Šironův Yanmar F215D

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Širon

Re: Šironův Yanmar F215D

#61 Nový příspěvek od Širon »

Zdravím vás přátelé :friends: . Pro běhlo kupa práce a mimo jiné i převoz štěrku z obecního placu do soukromé zahrady, tam bude vznikat cosi, co potřebuje tenhle materiál, dám fotky z nakládky ,ze skládání ne ,je to přece jen soukromí.
Bylo toho 28 tun, jeli jsme každej 8 fůrek, takže zhruba tuna a třičtvrtě na otočku a vzdálenost cca 200 metrů, mašinky to zvládli bez újmy a zahrádka skoro taky, za dvě hodinky to bylo převozený,takže taková pohodovka.
Jak to říká Vladimír: Hračky na start. :)
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....

Širon

#62 Nový příspěvek od Širon »

Takže raport z prodlouženého víkendu. Pátek dřevo pro obec,hasičárna + hospoda ,bylo toho 22 kubíků , zvládli jsme to od osmi do půl jedný. Je teda pravdou že se kolem mě motalo kupa pomocníků a velkou část mi nařezali motorovkama na zemi, to potom vodsejpá jinak 8) .Štípal jsem na zem jako tady na fotkách z domu, ale vlci si to brali ze stolu ,jo když je víc lidí ,jde to včechno rychlejc. Fotky nemám ,nefotil jsem veřejný místo atd.
Nicméně jsem si domů koupil kárku buku a tu jsem chtěl rozebrat než budou velký hice, takže sobota jsem řezal to silnější a štípal na hrubo, abych to dostal do automatu. Štípal jsem to nejstarší štípačkou co mám, protože jí jdou sundat nohy a dá se štípat na zemi. V neděli jsem se mazal opodeldokem a rozhejbával se při údržbě 10145 a vyvážečky. Dnes jeden menší kšeft na vyvážení a dodělání dřeva. No zbyli mi tři kousky na rozštípnutí ,ale přišla bouřka a vyrazila pojistky ,pak jsem zmokl a tak jsem to zklidil a vykašlal se na všechno.
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....

Širon

#63 Nový příspěvek od Širon »

Takžečtvrtek ,sobota,pondělí, teď to ještě někam srovnat. :prace: :prace:
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

ladiki

#64 Nový příspěvek od ladiki »

rozhodně nezahálíš 8)

Kuba

#65 Nový příspěvek od Kuba »

Ahoj,
jaké máš zkušenosti s italským mulčovačem? Děkuji za info.

Širon

#66 Nový příspěvek od Širon »

Takže jsem ho dnes zase rozpohyboval. Sekl jsem jeden kšeft a ve finále pěkně zmokl :vztek: . No patří mi to :)
Mulčovač mám od loňska a kupoval jsem ho jako starší, moc nepoužívanej, protože je to prej nepodarek a věčně že se pálí řemeny a že to ani moc neseče.
Dělal jsem s příkopovou sekačkou STP133 na Z7211 a tak mám jistý zkušenosti a byl jsem si jistej že ho naučím chodit ,jak potřebuji. Předchozí majitel ho tahal za 7711 a že se traktor dusí a že ho 20 koňovej Yanmar určitě nedá. Zapojil jsem ho za něj a začal mazat mazací místa a sledoval jsem co a jak. Všiml jsem si že válec je v nejnižší poloze a podle barvy s ním nikdy nikdo na vejšku nehejbal. Při natočení kladiv do dolní polohy byli dva centimetry pod úrovní válce,takže to nebyl mulčovač ,ale takovej rotavátor-podmítač :evil: . Nastavil jsem válec na co nejvejš a zkoušel síct, bylo to celkem fajn ,ale sem tam to chytlo o zem, takže jsem přivrtal do držáků válce ještě jedny díry vejš a teď je to paráda.
Vyhodil jsem ty krycí žaluzie proti vylétávání kamenů před mulčovač. Takhle je to dost nízko a ty plechy trávu ještě víc svalili a některá sviňveška se za sekačkou stavěla,nebo teda ty zbytky těch štrejhulek ze stonků. To se děje i nyní ,ale o dost míň a tak když je možnost ,tak to poseču ještě jednou z protisměru. Možná by stálo za úvahu vyříznout přední hranu rakve a tím by se zvětšil vstup pro trávu a neválela by se tak. Na druhou stranu je to výstuha protože je to navohejbaný jako do úhelníku a hrozilo by ještě víc vyletování kamínků před mulčovač, jo vím že dokážou letět i sto metrů a pak rozbít okno u auta ,nebo baráku. Takže zvýšení nebezpečí. Zatím mi to nevadí a asi to řezat nebudu, zaschlou buřeň to seče bez problému a beze zbytku. Mám tam kladiva a na novou trávu bez náletu dřevin by asi stačili Y nože ,zkusím je někde poptat. Jinak Yanmar ho zvládá se ctí a určitě se mi s ním seče líp než když jsem to zkoušel se Z-6718, tam nebylo tak vidět a když jsem chtěl využít celou šířku sekačky ,jel jsem si kolem po neposečeným a dělalo to koleje co se za dva dny postavily a vypadalo to jako když se pase slepej pes. Je to prostě stavěný za malotraktor. Jo a ještě teda ten můj mulčovač má převodovku s volnoběžkou a tak odpadá drahej kardan a stačí obyčejnej. Ještě by to chtělo vymyslet na to skládací voje nějak vedení na hadice, protože tady ti italský číňani nemysleli a nechali je volně plandat po konstrukci a tak se může stát že se hadice někam skřípne a poškodí a pak vznikne vtipná příhoda s olejem v příkopě u potoka a pstuhama a rakama. Takže to je potřeba dotunit,ale když to vezmu kolem a kolem za ty prachy je celkem fajn.

