Štartér Setart-porucha

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Ronny

Štartér Setart-porucha

#1 Nový příspěvek od Ronny »

Zdravim, mam 6 rokov štartér Setart 12V-3kW, minule mi ostal visieť, naštartoval som a zostal visieť, bežal s motorom, ihned som vypol bateriovy vypinač, ale zakaždym ostane vysieť,...Rozobral som cievku, nič som nenašiel, nemal niekto podobny problem?? Hladal som na nete, ale samotnu cievku som nenašiel v ponuke. Nevie niekto , neobjednaval to niekto??
Obrázek
Obrázek

red.bill

Re: Štartér Setart-porucha

#2 Nový příspěvek od red.bill »

To je polák? Tohle se nám kdysi stalo u K-408 s Laylandem. Polák dodal nějakou "druhošku" (úplně jiná konstrukce cívky, leč záměnná s originálem) a lepily kontakty, nepomohlo rozebrání a namazání nic. Po dohadech přijel Polák osobně, protože nevěřil, když přivez shodnou s originálem tak to makalo v pohodě.

Víčko na cívce je šroubovaný nebo zapertlovaný a nejde sundat? Jestli je šroubovaný, zkusil bych opilovat kontakty.

mihi

#3 Nový příspěvek od mihi »

keď sa to stane skús preberať na spodnom kontakte štartéra či tam pri tom ako zostane visieť štartér či je tam napätie, ak hej je to cievka, ak nie tak mechanicka závada..
Mihi

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od Atlan »

Zaukimave, to ma pevny pastorok? Ze sa nevysuva? Lebo na fotke to tak vyzera, vybrat cievku, ci nieje presknuta pruzina na nej alebo y ulomena vidlicka bud na strane cievky alebo v nutri ako je pastorok.
V kazdom pripade ocistit poumyvat a roz9berat.

Na NH sa naprasi na a pod pastorook a do drazok kde sa posuva pastorok a potom sa to zasekava. Cize vyskusaj chod pastorku....
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Ronny

#5 Nový příspěvek od Ronny »

Ahojte, skušal som aj pastorok, ide vysunuť,asi to bude cievkou,je zalisovana, neda sa rozobrať...
Cievku som našiel https://www.bvm.cz/spinac-starteru-zeto ... t-reduktor , len cena s poštovnym bude asi dosť, uvidime...

Roman Kučera

#6 Nový příspěvek od Roman Kučera »

Mám taky tento starter :) a myslím že ten pastorek takhle koukat nemá :nee: Je tam někde pružina , která to má vracet (vysounout ze setrváku) když přestaneš startovat. Buď je to zatuhlý a ta pružina nemá sílu to vrátit nebo je prasklá. Je to sejný jako klasického starteru.

pavel sk

#7 Nový příspěvek od pavel sk »

Par tychto startrov sme u nas v druzstve mali na par strojoch. Vydrzali tak do roka max. 2roky v sluzbe. Ked som to rozobral, tak vnutrajsok smrdi šmejdom. Ten material s coho to "vyrobili" a uz len ten reduktor v nom je zaujimave. Silnejsie prevody mam v RC modele T34/85. Napokon sme ich nahradili klasikov PAL Magneton aj ked boli po repase. Ale krutia furt.

zetorak jirka

#8 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Tak tenhle startér je přesně jak píše Pavel, vydržel dva roky a přestal se točit, tak jsem dal origo zetoráckej a je po problému, jenomže starter teď ležel dva roky na půdě v regálu a teď jsem hu dal nouzově do desty (motor 69tka) a starter běhá jako vítr. Asi si chtěl odpočnout. :smich:

mike

#9 Nový příspěvek od mike »

Skus zavolat na cislo 0917631491 pan zo Zvolena obchoduje so start. Ma v ponuke rozne tipy aj ND.
M.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#10 Nový příspěvek od Atlan »

Keby vybral cievku videlo by sa, ale ked sa len keca....
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Ronny

#11 Nový příspěvek od Ronny »

Cievka bola vybrata 2 krat, skusal som to...

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#12 Nový příspěvek od Atlan »

Fotky? Cievka chodi lahko, spruzina je ok, nieje ulomeny plastovy koniec na tiahle cievky? Pastorok hodi lahko, hore a dole. Vidlizka je v poriadku co ovlada pastorok?

Cievku si nahodou neotocil ze, lebo potom ostava vysiet ale aj hreje sa a vybija baterku.

Ronny

#13 Nový příspěvek od Ronny »

pavel sk píše:Par tychto startrov sme u nas v druzstve mali na par strojoch. Vydrzali tak do roka max. 2roky v sluzbe. Ked som to rozobral, tak vnutrajsok smrdi šmejdom. Ten material s coho to "vyrobili" a uz len ten reduktor v nom je zaujimave. Silnejsie prevody mam v RC modele T34/85. Napokon sme ich nahradili klasikov PAL Magneton aj ked boli po repase. Ale krutia furt.
Tie materialy zarazili aj mna, dokonca plastove časti, zatial som mal iba cievku dole , oproti staremu magnetonu-tam je všetko z pevnej ocele,...Nahodil som stary štarter,zatial toči velmi dobre,Setart ale točil lepšie 8)
Pri hladani nahradnej cievky, som našiel ešte zosilnenu verziu 3,3Kw
https://www.nekvinda-obchod.cz/produkt/ ... 69185771z/
Ma s nim niekto skusenosti??

Roman Kučera

#14 Nový příspěvek od Roman Kučera »

Myslím že to je stejný jako máš, potom dělají ještě verzi bez předního uložení. Ty nemají ve předu ten klobouk s ložiskem.Když jsem kupoval tento starter tak jsem četl že na nich nevydrží ložiska , je to tím že rotor není v předu uložený. Koukni se jak máš pastorek vysunutý až na konci oproti tomu novému . Bude tam někde chyba v tom vracení.

Ronny

#15 Nový příspěvek od Ronny »

Zdravim, tak štarter som komplet rozobral,a pastorok sa nezasuval v celej drahe naspäť, bola tam špina prilepena na hriadelke, nevratilo pastorok celkom nazad, a ostaval visieť.... Zložil som ho , a odskušal, ide dobre 8)
Dik za rady 8)
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“