadrze a kde odvod do rozvadzaca?..ked sa na neho pozeram z predu?...nejaka znacka by sa tam hodila...
neviem ako ini ludia mali na tk ale ja som mal k povodnemu cerpadlu privod len cez hadicu bez srubenia...od nadrze som ju teraz neodpajal..ale kedze je tam len ocelova paska..predpokladam, ze ani tam nie je ziaden zavit na nasrubovanie novej hadice..privarili ste tam rurku zo zavitom?...ci ako ste to vyriesili?
- rimmerworld
Zdravim, este raz sa chcem opytat, na ktorej strane hydraulickeho cerpadla je privod od nadrze u toho dvojvalca.. Nikde ziadna sipka ani nic... ked sa divam z predu z pred motora..
Nemám to u sebe, ale myslím, že vlevo a také myslím, že je tam větší závit než vpravo.
- rimmerworld
Ach jaj.. Ja tam mam rovnake zavity a niekto mi uz vravel ze v pravo.. Tusim ze len zavolam repasatorovi
Nasaď protáčecí kliku, dej dekompresor a strč do dírky malíček a ucítíš, kam se zuby pohnou. Pokud budeš ve správné dírce, pak ti zuby nebudou vtahovat prst mezi sebe.
Je to jak je to na obrázku https://eshop.agroad.cz/files/thumbs/mo ... 086492.jpg
Saní s pohledu v pravo.
Saní s pohledu v pravo.
- rimmerworld
Tak v pravo to mi este raz potvrdili v servise. Vdaka..este by som sa opytal ci je nejaky figel ako nastrcit hriadel spojky do motora.. Sme sa s tym natrapili.. A aj tak nenasunuli.. Je nejaky postup ako tie drazky zrovnat.. Alebo len pokus omyl..
No a měl si lamelu dole? Podle mě je to motor určený na malotraktor slavia tv824 podle setrváku. Tak nevím, jestli má lamela stejné drážkovaní.
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
- rimmerworld
No je pravda ze dole som ju nemal.. Kupil som komplet motor aj so spojkou zo Slavservisu tak verim ze by to malo byt prisposobene.. resp za takymto ucelom to tam aj mali skladat.. Hadam sa este trochu potrapim a pridem na to co robim zle
Ve Slavservisu to znají a podle roku výroby je motor se spojkou z Š1203, nebo novější Š Favorit. Lamela musí být vycentrovaná. Je možné, že se transportem posunula mimo osu. Tak si musíš vyrobit centrážní trn ( bez drážek ) lamelu povolit , nasunout trn a lamelu dotáhnout. Pak to musí sednout - pokud jsou drážky stejné ???