Vladimír2

#67 Nový příspěvek od Vladimír2 »

:chytry: ...to už všichni jenom mulčují ? Nikdo nesuší seno ?

Širon

#68 Nový příspěvek od Širon »

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Takže fotky z letošního prvního sečení. Byla to sviňveška a majitelka to chtěla pomlátit než to odkvete a vysemení. Na tohle by stačili nože a nebyl by takovej nárok na výkon a dalo by se tedy jezdit rychlejc. Je tam vidět kolik točím motor a měl jsem zařazenou dvojku na PTO tudíš je vidět že v okamžiku focení měl cca 600 otáček za minutu, takže trochu přez limit mulčovače já vím :pohlavek: . Normálně točím do dvou tisíc ,tady před hustším porostem jsem trochu přidal. Dával jsem si záležet a tak jsem jezdil pomalu,kde to bylo řidší dvojkou na prostřední redukci jinak jedničkou, dá se jet i trojkou, ale chtěl jsem to mít vymetený.

Širon

#69 Nový příspěvek od Širon »

Vládíku já už né ,nemám co a pro co. Tohle bude výběh pro ovce a prej by jim to co tam rostlo provrtalo břicha a tak pomulčovat a uvidí se co tam vyroste potom. Jinak to bylo jěště před loni pole co bylo normálně obdělávaný, pak to nechali jeden rok ladem a teď to bude pastvina. Seno si suší na těch mezích okolo a na louce jinde. Já mám mulčovač z důvodu sečení mezí kolem pole, to jsem sice pronajal jezedákům ,ale na mezi mám nějaký ovocný stromy a nechtělo se mi to sekat celý křoviňákem. Potom taky seču na kšeft pro obec nějaký příkopy kolem polňaček a sem tam takhle někomu něco pokácím.

palobobo

#70 Nový příspěvek od palobobo »

No celkom ako ten moj. 8) len ty mas taliansky a ja činsky....

Vladimir ja uz budem sekat aj na seno chystam sa na kraliky. Idem este zasiat Viku z ovsom a pokosime na susenie.

Vladimír2

#71 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...tak přece někdo ! 8)

andre.marek

#72 Nový příspěvek od andre.marek »

Vladimír2 píše::chytry: ...to už všichni jenom mulčují ? Nikdo nesuší seno ?
Na letišti by se taky pěkně sušilo... :vysmech:

Širon

#73 Nový příspěvek od Širon »

ObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázek
Seno ,to už ani nepamatuju jak jsem ho dělal. Vlastně pamatuju, dokud jsme měli čtyři bejky a žádnou techniku,sekli jsme každou mezičku a byli rádi když nám někdo nějakej plácek aspoň na rovině nechal. Potom co přibyl horal a toník obraceč bylo to veselejší, ale síct ve dvou hektar kosama a ještě ty příkopy k tomu už byl fakt voser. Pak se pořídila lištovka massey ferguson, no rotačka to nebyla,ale už to ubejvalo bez dřiny jinak. Smutný na tom bylo že o co lepší jsem měl techniku ,o to míň jsem seno potřeboval. Dělal jsem seno ve vsi pro pár lidí ,hlavně lisoval, ale nechal jsem toho, protože to sušili i na kšeft a né jen pro sebe a stávalo se že se neobtěžovali dát vědět pár dní dopředu,že budou chtít lisovat, já přijel z lesa večer a bylo zle že mají usušíno a já se někde flákám ,když oni potřebujou lisovat a kupu keců kolem, člověk tam honem letěl a lisoval jsem tokolikrát nedosušený,protože zejtra přijede kupec,mašina i já jsem i svědomí trpěli ..... Prostě šlo to z domu a dělejte si to jak chcete. :pohlavek: To samý kombajn, postřikovač, bramborovej kombajn, secí mašina, sazečka na brambory,plečka atd. :vztek: Teď mám víc klidu, i když někdy.... :pistol:

Kuba

#74 Nový příspěvek od Kuba »

Ahoj,
děkuji za všechny informace a zkušenosti, ty praktické jako od Tebe se u prodejců nedozvím. Potřebuji něco koupit na menší plochy a zatím se rozhoduji. A seno je už asi hudba minulosti. Dokud jsme měli hrábě a kosu a plnej chlívek a na vození sena dvoukolovou káru, tak jsme sušili ostošest. Teď už budem jenom mulčovat.

Širon

#75 Nový příspěvek od Širon »

Zdravím, dlouho jsem nic nedal ,ale neznamená to že jsem na vás zanevřel :friends: .
Včera jsem byl mulčovat kolem svýho lesa,nebo teda lesíku. Ten je zakončen poutním místem a po cestě prochází spousta turistů a tak je potřeba aby to tam vypadalo. Ve finále jsem tam ztrávil celý dopoledne. Tráva narostla do fest vejšky a hustota byla taky slušná. Yanmar se nepotil ,ale musel jsem využít i ty nejpomalejší kvalty, abych ho moc netejral. Natočil jsem 4,3 Mth a japonec zblajzl zhruba 12 litů nafty, jo místama bylo slyšet že musí pořádně zabrat, ale otáčky drží fakt statečně. Na mulčovači mám poruchu, jedna z hadic je špatně zalisovaná a při tlaku propoučtí olej ,zprvu pár kapek, nakonec mlhu která stříkala po celý sekačce. :vztek: No to je drobnost ,vymění se hadice a trochu se opláchne wapkou a je to v cajku. Daleko hůř jsem dopadl já, jezdil jsem v kraťasech a mám své rozměrné tělo nepřivyklé slunečním paprskům spálený, že jsem v noci nevěděl jak si lehnout :pohlavek: , no čím jsem starší ,tím jsem blbější :) ,patří mi to.

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“